Το δύσβατο μονοπάτι των Κόρε Ύδρο

Το δύσβατο μονοπάτι των Κόρε Ύδρο Facebook Twitter
Απο το τελευταίο τους live στο Block33. Φωτογραφία: Κατερίνα Τσιρογιάννη
5

Οι Κόρε Ύδρο έκλεισαν όμορφα τον κύκλο τους πάνω στην δική τους κορυφή η οποία δεν είχε και πολλά λεφτά, ούτε τεράστια αναγνώριση από τις μάζες. Είχε όμως κάτι σημαντικότερο: Ό,τι κατάφεραν το κατάφεραν με τον τρόπο τους, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις. Είναι από εκείνες τις επιτυχίες που σε αφήνουν να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια γνωρίζοντας ότι δεν ξεπουλήθηκες.

Οι Κόρε Ύδρο έχω την εντύπωση (σ.σ Γιατί πάντα εντυπώσεις έχουμε για τους άλλους και τίποτα δεν ξέρουμε. Μεταφράζουμε ό,τι καταλαβαίνουμε με την πιθανότητα λάθους να μας κλείνει το μάτι) ότι δεν ενδιαφέρθηκαν τόσο για το κοινό, όσο για τον εαυτό τους. Έφτιαξαν μουσική με τον τρόπο που ήθελαν, γύρισαν βίντεο κλιπ έτσι όπως ακριβώς τα ήθελαν, συνέχισαν να ζουν στην Κέρκυρα γιατί έτσι τους άρεσε, εμφανίστηκαν live στην Αθήνα μια στο τόσο επειδή μπορεί να βαριόντουσαν το ταξίδι Κέρκυρα-Αθήνα.

Τι μας μένει από τους Κόρε Ύδρο εκτός από τους συναρπαστικούς τους δίσκους; Η αίσθηση ότι μπορείς να δημιουργείς με τον δικό σου τρόπο αν πραγματικά το θες πολύ. Ότι μπορείς να έχεις σε τούτη την ζωή την δική σου φιλοσοφία για το πώς και το πότε χωρίς να επηρεάζεσαι από τους πολλούς. Ότι μπορείς να βρεις την δύναμη για να αδιαφορείς όταν ακούς τις Σειρήνες της ευτέλειας και του εύκολου δρόμου. Ότι είναι πιο ωραίο να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά και να σε χειροκροτούν παρά με το κεφάλι κατεβασμένο όταν σε έχουν βαρεθεί.

Μας είχε λείψει μια μπάντα με δική της φιλοσοφία και συνέπεια απέναντι στο κοινό της και στη μουσική της. Είχα να την δω από τις Τρύπες και τους Στέρεο Νόβα. Μια ευχή από εδώ και πέρα: Να επιδείξουν την ίδια συνέπεια απέναντι στη μουσική τους όπως έκαναν οι Τρύπες και οι Στέρεο Νόβα μετά την διάλυση τους. Να συνεχίσουν να πορεύονται στο δύσβατο μονοπάτι που διάλεξαν από την αρχή, χωρίς να δίνουν σημασία σε αυτούς που θα τους πουν να «κόψουν» δρόμο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
εντάξει, το γούστο είναι υποκειμενική υπόθεση, αλλά και μόνο το γεγονός ότι βάζεις τους ύδρο στην ίδια πρόταση με τρύπες και στέρεο βόα, συνιστά ιεροσυλία
Για ποιο λόγο είναι ιεροσυλία το να εύχεσαι μια σημερινή μπάντα να κρατήσει την ίδια στάση απέναντι στον εαυτό της και το κοινό της όπως έκαναν οι παλιότεροι;Ποιος σου είπε ότι είναι θέμα γούστου; Αναφέρομαι στο ΠΩΣ κινήθηκαν μέσα στη μουσική και για αυτό μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Η πορεία των μελών των Κόρε Ύδρο απο εδώ και πέρα θα δείξει πολλά. Όπως έδειξε η πορεία του Κωνσταντίνου Βήτα και του Μιχάλη Δέλτα. Όπως έδειξε η πορεία του Αγγελακα.
Κλασική περίπτωση "έχω μια καραμέλα στο στόμα που δεν λιώνει και δεν τη φτύνω ποτέ"...κάτσε μελέτησε την περίπτωσή τους (των Κόρε Ύδρο εννοώ) και ξανασκέψου το πριν σχολιάσεις χωρίς να γνωρίζεις.
Scriptum77, προφανώς γνωρίζεις από τώρα τί εκτόπισμα θα έχουν οι Κόρε Υδρο στο μέλλον, έτσι?Το αρχικό μου σχόλιο δεν είχε να κάνει μόνο με την (αναμφισβήτητη) σπουδαιότητα των Κόρε, αλλά και με το σύνδρομο της παρωπίδας. Και της ξερολίασης. Ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει για τί περίπτωση διαφωνούμε. Ούτως ή άλλως, οι σημερινοί πιτσιρικάδες (που τώρα ζυμώνονται μουσικά) θα κρίνουν καλύτερα από εμένα κι εσένα...