Χώρα στον αυτόματο πιλότο

Facebook Twitter
0

Αναρωτιέμαι καμιά φορά τι άλλο χρειάζεται για να πέσει αυτή  η κυβέρνηση. Τι άλλο θέλουν να συμβεί σε αυτή την χώρα για να αναλάβουν κάποιοι άνθρωποι την ευθύνη που τους αναλογεί . 

Βλέπουμε τέτοια απάθεια από την πλευρά της πολιτείας αυτές τις μέρες που τελικά φτάνουμε στο σημείο να πούμε ότι όλα αυτά που σαν ανέκδοτο κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα  («χώρα στον αυτόματο πιλότο» , «Δεν βγαίνει από το σπίτι του γιατί βλέπει dvd») είναι τελικά αλήθεια.

Οι άνθρωποι είναι πραγματικά αναίσθητοι , κυνικοί , απαθείς. Όχι μόνο η κυβέρνηση , αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου.  

Κάθονται και περιμένουν να εκτονωθεί η κρίση , να γιορτάσουμε την γιορτή της δημοκρατίας , να γίνει κανένα τζέρτζελο –γιορτή 2004 και να υμνήσουμε για ακόμα μια φορά το αθάνατο ελληνικό πνεύμα. 

Εκτός από αυτές τις κοσμικές εκδηλώσεις θα ασχοληθεί κανείς με τα προβλήματα του λαού ;Θα σηκώσει κανείς τα μανίκια να δουλέψει , όχι υπερωρίες έστω για αυτό που υποτίθεται ότι κάνει και παίρνει τον παχυλό μισθό ;

Μήπως το μανίκι δεν μπορεί να σηκωθεί γιατί φρακάρει από το πολύ λίπος και το ρόλεξ ;Θα μου πεις τώρα και να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές θα αλλάξει κάτι αν βγουν οι άλλοι .

Τίποτα δεν θα αλλάξει .Τα ίδια και τα ίδια σε μια χώρα που μόνο που της έμεινε είναι η συνεχή αναφορά στους προγόνους της .Δεν αρκεί που να σας πάρει και να σας σηκώσει δεν αρκεί. 

Υ.Γ

Τι συγκλονιστικός λαός που είναι οι Ιάπωνες !Τα μισά να είχαν συμβεί στη χώρα τους το χαρακίρι των πολιτικών θα πήγαινε σύννεφο. Από την άλλη σιγά να μην γινόταν όλο αυτό στην Ιαπωνία

Υ.Γ2

Που είναι όλος αυτός ο πνευματικός κόσμος σε αυτή την χώρα ;Τι να κάνει ;Που θες να ξέρω τι να κάνει. Δεν ανήκω σε αυτούς απλά επειδή τους βλέπω κάποιες φορές να ανησυχούν για την κατάντια της χώρας , λέω μήπως έχουν καμιά ιδέα  

Υ.Γ3

Βραβείο σουρεαλιστικής δήλωσης στο Δήμαρχο Αθηναίων

 " Έκαψαν το δέντρο για να μην γίνει η γιορτή  στο Σύνταγμα .Ε λοιπόν τους πληροφορώ ότι η γιορτή θα γίνει κανονικά.Δεν θα βάλω βούτυρο στο ψωμί τους"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ