Εγκρίνει την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εγκρίνει την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Facebook Twitter
1

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εγκρίνει την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, αν δεν γινόταν η εξαγορά, τότε η Olympic Air θα αναγκαζόταν πολύ γρήγορα να σταματήσει τη λειτουργία της, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, οπότε και πάλι η Aegean θα ήταν η μοναδική εταιρεία πτήσεων εσωτερικού.

«Ως εκ τούτου, η Olympic σύντομα θα έπαυε να υπάρχει ως ανταγωνίστρια της Aegean. Κατά συνέπεια, η συγκέντρωση δεν στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν θα υπήρχε», αποφάνθηκε η Επιτροπή.

«Είναι σαφές ότι, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης και δεδομένης της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει, η Olympic θα ήταν αναγκασμένη, σε κάθε περίπτωση, να εγκαταλείψει την αγορά σύντομα. Ως εκ τούτου, εγκρίναμε τη συγκέντρωση δεδομένου ότι δεν έχει καμία πρόσθετη αρνητική επίπτωση στον ανταγωνισμό», πρόσθεσε και ο αντιπρόεδρος της της Επιτροπής και αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, Xoακίν Αλμούνια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
επειδή είμαι κάπως αργός (κοντεύω άλλωστε και την ηλικία συνταξιοδότησης), αυτό σημαίνει ότι από δώ και μπρος η Aegean θα έχει το μονοπώλιο στις πτήσεις εσωτερικού; Και, αν ναι, τότε ποιά η διαφορά με τα χρόνια που (υπό την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς βεβαίως-βεβαίως) είχε το μονοπώλιο η Ολυμπιακή;