Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το Βενιζέλο στην Προανακριτική

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το Βενιζέλο στην Προανακριτική Facebook Twitter
4

Βολές κατά των μελών της Προανακριτικής που απέρριψαν το αίτημα τους να καταθέσει εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τη Βουλή την επέκταση του κατηγορητηρίου και για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας, Στ. Κοντονή παρουσίασαν την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, που έγινε στις 11 Ιουνίου 2013.

Σύμφωνα με όσα είπαν και δημοσιεύει η Naftemporiki.gr, ο χρήστης usev α) άνοιξε το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2011 τη λίστα Λαγκάρντ και β) συνέταξε το αρχείο με την Επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου τον Φεβρουάριο του 2013. Οι βουλευτές υπενθύμισαν ότι σύμφωνα με την κατάθεση Διώτη στις 8 Ιουλίου 2011 η λίστα Λαγκάρντ βρισκόταν στα χέρια του τότε Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, και έθεσαν το ερώτημα ποιο φυσικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από τον χρήστη userv. Τόνισαν μάλιστα ότι «τα δεδομένα αυτά βρίσκονται ακόμη στο Υπουργείο Οικονομικών» και μάλιστα σε συγκεκριμένο υπολογιστή.

Σχολιάζοντας την απόρριψη της πρότασης να κληθεί ο Ε. Βενιζέλος, η Ζ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι «επανασυστήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση που λειτουργεί προς συγκάλυψη, υπόθαλψη και συσκότιση των υπεύθυνων προσώπων».

«Οι αμαρτίες της λίστας Λαγκάρντ αναβαθμίζονται κυβερνητικά. Αυτό είναι το οδυνηρό συμπέρασμα» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις υπουργοποιήσεις μελών της επιτροπής (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βαρβιτσιώτης).

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου επέκρινε την στάση του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου να μην ζητήσει την επανεξέταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Η ΔΗΜΑΡ παρέχει χείρα βοηθείας στον Ε. Βενιζέλο», εκτίμησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η η πλειοψηφία των 7 Βουλευτών προήλθε από 2 νέα μέλη που δεν έχουν διαβάσει την δικογραφία (του Λ. Τσαβδαρίδη και Γ. Γεωργαντά που τοποθετήθηκαν σήμερα) και την αντικατάσταση του Γ. Καλαντζή από τον Δ. Τσουμάνη, ο οποίος, όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, συνέταξε την τροπολογία «με την οποία δίδεται ακαταδίωκτο σε τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια σε κόμματα».

«Η αναζήτηση της ταυτότητας του χρήστη userv είναι κεντρική σημασίας ζήτημα. Έρχεται τώρα να επιβεβαιωθεί αυτό που κάποιοι γνώριζαν και απέκρυπταν από την Επιτροπή: ότι ο χρήστης userv είναι στο Υπουργείο Οικονομικών», υπογράμμισε ο Θ. Δρίτσας.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν συνιστά ευθέως κατηγορία κατά του Ε. Βενιζέλου για το σύνολο των κατηγοριών που του προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστά ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και παροχής εξηγήσεων από τον Ε. Βενιζέλο».

«Η προσπάθεια να κρατηθεί ο Ε. Βενιζέλος όμηρος και ταυτόχρονα να προστατευθεί είναι ο διττός στόχος της ΝΔ και συμμετέχει σε αυτό και η ΔΗΜΑΡ ως σήμερα», πρόσθεσε ο Θ. Δρίτσας. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη επειδή στη σημερινή συνεδρίαση χαρακτήρισε ως «σαβούρα» όσα έχει συνεισφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Στ. Κοντονής κάλεσε την ΔΗΜΑΡ να δηλώσει αν καλύπτει την στάση του Β. Οικονόμου. Επίσης τόνισε ότι «πρέπει να διασταυρωθούν» οι ισχυρισμοί Διώτη ότι στις 8 Ιουλίου 2011 έδωσε το usb με την λίστα στον Ε. Βενιζέλο και του Ε. Βενιζέλου ότι πήρε τη λίστα τον Αύγουστο «αλλά σε κάθε περίπτωση δεν την άνοιξε».

Και ο Στ. Κοντονής επέκρινε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη λέγοντας ότι αν είχε πρυτανεύσει η μεθοδολογία που ήθελε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι εργασίες της Επιτροπής, δεν θα υπήρχε το έγγραφο Πλασκοβίτη που αποδεικνύει ότι η λίστα ήρθε με επίσημο τρόπο από την Γαλλία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το Βενιζέλο στην Προανακριτική"Για να ανεβάσει τα εκλογικά του ποσοστά;Θεωρώ πως ο Βενιζέλος έχει βαρύτατες ευθύνες αλλά καλό θα ήταν να το κρίνουν οι πραγματικοί δικαστές και όχι ο κάθε πικραμένος που πάει να κάνει πολιτική καριέρα παίζοντας το (στο εκλογικό του κοινό) άτεγκτος δικαστής!
Ο Βενιζέλος δεν θα δει πότε δικαστήριο, όσο ισχύει η παρούσα κατάσταση, αλλιώς θα είχε ήδη δικαστεί για τα χαΐρια του στο Έτος Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης (ή όπως το είπαν εκείνο το πράμα) ή για τους Ολυμπιακούς. Ελάχιστοι κοινοβουλευτικοί επιθυμούν να βγουν στην επιφάνεια τα πεπραγμένα των κατά καιρούς υπευθύνων, εξαντλώντας όσα περιθώρια νομιμότητας έχουν απομείνει από τις αναθεωρήσεις και τους νόμους περί ευθύνης υπουργών (έργο του Βενιζέλου ο τελευταίος). Άρα η Κωνσταντοπούλου φταίει και το κόμμα της, που ας μην το ξεχνάμε ΔΕΝ έχει κυβερνήσει ακόμα, ή προσπάθεια να τελειώνουμε και να τα θάψουμε μιαν ώρα αρχύτερα γιατί έχουμε να σώσουμε το Έθνος των υπολοίπων, με τον αισχρό Πρόεδρο της επιτροπής; Α, και όσο για τα εκλογικά του ποσοστά, δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια, φροντίζουν οι τρι και δικομματικές κυβερνήσεις με τα (μη) έργα τους να μας φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που δεν κρίνουν τον Βενιζέλο πραγματικοί δικαστές;Εδώ στην προανακριτική δεν εξετάζεται γιατί στην ψηφοφορία υπήρχαν 4 κάλπες ώστε να ελέγχεται ποιός ψηφίζει τι... Θα πέρναγε ψηφοφορία για άρση ασυλίας;Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει γι αυτό; Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για το νόμο περί ευθύνης υπουργών;Ή μπερδεμένα τα έχετε, ή δεν είναι πολύ ¨αταξινόμητο¨ το σχόλιο σας.