Έντεκα της Δευτέρας [Το πιο τρελό σάιτ που θα δείτε σήμερα!]

Facebook Twitter
3

1) Το πιο τρελό σάιτ που θα δείτε σήμερα!

"Άρη καλημέρα θα πάω σε ένα μνημόσυνο κατά τις 12:30 και μετά θα μας τραπεζώσουν όπως συνηθίζεται. Πες άμα είναι να βρεθούμε μετά", μου έγραψε μια φίλη τις προάλλες, και το ημέιλ της κατέληγε: "μετά πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων", ας διακωμωδήσουμε λίγο το θέμα > http://www.christopherklitou.com/the_memorial_service_greek.htm

Κι έτσι, αυτό, ήταν το πιο τρελό σάιτ που είδατε σήμερα...

2) Οικογενειακά Νέα

Α) Οι γάτες είναι σκέτη απόλαυση. Μας έλεγε κάποιος πριν πάρουμε ότι τα γατάκια του (και το γενίκευε κάπως αυτό) δεν κάθονται να τα χαϊδέψεις ούτε σου πολυδίνουν σημασία. Ότι δηλαδή δεν ήταν τρυφερά. Ευτυχώς εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα: όταν γουργουρίζουν για τουλάχιστον ένα μισάωρο και χαϊδεύονται και κάνουν τρυφερότητες δε σου κάνει η καρδιά να κάνεις οτιδήποτε άλλο και να τα παρατήσεις - κι έτσι παρατάς τις τυχόν άλλες δουλειές σου. 

Β) Το πιο ενδιαφέρον νέο το άκουσα απ' την Τατιάνα, την αδερφή μου, που την επισκέφτηκα την Κυριακή: είχε μια τέλεια ιδέα -δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη- και είναι πεπεισμένη ότι θα γίνει πλούσια. Μακάρι!

Γ) Σε άλλα οικογενειακά, 6 χρόνια αφότου ξεκίνησα το blogging έχω ένα νέο αναγνώστη: τον πατέρα μου, που ξεκίνησε μόλις να με διαβάζει ισχυριζόμενος: "Τώρα κατάλαβα γιατί όλοι μου λένε διαβάζουμε το γιο σου κάθε μέρα είναι καταπληκτικός!" Επίσης την πρώτη φορά που (από μόνος του ζήτησε το λινκ) με διάβασε μου ανακοίνωσε: "Τελικά δεν συμφέρει καθόλου να σε διαβάζει κανείς: κόλλησα και βλέποντας τα βιντεάκια και διαβάζοντας τα κείμενα μόνο της αρχικής σου σελίδας έφαγα σχεδόν τρεις ώρες!" (Τότε νόμιζα ότι θα παρατούσε την ασύμφορη αυτή προσπάθεια, κι όμως, απ' ό,τι διαπίστωσα χτες -και προς έκπληξή μου- συνεχίζει να διαβάζει κάθε μέρα...)

3) Τρία νέα μπλογκ στο LIFO.gr

Πρώτο: Το Μεγάλες Αλήθειες (όπως είναι η παραπάνω), με οπτικοποιημένες δηλώσεις που μας έκαναν εντύπωση. Δείτε το εδώ >>> ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Δεύτερο: Free Athens. Ό,τι πρέπει για την κρίση: Μια στήλη-οδηγός, με τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν δραστηριότητες της πόλης. Δείτε το πρώτο ποστ με τις δωρεάν ευκαιρίες >>> FREE ATHENS

 

Τρίτο: Kill Screen. Καινούρια στήλη για τα Games απ' τον ειδικό Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Video games, παιχνιδοκονσόλες και η κουλτούρα των παιχνιδιών. Δείτε το εδώ: >>> KILL SCREEN

4) ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 

via Haris Vlavianos

 

Στο έργο «Η ζωή του Αγίου Γρηγορίου» του δωδέκατου αιώνα, η τουαλέτα περιγράφεται ως χώρος όπου μπορεί κανείς να απομονωθεί και να διαβάζει ή να γράφει ανενόχλητος επί ώρες.
Ο Χένρι Μίλλερ διάβασε ολόκληρο τον "Οδυσσέα" στην τουαλέτα για να γευτεί, όπως είπε, στο έπακρο το περιεχόμενό του.
Ο Αύγουστος, από την άλλη, όπως αναφέρει ο Σουητώνιος, συνέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των "Επιγραμμάτων" του όταν βρισκόταν στο λουτρό.
Ο Μπάιρον, όπως λένε βιογραφοι του, συνέθεσε πολλά ποιήματά του κλειδωμένος στο μπάνιο για να μην τον ενοχλούν οι επισκέπτες.
Εγώ πάντως διάβασα την "Κριτική του καθαρού λόγου" μουλιάζοντας στο ζεστό νερό και ομολογώ ότι μάλλον συμπάθησα τον κ. Καντ.

5) Το status update της εβδομάδας

 [ουπς!]

6) Το POWERPLAY της εβδομάδας

fading soul - some people

Ζήτησα απ' το δημιουργό του να μου πει δυο λόγια:

Η μουσική που φτιάχνω είναι πολύ επηρεασμένη απο τη κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Τώρα προσπαθώ να τελειώσω ένα κομμάτι με θέμα τον ρατσισμό. Το βιντεοκλίπ το έχω φτιάξει με εικόνες που βρήκα στο youtube από άλλους χρήστες - τους οποίους αναφέρω στο video.

7) Όνειρα με διασημότητες 

 

 

Αυτή την εβδομάδα, η Βίκυ Λέανδρος εμφανίστηκε στο όνειρο του Ντροπαλού!

Η μητέρα μου συζητά με την γυναίκα μου και τής λέει: «....Μα μόνο και μόνο για να της ‘μπει’ αγόρασε το ίδιο πλυντήριο. Να κοίτα το!».

«Τι ίδιο πλυντήριο;» ρώτησα εγώ.

«Αχ! Εσείς οι άντρες δεν ξέρετε από αυτά» απαντά η μητέρα μου για να σκεφτώ πως λέει βλακείες, αφού ο καθένας μπορεί να δει τον τύπο του πλυντηρίου από το μοντέλο του και να τα ξεχωρίσει ακόμα και εάν μοιάζουν.

Μετά εμφανίζεται η Βίκυ Λέανδρος και τραγουδά το “Après toi”. Κουτσοτραγουδάμε και εμείς, δηλαδή τί τραγουδάμε, πετάμε συλλαβές χωρίς νόημα κάτι σαν «ζαραβιβιέ νερεβιεγκιε ντουά» και ένας γείτονας στο μπαλκόνι μας μας διορθώνει τις ακαταλαβίστικες λέξεις στις σωστές...

8) Άρη όλο γατάκια βάζεις, βάλε κι επιτέλους κάτι με σκυλάκια

Αυτός ήταν ο τίτλος του ημέιλ που μου έστειλε ο Σταύρος, μαζί με το παρακάτω μουσικό βίντεο, απ' το STOP THAT SOUND. 

 

9) BITS AND PIECES 

The Irony! Ένα λινκ που μου έστειλε ο Σταύρος, λίγο μετά το ημέιλ του "Όλο γατάκια βάζεις", ήταν για ένα tumblr με γατάκια! >> http://catsthatlooklikepinupgirls.tumblr.com /// Τι γίνεται αν συνδυάσεις το θαυμαστικό μ’ ένα κόμμα, ή το ερωτηματικό μ’ ένα κόμμα; Αυτό εδώ. /// Απ’ το τέλειο μπλογκ του Athensville: Tο φαρμακείο της Yπακοής /// Top 10 Outrageous Comic Book Advertisements /// H Αθήνα αλλιώς ///  Νέα έκδοση από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK: Η νουβέλα της Δώρας Κασκάλη "Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα" διανέμεται ελεύθερα σε μορφή e-book με άδεια Creative Commons. /// Ένα τέλειο κείμενο που γιορτάζει τα 20 χρόνια απ’ την κυκλοφορία του δίσκου Erotica και του βιβλίου SEX της Μαντόνα. (Πέρασαν 20 χρόνια…!)

 

10) O Θεός της Πούτσας

 

Συγνώμη για τη γλώσσα, αλλά έτσι λέγεται αυτό το βιντεάκι:

 

(ΑΠ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ "ΑΛΗΘΙΝΗ ΗΔΟΝΗ")

 

 

11) Πώς πέρασα το Σαββατοκύριακο - μέχρι 111 λέξεις

Καθώς ο Γιώργος πήγε στην εξοχή να δει τη βροχή αστεριών, έμεινα πάλι μόνος στο σπίτι με τις γάτες, το οποίο για μένα σημαίνει ένα πράγμα: ΠΑΡΤΙ! Μέχρι και κρασί ήπια μόνος μου - επίσης έσπασα την υγιεινή διατροφή παραγγέλνοντας Goody's και τρώγοντάς τα με λύσσα, σε δευτερόλεπτα, σα να είχα να φάω οτιδήποτε χρόνια (ενώ στην πραγματικότητα είχα απλώς να φάω κάτι τελείως ανθυγιεινό για μήνες).

 

Διαβάζω το Hey Nostradamus του Douglas Coupland, όταν το τελειώσω θα αρχίσω το καινούριο του. 

 

Το κινητό μου είναι ένα παμπάλαιο Nokia, το αντίθετο του smartphone. Έχει όμως στα παιχνίδια Solitaire. Το βάζω στην πιο δύσκολη πίστα και παίζω για ώρες. Έχω εθιστεί.

 

------------------------

!άπμαπμ υοσ άιεγ

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια