Ο Καναδάς διεκδικεί διαφιλονικούμενες περιοχές στον Βόρειο Πόλο

Ο Καναδάς διεκδικεί διαφιλονικούμενες περιοχές στον Βόρειο Πόλο Facebook Twitter
1

Ο Καναδάς διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα στον Βόρειο Πόλο. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στην αρμόδια ειδική επιτροπή του ΟΗΕ για τη διευθέτηση των συνόρων της Αρκτικής. Η περιοχή που διεκδικείται από Ρωσία, Νορβηγία, Δανία και Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρείται ότι «κρύβει» το 25% των ανεξερεύνητων ενεργειακών πόρων του πλανήτη. 

 

Άμεση απάντηση ήρθε από τον Πούτιν. Έδωσε σήμερα εντολή να αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία στην περιοχή. "Η Ρωσία συμμετέχει ολοένα και περισσότερο σ' αυτή την περιοχή του μέλλοντος, επιστρέφει σ' αυτή και πρέπει να διαθέτει εκεί όλους τους μοχλούς για να διασφαλίσει την ασφάλειά της και να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα", πρόσθεσε ο πρόεδρος. Πρόκειται για την επαναλειτουργία ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τίκσι, στην πολική ζώνη της βόρειας Γιακουτίας (ανατολική Σιβηρία) και την πραγματοποίηση εργασιών στο αεροδρόμιο του Σεβερομόρσκ, στη θάλασσα του Μπάρεντς, στη βορειοδυτική Ρωσία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια