Το ανοιξιάτικο λεξικό του Blogging

Facebook Twitter
0

Άνοιξη

Αυτό το φωτεινό πράγμα  που συμβαίνει έξω το παράθυρο καθώς το κοιτάζεις απ το μικρό άνοιγμα της κουρτίνας, φοβούμενος ότι αν την ανοίξεις θα χαθεί η ενέργεια σου και δεν θα μπορέσεις να ξαναμπλογκάρεις. Το σκοτάδι όπως γνωρίζουμε τρέφει τις αναρτήσεις και τα πληκτρολόγια των bloggers.

H Άνοιξη άργησε 20 posts. Κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει ένας blogger στην προσπάθεια του να βρει την τέλεια φωτογραφία και το τέλειο κείμενο για την άνοιξη. Συνήθως τέλος Μαΐου ανεβάζει μια φωτογραφία με τριαντάφυλλα και γράφει κάτι για τον καιρό.

Εχθρός. Φυσικά το twitter. Μπορεί να έχει λογαριασμό και σε αυτό αλλά δεν μπορεί να μην εκνευρίζεται όταν βλέπει πόσους followers κερδίζει κάποιος με μια εξυπνάδα που είπε  για τις γλάστρες του. Αυτός για να κερδίσει έναν αναγνώστη, έχει απλώσει δέκα σεντόνια για τριαντάφυλλα και μέλισσες σε ένα μήνα.

Ήλιος. Κάτι που κρύβεται πίσω από τα σύννεφα και τους σπάει τα νεύρα όταν εμφανίζεται.

Θερμόμετρο. Όσο ανεβαίνει τα hits πέφτουν. Και όσο πέφτουν τα hits, όλα τα παιδικά τραύματα ανεβαίνουν στην επιφάνεια έτοιμα να πνίξουν τις αγνές ψυχές των bloggers…

Μάνα. «Του παιδιού μου το blog είναι δυο φορές δικό μου.» είναι η  δικαιολογία που λένε στον εαυτό τους, μάνες που σχολιάζουν τα post των παιδιών τους μόνο και μόνο για να έχουν τα παιδιά τους σχόλια. Οι πιο σκληροπυρηνικές μπαίνουν με διαφορετικό Avatar κάθε φορά για να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια, ότι είναι αυτές. Τα παιδιά (σ. σ άγαμες γυναίκες άνω των τριανταπέντε που βλέπουν τις επαναλήψεις του Sex and the city για πέμπτη φορά  και σαράντα-κάτι άντρες που κοιμούνται ακόμα στο παιδικό τους δωμάτιο με το φως ανοικτό.)φυσικά και γνωρίζουν την δράση της μητέρας τους. Είναι δικοί τους πρόταση όλο αυτό.  Δεν υπάρχει άλλη λύση όταν ο καιρός ανοίγει, όλοι είναι έξω και κανείς δεν σχολιάζει. Πρέπει να επιβιώσεις στο σκληρό εικονικό κόσμο των blogs με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ακόμα και την ίδια σου την μάνα.

«Mόνο το blogging μπήκε ανάμεσα μας». Συνηθέστερη ατάκα του  blogger που  όταν βρέθηκε στο δίλημμα να διαλέξει ανάμεσα στη σχέση και το blog, προτίμησε το δεύτερο. H υπομονή που έδειξε ο κανονικός* άνθρωπος κατά την διάρκεια του Χειμώνα, εξαντλείται συνήθως την άνοιξη όταν η ερώτηση «Πάμε για ένα καφέ; Έχει ωραία μέρα» έχει ως απάντηση το «Ανεβάζω ποστ απόψε ρε μωρό. Πάμε αύριο;»

Συνήθως οι bloggers δεν ερωτεύονται μεταξύ τους. Δεν δημιουργούν καν φιλίες μεταξύ τους στην κανονική ζωή. Είναι τα διαδικτυακά τζάνκια της νέας εποχής και τα chat rooms ένα group therapy χωρίς ειδικό να τους καθοδηγεί.

Ποτό. «Άλλο ένα τζιν και θα σας δείξω εγώ», «Μια μπυρίτσα ακόμα και θα το σχολιάζει όλο το σύμπαν», «Κάτσε, κάτσε να τελειώσω το μπουκάλι και θα δείτε». Δυστυχώς όμως ότι ατάκα και να πεις στον εαυτό σου η καταραμένη έμπνευση όταν είναι να μην έρθει, ακόμα και να πιεις τον Βόσπορο, δεν θα έρθει. Και είναι και  αυτός ο ήλιος…

Sex, drugs and blogging. Η προσπάθεια των bloggers να φανούν καταραμένοι την Άνοιξη, με ψεύτικες αναφορές σε σεξουαλικές επιτυχίες(«Το κάναμε στον πέμπτο και μας χειροκροτούσαν στον πρώτο. Δεν έδωσα σημασία, εγώ απ αυτά…»)και σε «μαύρο» καλής ποιότητας («Φιλαράκια πετάω. Σας γράφω πάνω απ την Ιταλία. Να ο Πύργος της Πίζας ρε μαλάκες. Να ρε και το Κολοσσαίο.Ρε George legalize it. Να σηκωθούνε όλοι ρε!Alitalia ρε φίλε σου λέω αλλά σαν την Χαλκιδική πουθενά!»)

Στην πραγματικότητα ο τύπος που τα γράφει αυτά έχει μόλις βάλει πλυντήριο και περιμένει το ντελίβερι προσφορά της Τρίτης («στις δυο πίτσες πληρώνεις μία») και το πολύ σου λέω στην καλύτερη περίπτωση να ακούει το τελευταίο των Radiohead και να έχει κάψει κανένα φαΐ το μεσημέρι.Όλο το άλλο κάψιμο είναι μόνο στο μυαλό του.

Τριαντάφυλλα και ξερό ψωμί. Φράση την οποία χρησιμοποιούν οι bloggers μεταξύ τους, την άνοιξη. Δηλώνει έλλειψη έμπνευσης («Δεν έχω τι να γράψω. Μόνο λουλούδια μου έρχεται να ανεβάσω. Τριαντάφυλλα και ξερό ψωμί.»). Αρκετοί μπερδεύουν το «Τριαντάφυλλα και ξερό ψωμί» με το «Γλαδιόλες και ξερό ψωμί». Το δεύτερο αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε blogs με σκούρο φόντο που δεν καταλαβαίνουν από άνοιξη, ζέστη, ήλιο και φραπεδιά. Είναι μελαγχολικά όλο το χρόνο και συνήθως ανεβάζουν κομμάτια των Smiths και κλαίγονται για κάτι απροσδιόριστο στο μέσο αναγνώστη. Δεν μιλάνε στους άλλους bloggers (των τριαντάφυλλων) μερικοί δεν μιλάνε και μεταξύ τους…

Τι στα κομμάτια;(WTF?) Ερώτηση που κάνει ο blogger στον εαυτό του όταν μετά από 24 ώρες απ την στιγμή που έχει ανεβάσει την ανάρτηση δεν έχει σχόλιο ούτε καν απ τον κολλητό της πραγματικής ζωής. Είναι ένα σημείο καμπής θα λέγαμε  η ερώτηση αυτή γιατί τότε συνειδητοποιεί ότι το πράγμα δυσκολεύει  και η Άνοιξη μπήκε για τα καλά.

Τρόμος. Η λέξη «καλοκαίρι» λούζει τους περισσότερους με κρύο ιδρώτα. Υπάρχει κίνδυνος να γίνουν κανονικοί* για λίγο…

* κανονικός άνθρωπος :Ο άνθρωπος που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας off-line και στο άκουσμα της λέξης «avatar» το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι η ταινία άντε και ο δίσκος της Monika...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ