Η Ε.Ε ψηλά στη λίστα παρακολουθήσεων της NSA

Η Ε.Ε ψηλά στη λίστα παρακολουθήσεων της NSA Facebook Twitter
1

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις τηλεφωνημάτων από την NSA των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που επικαλείται έγγραφα του πρώην συμβούλου της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν η Ευρωπαϊκή Ένωση βρισκόταν  πολύ ψηλά στη λίστα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) .

Σύμφωνα με το περιοδικό, σε ανασκόπηση του Απριλίου, η NSA βεβαιώνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., του διεθνούς εμπορίου και της οικονομικής σταθερότητας βρίσκονται μεταξύ των στόχων κατά προτεραιότητα της παρακολούθησης.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών είχε δημιουργήσει μια κλίμακα από το 1 («πλέον υψηλού ενδιαφέροντος») ως το 5 («ασθενούς ενδιαφέροντος»), στην οποία τα τρία αυτά θέματα κατατάσσονταν στο 3, με βάση πάντα τα έγγραφα που παρέδωσε ο Σνόουντεν. Στη βαθμίδα 3 βρίσκονταν και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας, της οικονομικής σταθερότητας και στους κινδύνους για τα δημοσιονομικά της χώρας, γράφει ακόμα το περιοδικό.

Αντιθέτως τα θέματα που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, την ενεργειακή ασφάλεια και τα θέματα διατροφής δεν κρίνονταν υψηλής προτεραιότητας και κατατάσσονταν στην βαθμίδα 5 της κλίμακας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια