To Pitchfork και εμ(σ)είς

Facebook Twitter
0

(το απολαυστικό παιχνίδι της τσάμπα μαγκιάς)

μαγκιές

Αυτό που χαρακτηρίζει αρκετούς από τους σημερινούς νεαρούς ή όχι και τόσο νεαρούς , έλληνες συντάκτες  (σοβαρούς και μη) που γράφουν  για το «μοντέρνο κομμάτι της νεολαίας μας» είναι μια (δήθεν)απαξίωση σε μικρό ή μεγάλο βαθμό των ξένων συναδέλφων τους .

 

Μια καλή αφορμή για να βγει ο κακός τους εαυτός στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά , είναι το δεκάρι που έβαλε το Pitchfork στον τελευταίο δίσκο του Kanye West .Δεν τους φτάνει βέβαια η επίθεση στον καλλιτέχνη (κάποιοι έγραψαν ότι είναι «ηλίθιος που απευθύνεται σε ηλίθιους») η μπάλα παίρνει και ένα από τα σοβαρότερα  μουσικά sites του πλανήτη.

 

«Το Pitchfork αυτό , το Pitchfork το άλλο  , το Pitchfork που διαμορφώνει γνώμες , το Pitchfork που κατευθύνει τον κόσμο , το Pitchfork φταίει για την κατάντια μας και για να μην το ξεχάσω το Pitchfork θα είναι υπεύθυνο για την ανεργία μου γιατί ποιος θα με διαβάζει εμένα όταν το Pitchfork θα του έχει μπει σαν τσιπάκι στον εγκέφαλο» κοπανιούνται απ το πρωί ως το απόγευμα και το βραδάκι το αντιγράφουν !

 

Η ιστορία της αντιγραφής του ξένου , είναι παλιά στην χώρα μας .Έζησα ως αναγνώστης την δεκαετία του ενενήντα , τα χρόνια της χοντροκομμένης αντιγραφής των εξώφυλλων .Πολύ γέλιο .Τότε τα ελληνικά περιοδικά τσακωνόντουσαν μεταξύ τους και το ένα αποκάλυπτε τις «βρωμιές» του άλλου στους αναγνώστες του .

Ύστερα βέβαια ήρθε το ίντερνετ και τους πήρε και τους σήκωσε όλους. Όμως το «όσα δεν φτάνει η αλεπού» , το «τσάμπα μάγκας» δεν πεθαίνει σε αυτή την χώρα (μπορεί και σε άλλες να συμβαίνει δεν ξέρω) .Αντί να οργανωθείς , να κυνηγήσεις την πληροφορία , να αποκτήσεις κρίση μέσα από την πείρα , να παραδεχτείς και πέντε πράγματα για το καλό επίπεδο του άλλου (δεν είναι ντροπή) άγνωστε έλληνα συντάκτη προτιμάς την δήθεν απαξίωση .

 

Ευτυχώς δεν έχουμε 1996 , ο τεράστιος όγκος των  πληροφοριών  μπορεί να έχει φέρει δυσκολίες στον χειρισμό τους , αλλά είναι πολύ καλύτερο από την πλήρη άγνοια .Τότε που μας πλασάρατε το καινούριο που είχε πεθάνει για τους ξένους πριν δυο μήνες , με μπαγιάτικο εξώφυλλο («πόδι , χέρι , σκρίνιο .Πάμε!») και θέλατε να μας κομπλεξάρετε με την δήθεν μοντέρνα γνώμη σας .Πεθάνατε με ένα κλικ του ποντικιού μας!

 

Υ. Γ1

www.pitchfork.com  .Όταν βγει κάτι αντίστοιχο ελληνικό , παρακαλούμε μην ξεχάσετε να μας το πείτε. Να το πείτε και στον Kanye West που έχει πάθει κατάθλιψη και δεν μπορεί να χαρεί την επιτυχία του

 

Υ.Γ2

Εάν είναι  τόσο εύκολο να μπεις στο εξώφυλλο του NME , γιατί δεν κάνεις μια μπάντα και κάθεσαι να ασχολείσαι με την κριτική ;

Υ.Γ3

Το Pitchfork και το NME δεν θα σώσουν την μουσική .Είναι όμως δυο σοβαρά ενημερωτικά  sites .Είναι άδικο να δέχονται τα πυρά της τσάμπα ελληνικής μαγκιάς

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ