Ηράκλειο: «Πέταξαν» έξω από τη ...γιορτή το ΣΔΟΕ

Ηράκλειο: «Πέταξαν» έξω από τη ...γιορτή το ΣΔΟΕ Facebook Twitter
6

Καταστηματάρχες και θαμώνες έδιωξαν –στην κυριολεξία- υπαλλήλους του ΣΔΟΕ όταν εκείνοι επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις κατάμεστες – λόγω γιορτής- Αρχάνες Ηρακλείου, χθες.

Παραμονή της γιορτής, το ΣΔΟΕ είχε ήδη ξεκινήσει ελέγχους , όπως ανέφερε πηγή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το ΣΔΟΕ πήγε στην περιοχή «την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, προκειμένου να δηλώσει την παρουσία του και να βεβαιώσει παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων».

Και ενώ αρχικά τα πράγματα έβαιναν κανονικά, κάποια στιγμή οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν παραβάσεις σε δύο καταστήματα. Η μία αφορούσε μη έκδοση αποδείξεων και η άλλη μη απόδοση ΦΠΑ.

Έτσι λοιπόν την δεύτερη μέρα των εορτασμών ξαναπήγε στην περιοχή μεμικρότερο κλιμάκιο. Οι τρεις ελεγκτές παρατήρησαν ότι αρκετά μαγαζιά με πολύ κόσμο δεν έκοβαν αποδείξεις.  Βεβαίωσαν παράβαση για μη έκδοση αποδείξεων, στο πρώτο κατάστημα, αλλά όταν μπήκαν στο δεύτερο,  καταστηματάρχες και υπάλληλοι δεν φάνηκαν και τόσο ...φιλικοί. Θεώρησαν "προκλητικό" τον έλεγχο ανήμερα του εορτασμού και άρχισαν να φωνάζουν και να απειλούν τους υπαλλήλους, ενώ φέρεται ότι έσπρωξαν έξω από το κατάστημα το ΣΔΟΕ.

Η υπόθεση έχει και συνέχεια. Χθες το πρωί το ΣΔΟΕ Κρήτης επικοινώνησε με τα κεντρικά στην Αθήνα, όπως επίσης και με την Αστυνομία και βεβαίωσε παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων και μη διευκόλυνση ελέγχου στο συγκεκριμένο κατάστημα . Τα στελέχη του τοπικού ΣΔΟΕ έλεγαν μάλιστα πως θα στείλουν πρόσκληση στην ίδια επιχείρηση για περαιτέρω έλεγχο.

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο γενικός γραμματέας - αρμόδιος του ΣΔΟΕ σε συνεννόηση με τον υπουργό να αποφασίσει το κλείσιμο του καταστήματος μετά το επεισόδιο.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Καρούσης για τον θάνατο του γιου του στο Τελ Αβίβ: Σκοτώνουν ανθρώπους ο ένας με το Κοράνι κι ο άλλος με την Παλαιά Διαθήκη

Ελλάδα / Δημήτρης Καρούσης για τον θάνατο του γιου του στο Τελ Αβίβ: Στο άνθος της ζωής του, πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν στον σταθμό του τρόλεϊ

«Σκοτώνουν ανθρώπους ο ένας με το Κοράνι κι ο άλλος με την Παλαιά Διαθήκη» - Συγκλονίζει ο καθηγητής νευρολογίας για τον χαμό του 26χρονου γιου του Ιωνά: «Πήγε να κάνει εργασία για τον αρχιτεκτονική και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
το μεγάλο κρίμα είναι που δεν τους πέταξαν στη θάλασσα, αυτούς που τόσα χρόνια εκβιάζουν, κλέβουν και τ'αρπάζουν από όπου βρούνε, οι μεγαλύτεροι αλήτες που κυκλοφορούν στην πιάτσα!!!και για όλους αυτούς που λένε "οι αλήτες οι μαγαζάτορες"... μίλησε ποτέ κανείς σας για κατάλυση της νομιμότητας όταν το κράτος έγινε "νόμιμος" νταβατζής-συνέταιρος στις επιχειρήσεις μας;;;
στην Ελλαδα δεν ειναι μεμονωμενο γεγονος αλλα σκεφτομαι πως ενα γεγονος στα νεα που μπορει να ειναι μεμονωμενο αλλα να μην παρουσιαζεται ετσι να κατευθυνει την κοινη γνωμη. Σε αυτη τη περιπτωση θα μπορουσε καλλιστα να ειναι η κοινη γνωμη της Ευρωπης για να υπαρχει πατημα να μας φορμαρουν ακομα πιο πολυ και εμας τους υπολοιπους που μπορει να μην ειμαστε λαμογια.
Ως ποτε τετοιοι επιχειρηματιες θα πιστευουν οτι εχουν το θρασσος να ειναι υπερανω νομου? Πως θα αποκτησουμε φορολογικη συνειδηση αν ολα αυτα τα περιστατικα περνανε ατιμωρητα?