Guardian: «Δεν έπεισε τους Έλληνες ο πιο μισητός Γερμανός»

Guardian: «Δεν έπεισε τους Έλληνες ο πιο μισητός Γερμανός» Facebook Twitter
15

 «O πιο μισητός Γερμανός δεν έπεισε τους Έλληνες», αναφέρει ο Guardian σε άρθρο του σχετικά με την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι  «ο Σόιμπλε στην Ελλάδα είναι ένας μισητός άνθρωπος, τόσο για την λιτότητα, την οποία ο ίδιος προσωπικά συνταγογράφησε αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο το έκανε.»

«Στην Αθήνα, σπρώχνοντας το αναπηρικό του καροτσάκι ανάμεσα στους σκοτεινούς διαδρόμους του Οργουελιανού τέρατος που είναι το υπουργείο οικονομικών, ο Σόιμπλε θα είχε κάνει τον πρώτο καγκελάριο της Γερμανίας Οτο φον Μπίσμαρκ υπερήφανο», αναφέρει η εφημερίδα παραπέμποντας στη γνωστή φράση του Γερμανού πολιτικού ότι «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού».

«Την Πέμπτη, ο Σόιμπλε έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα από την έκρηξη της κρίσης χρέους της Ευρώπης το 2009. Ελάχιστοι όμως στους δρόμους της πρωτεύουσας- φάντασμα τον πίστεψαν», σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη και δηλώσεις  αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον Γερμανό υπουργό ως «αγενή και επιθετικό».  

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM