[Καλαμαριά, ουράνιο τόξο στο μπαλκόνι μας]
Τι κάνεις όταν πρέπει να μιλήσεις για κάτι που ξέρεις ότι θα γίνει αφότου το άρθρο σου θα έχει πάει στο πιεστήριο; Πώς περιγράφεις γεγονότα που θα έχουν ήδη συμβεί όταν ο αναγνώστης θα έχει πάρει το έντυπο στα χέρια του;
Ένας τρόπος είναι το "Συγκρατημένα χαμόγελα στη συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν". Δηλαδή να το ρισκάρεις και να πεις τι καλά που πήγε το Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, κινδυνεύοντας να ρεζιλευτείς.
Μια άλλη λύση είναι να μιλήσεις σε μελλοντικό χρόνο. Απ' τη στιγμή που θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις αναφορά στην εκδήλωση μπορείς να πεις ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βότση και αναμένεται να μαγνητίσει το ενδιαφέρον κλπ. Και να αδιαφορήσεις για το όσους θα σε διαβάζουν και θα πουν "Α, αυτό έγινε ήδη". (Να πω την αλήθεια εγώ αυτή τη λύση θα διάλεγα. Ίσως επειδή δε γνώριζα τον καταπληκτικό Τρίτο Δρόμο!)
Ο Τρίτος Δρόμος πρέπει να είναι μια πατέντα του περιοδικού "Πολίτης Κ" του Δήμου Καλαμαριάς. Είναι ένα έντυπο πολυσέλιδο και ενδιαφέρον (για μένα που ζω στο Δήμο τουλάχιστον).
Δείτε με πόση μαστοριά και δεξιοτεχνία χειρίστηκε εκδηλώσεις οι οποίες δεν είχαν γίνει όταν έγραφαν το κείμενο αλλά (μάλλον) θα είχαν γίνει όταν θα διαβάζαμε αυτές τις γραμμές. Σας παρουσιάζω την...
Υποθετική Μελλοντική Δημοσιογραφία των Πιθανοτήτων!
Φανταστικό! "Με δράσεις που θα παρουσίασαν τα παιδιά", "η εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο", "αναμένεται να μαγνήτισε το ενδιαφέρον". Ποτέ άλλοτε δεν συνδυάστηκε με τόση μαχαιριά το παρελθόν και το μέλλον!
Λίγες μέρες αργότερα όμως θα έγινε και κάτι άλλο. Εδώ η Υποθετική Μελλοντική Δημοσιογραφία των Πιθανοτήτων, είναι λίγο πιο χαλαρή και ελαστική.
Δεχόμαστε ότι *εξάλλου* πραγματοποιήθηκε στα σίγουρα ο αγώνας, για να είμαστε καλυμμένοι όμως για το αν έγινε σίγουρα Λαϊκός Αγώνας μετά (και δεν πάγωσε ξαφνικά στον αέρα, όπως τα χαμόγελα Καραμανλή - Ερντογάν) μπορούμε να εικάσουμε: "Μετά τη λήξη θα ακολούθησε Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας"!
Ε, αν δεν ακολούθησε, κακό του κεφαλιού του.
σχόλια