Doc TV

Facebook Twitter
0

(η Μελίτα Κάραλη με την ομάδα της σε νέες περιπέτειες)

Doc tv

Είχα ανεβάσει πέρσι τον Απρίλιο ,ένα post σχετικά με μια συνέντευξη που έδωσε η Μελίτα Κάραλη στο Free press της Χαλκίδας « Αν» .

Ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα http://www.lifo.gr/blogs/u653/21023 που έλεγε τότε, μιλούσε και για το καινούριο της project που ετοίμαζε παρέα με τον Νίκο Πατρελάκη . Το Doc tv .

Είχα μεγάλη περιέργεια να δω τι το καινούριο θα έφερνε αυτό το site , σε μια εποχή που όλα έχουν ειπωθεί ,που εύκολα ο καθένας έχει πρόσβαση στην οποιαδήποτε πληροφορία και το  ανθρώπινο   μυαλό δεν έχει χρόνο να σταθεί και να επεξεργαστεί  πηδώντας  από το ένα νέο στο άλλο σαν ένα παιδί που παίζει κουτσό στο παγκόσμιο χωριό.

Το site της Μελίτας και της ομάδας της ήρθε να μου υπενθυμίσει αυτό που θα έπρεπε να έχω καταλάβει χρόνια τώρα :Σημασία δεν έχει  η πληροφορία αλλά οι άνθρωποι και ο τρόπος που την σερβίρουν .Και η Μελίτα ξέρει από τρόπους.

Από τότε που την οι μουσικές της υπνώτιζαν τους ξύπνιους ακροατές του Life fm μέχρι το «Πλυντήριο» την εκπομπή που έκανε   στο SevenX παρέα με την Σελάνα Βροντή (αυτό το απίθανο  απροσδιόριστο «πράγμα» που ξεπερνούσε την συμβατική έννοια  της «τηλεοπτικής εκπομπής» φτάνοντας στο επίπεδο «Κάνω- ότι -έχω –στο- κεφάλι μου και –σήμερα- θα- πάρω –συνέντευξη- από –τον- υπεύθυνο- του Πλανητάριου -φορώντας –οικολογική- γούνα- και - στο στούντιο- θα είναι -καλεσμένος -ο Alex -από τα Οινόφυτα - βάλε -την –κάμερα- να γράφει») έχει αφήσει τον στίγμα της σε μια γενιά που στην καλύτερη περίπτωση μεγαλώνει νοσταλγώντας και στην χειρότερη περιφέρεται «καμένη» στον  ατέλειωτο μονόδρομο του παλιμπαιδισμού της

Για να επιστρέψω στο site , έχει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ (σ. σ υποδείγματα αυτά για την Πλατεία Θεάτρου και την Τέχνη του δρόμου για τους Αθηναίους γκραφιτάδες ,στο οποίο εμφανίζονται  καλλιτέχνες όπως ο b που δεν έχουν δείξει το πρόσωπο τους πουθενά αλλού) που έχω δει τελευταία τα οποία  δεν αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό αλλά στην ενημέρωση και στην κάλυψη όσων γίνεται περισσότερων θέσεων, για το ίδιο θέμα .

Στην στήλη Α Πρόσωπο ξεχωρίζουν τα κείμενα των Μιχάλη Δέλτα και  της σκηνοθέτριας Αλεξάνδρας Ματθαίου για το ταξίδι της στην Κίνα. Στο PoD Radio ο Πατρελάκης με τον Chris Nemo υπενθυμίζουν τι σημαίνει dj (αν σημαίνει τίποτα πια) με  τις μουσικές τους  να είναι το καλύτερο κύμα την ώρα που σερφάρεις

Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά sites αυτή την στιγμή , με την ευαισθησία των ανθρώπων της ομάδας να περικλείει σαν προστατευτικό κουκούλι πρόσωπα και καταστάσεις.

Μπείτε και δεν θα χάσετε

http://www.doctv.gr/

Υ. Γ

Αν είναι να δείτε ένα μόνο πράγμα δείτε το ντοκιμαντέρ «Η τέχνη του δρόμου» στην ενότητα projects.Μοναδικό στο είδος του

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ