Το Πρόσωπο της Ημέρας; Οι περιπέτειες της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ

Το Πρόσωπο της Ημέρας; Οι περιπέτειες της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ Facebook Twitter
24

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας; Οι περιπέτειες της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ Facebook Twitter

 

Το πλούσιο βιογραφικό της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ είναι λίγο πολύ γνωστό. 

 

Αυτές τις μέρες όμως το όνομά της συζητιέται εντόντως με αφορμή δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία όμως έχουν ένα κοινό: Φέρονται να συνέβησαν εκτός αέρα, σε πολιτικές συζητήσεις της τηλεόρασης στις οποίες η πολιτικός του ΠΑΣΟΚ ήταν παρούσα.

 

 

1. Ο εκφοβισμός στην ΕΡΤ 3 (;)

 

Η Θεοδώρα Αυγέρη, συμπαρουσιάστρια της εκπομπής ΓΕΓΟΝΟΣ, καταγγέλει την Αλ Σάλεχ για εκφοβισμό, δημοσιοποιώντας την ακόλουθη επιστολή:

 

«Δεν θα αναφερθώ στα όσα διαδραματίστηκαν στον «αέρα» της εκπομπής ΓΕΓΟΝΟΣ στις 31-5-2013, στην οποία ήταν φιλοξενούμενη η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι η τηλεόραση, οι τηλεθεατές, οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής για τις συνθήκες στις οποίες διεξήχθη η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...

 

Θα περιοριστώ στο να καταγγείλω την κ. Αλ Σάλεχ για τον εκφοβισμό που επιχείρησε σε βάρος μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η απαίτησή της να «έρθει κάποιος υπεύθυνος για να με βάλει στη θέση μου» κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τον ρόλο της κ. Αλ Σάλεχ ως υπέρμαχης της δημοκρατίας και του αγώνα κατά του φασισμού.

 

Θα υπενθυμίσω στην κ. Αλ Σάλεχ ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι «γκαρσόνι για να το απειλεί ο εκκεντρικός πελάτης με παράπονα στον υπεύθυνο του καταστήματος!»

 

Ο δημοσιογράφος, και δη της Δημόσιας Τηλεόρασης, δεν εκφοβίζεται, δεν υποκύπτει σε απειλές-πολλώ δε μάλλον ενός εκπροσώπου κόμματος- και σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής τους. Κανένα προσωπικό στυλ ενός πολιτικού προσώπου δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτικό άλλοθι για όλα τα παραπάνω.

 

Θεοδώρα Αυγέρη

Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3

 

* Η επιστολή μου αυτή αποτελεί και την καταγγελία μου προς την ΕΣΗΕΜΘ».

 

 

 

2. Νάσος Αθανασίου: "Γελοία, στο διάολο, ηλίθια!" (;)

 

Ο παλιός δημοσιογράφος και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να έχει ξεφύγει λιγάκι: στα παρασκήνια της εκπομπής της Πόπης Τσαπανίδου στο Star φέρεται να επιτέθηκε φραστικά εναντίον της Αλ Σάλεχ.

 

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πασόκ, ο κ. Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στο πάνελ της εκπομπής «Live U» τις παραμονές Χριστουγέννων, επιτέθηκε στην Αλ Σάλεχ, με «αήθεις χαρακτηρισμούς και ύβρεις, προφανώς γιατί δεν μπορούσε να απαντήσει με πολιτικά επιχειρήματα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το περιστατικό έγινε παρουσία της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα και εργαζομένων του σταθμού, ενώ συμπληρώνεται ότι ο κ. Αθανασίου με τη συμπεριφορά του, «εφάρμοσε πρακτικά την γραμμή της ηγεσίας του».
«Η προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τα στρατηγικά αδιέξοδά της με απύθμενη αλαζονεία και χυδαιότητα, καταφεύγοντας στις πρακτικές του 2011-2012, όταν προπηλάκιζαν στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα πέσει όχι μόνο στο κενό αλλά θα βρει απέναντι την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που επιθυμεί την ενότητα και τη συνεργασία για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Όσο αν αφορά στη τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο θα έχει ο πρόεδρος της Βουλής, καταλήγει η ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ. 

 

 

==

 

 

 

(Κατά τα άλλα, Χριστούγεννα, η γιορτή της Αγάπης.)

 

 

 

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
η παλαι ποτε εκτσογλανισμενη αλ σαχλεχ που μοστραρε τον κ@λο και τα β@ζι@ της, πουληθηκε στον βουγια κλπ τωρα ξε-εκτσογλανιστηκε και μιλαει για τον εκτσογλανισμο των αλλων;
Το πρόβλημα είναι ότι πριν από λίγο καιρό παρακολουθούσα μια πολιτική εκπομπή με την κυρία Αλ Σάλεχ, όπου κατηγορούσε στον αέρα τον εκπρόσωπο της ΝΔ για χυδαία επίθεση εναντίον της. Νομίζω ότι είναι σαν τον ψεύτη βοσκό: ακόμη κι αν πράγματι της επιτεθούν χυδαία, δεν πρόκειται να την πιστέψει κανείς.
H κα Αλ Σάλεχ δεν παίζει καθόλου καλά τον ρόλο της συνηγόρου του Β.Βενιζέλου, ειδικά όταν τον δικαιολογεί για τις γελοίες εκφράσεις του περί "εκτσογλανισμού" σε άρθρα της.Όμως, αυτά που διαβάζω ότι είπε η κα Αυγέρη της ΕΡΤ 3 δεν με πείθουν ότι ήταν προσπάθεια εκφοβισμού της εκ μέρους της κας Αλ Σάλεχ.Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς εξελίχθηκε το γεγονός, αλλά ξέρω ότι ακόμα και σε μια ιδιωτική επιχείρηση αν ο υπάλληλος δεν σε εξυπηρετεί, αν σου φέρεται άσχημα ή έχεις οποιοδήποτε παράπονο ζητάς να δεις τον προϊστάμενό του. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κα Αυγέρη πιστεύει ότι δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο στον δημόσιο τομέα. Αν η ίδια είχε δίκιο στη διαμάχη με την κα Αλ Σάλεχ δεν έπρεπε να φοβάται την παρέμβαση οποιουδήποτε ανωτέρου της.Επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε με τον κ. Αθανασίου, αλλά αν είναι αλήθεια ότι έβρισε την κα Αλ Σάλεχ, φαίνεται ότι χάλασε κι αυτός από τις νέες του παρέες, γιατί τον θυμάμαι ως έναν σοβαρό, μετριοπαθή και ευγενικό δημοσιογράφο.
Εϊμαι δικηγόρος σε δημόσια υπηρεσία. Έχω προϊστάμενο, ο οποίος μπορεί να μου αναθέσει εργασίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επέμβει στη δουλειά μου ή να μου επιβάλλει να έχω άλλη γνώμη από αυτή που θεωρώ εγώ σωστή. Το ίδιο ισχύει (θεωρητικά) και για τους δημοσιογράφους. Έχουν (θεωρητικά πάντα και δεοντολογικά, άσχετο αν γίνεται στην πράξη) την άποψή τους, ασκούν το λειτούργημά τους και ουδείς ανώτερος μπορεί να επέμβει και να τους πει πώς να κάνουν τη δουλειά τους.
Είστε δικηγόρος σε δημόσια υπηρεσία και ο προϊστάμενός σας δεν μπορεί να επέμβει αν ο τρόπος που χειρίζεστε μια υπόθεση είναι λάθος ή αν η συμπεριφορά σας προς τους πολίτες είναι ανεπίτρεπτη; Τότε ποιός είναι ο ρόλος του προϊσταμένου και ποιός του υφισταμένου, μόνο να αναθέτει ο πρώτος στον δεύτερο εργασίες και να μην αξιολογεί τα αποτελέσματα;Έτσι εξηγείται γιατί ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας είναι ένα μπάχαλο.Πάντως στον ιδιωτικό τομέα συμβαίνει το αντίθετο. Ο προϊστάμενος εκτός από εργασίες που αναθέτει στους υφισταμένους του πρέπει να τους ελέγχει συνεχώς, γιατί ελέγχεται και αυτός από τον εργοδότη του.
Για κάποιο λόγο κολλήσατε στην δική μου ιδιότητα και στραφήκατε προσωπικά εναντίον μου τη στιγμή που την έφερα απλά και μόνο ως παράδειγμα. Ας είναι. Είναι προφανές ότι δε γνωρίζετε πολλά για την ιδιότητα του δικηγόρου και τον τρόπο που με βάση τους νόμους (Κώδικα περί Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας) οφείλει να χειρίζεται υποθέσεις. Καλό είναι να μην κρίνετε αν δε γνωρίζετε ή πρώτα να ρωτάτε να μάθετε, αλλιώς χαίρεστε που είπατε εξυπνάδα που όμως είναι εντελώς άκυρη. Αν μου ανατίθενται υποθέσεις, είτε είμαι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, τις χειρίζομαι όπως κρίνω εγώ νομικά ότι πρέπει να τις χειριστώ. Δεν είμαι υπάλληλος, δεν έχω υπαλληλική ιδιότητα, δεν έχω εξαρτημένη εργασία. Ποτέ. Όταν γνωμοδοτώ, τη δική μου νομική άποψη και ερμηνεία παραθέτω, όχι του προϊσταμένου μου. Αν δεν κάνω όμως καλά τη δουλειά μου και ερημοδικάζοναι υποθέσεις ή αμελώ να απαντώ ή είμαι εριστική στους συναδέλφους μου, επεμβαίνει ο προϊστάμενός μου και με διώχνουν. ΝΑΙ. ΚΑΙ στο δημόσιο τομέα. Εγώ δεν έχω μονιμότητα και με σουτάρουν οποτεδήποτε. Και πέρα από το Θεό απαντώ και στο πειθαρχικό του Συλλόγου μου που μπορεί να με διαγράψει αν υπάρχει λόγος. Σαφές; Αν όχι ρωτήστε με ότι θέλετε. Αν σκοπεύετε να διαφωνήσετε όμως με τα λεγόμενά μου, παρακαλώ να φέρετε και επιχειρήματα.
Renella, εγώ δεν κόλλησα στη δική σας εργασιακή σχέση με την υπηρεσία σας. Εσείς είπατε ότι ο προϊστάμενός σας δεν μπορεί να επέμβει στη δουλειά σας ενώ στο δεύτερο σχόλιο παραδέχεστε :" Αν δεν κάνω όμως καλά τη δουλειά μου και ερημοδικάζοναι υποθέσεις ή αμελώ να απαντώ ή είμαι εριστική στους συναδέλφους μου, επεμβαίνει ο προϊστάμενός μου και με διώχνουν. ΝΑΙ. ΚΑΙ στο δημόσιο τομέα. Εγώ δεν έχω μονιμότητα και με σουτάρουν οποτεδήποτε."Μήπως τελικά λέμε τα ίδια με διαφορετικά λόγια;Εσεις φέρατε ως παράδειγμα τον εαυτό σας για να υπερασπιστείτε τη δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης.Ξαναλέω την άποψή μου. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε και αν είχε δίκιο η κα Αλ Σαλεχ ή η κα Αυγέρη. Κρίνοντας από αυτά που διάβασα στην επιστολή της τελευταίας, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εκφοβισμός για έναν υπάλληλο όταν του λες ότι θέλεις να δεις τον προϊστάμενό του αφού μαζί του δεν μπορείς να συνεννοηθείς, δεν ξέρει ή δεν θέλει να σε εξυπηρετήσει ή σου φέρεται με ανάρμοστο τρόπο.Οι δημοσιογράφοι δεν νομίζω να εξαιρούνται του κανόνα και δεν πιστεύω ότι κάνουν λειτούργημα, ειδικά τη σημερινή εποχή, που ο καθένας από αυτούς γράφει, μιλάει, παρουσιάζει την άποψη που βολεύει τον ίδιο ή τα αφεντικά του και προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα.
Λήδα καλησπέρα και καλή χρονιά να έχετε. Θα με συγχωρέσετε αλλά κάποια σχόλια μετά το δικό σας ήταν όχι και πολύ καλοπροαίρετα. Σε αυτά "απάντησα" περισσότερο, όχι σε σας. Με εκνευρίζουν αφάνταστα οι γενικεύσεις και τα εύκολα συμπεράσματα του τύπου α, δεν υπακούς σε εντολές, ποια είσαι δηλαδή ή δημόσιος τομέας, όλοι είναι χαλαροί, τη στιγμή που δεν είναι όλες οι δουλειές το ίδιο. Δεν καθαρογράφω έντυπα, δεν είμαι ο ξινός υπάλληλος που παραλαμβάνει δικαιολογητικά και κάνει το δύσκολο, δεν περνάω πρωτόκολλα, εκπροσωπώ την υπηρεσία μου και ένα λάθος να κάνω μπορεί να στοιχίσει και τη θέση μου σε μένα και στην υπηρεσία μου εκατομμύρια. Δεν δικαιούμαι καν να αρρωστήσω επειδή στο δικαστήριο εγώ πρέπει να πάω και μάλιστα στην ώρα μου, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου.Αυτό που ήθελα να καταδείξω με το αρχικό post μου είναι ότι υπάρχουν επαγγέλματα με ιδιαιτερότητες, όπως οι δικηγόροι, οι δημοσιογράφοι και φαντάζομαι οι γιατροί. Στα επαγγέλματα αυτά οφείλουμε να ερευνούμε και να σχηματίζουμε προσωπική άποψη για κάθε τι. Στο πεδίο αυτό, της διαμόρφωσης άποψης, δεν μπορεί (θεωρητικά όπως τόνισα και όπως ορθά επισημαίνετε κι εσείς διότι δεν γίνεται στην πράξη ειδικά στα ΜΜΕ) να επέμβει ο προϊστάμενός. Δεν μπορεί ο προϊστάμενος να επιβάλλει να απαντήσω με Χ τρόπο σε ένα ερώτημα, όπως δε μπορεί ο προϊστάμενος της δημοσιογράφου να επέμβει στη δική της άποψη (κανονικά). Μπορεί να επέμβει φυσικά στο αμιγώς τυπικό κομμάτι, όπως αν συμπεριφέρεται κόσμια, αν αμελεί τις καθημερινές υποχρεώσεις της κ.λπ. Ομοίως και σε μένα. Εκεί κολλάει ο παραλληλισμός μου. Συνεπώς εν μέρει, το ίδιο λέμε με άλλα λόγια, με τη λεπτομέρεια ότι στην εξαρτημένη εργασία ο εργοδότης ελέγχει τον υπάλληλο εξ ολοκλήρου, ενώ στα επαγγέλματα αυτά διατηρεί κανείς θεσμική πρωτοβουλία και ανεξαρτησία λόγω της φύσης τους. Και φυσικά συμφωνώ στην επισήμανση ότι οι μεγαλοκαναλάρχες επιβάλλουν συγκεκριμένες πολιτικές. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, χωρίς κι εγώ να την υποστηρίζω, εφόσον δεν ξέρω τι έγινε (άσχετο αν μου είναι αντιπαθής η Αλ Σάλεχ και μου ήταν συμπαθής παλιότερα ο Αθανασίου -μετά τον έχασα) νομίζω πως με το πνεύμα που ανέφερα παραπάνω είπε τα όσα είπε. Ότι ως δημοσιογράφος (κανονικά, θεωρητικά και ιδεωδώς) δεν δέχεται εντολές στο δημοσιογραφικό έργο της. Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος.
Συνήθως σε τέτοια Πανεπιστήμια τα πετάνε για " καλό σκοπό " : http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/12/05/oxford-university-mens-rugby-club-naked-calendar-pictures_n_4389320.htmlhttp://www.huffingtonpost.co.uk/2013/12/03/oxford-university-womens-rugby-team-naked_n_4376861.html
Ειλικρινά , ποιους δεν μπορώ να διαλέξω ποιοι μου "αρέσουν" περισσότερο:- Οι "παλαιοπασόκοι" που πήγαν ΣΥΡΙΖΑ;- Οι άλλοι "παλαιοπασόκοι" που έγιναν 58;- Οι "νεοπασόκοι" που πήγαν στην συγκυβέρνηση και μας διασώζουν;- Οι "παλαιονεοδημοκράτες" που πήγαν ΧΑ;- Οι "νεο νεοδημοκράτες που πήγαν και αυτοί στην συγκυβέρνηση και μας διασώζουν;Προτιμώ να περιμένω τη γιορτή των Φώτων μπας και "λάβω Φώτιση" (που δεν το νομίζω). Αντε και καλή νέα χρονιά!!!
@Αυτόχειρα Τα είπες όλα, μακάρι να "ένιωθε" έστω στο ελάχιστο όλο το εκλογικό σώμα. Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς είναι οι υφιστάμενες παρατάξεις. Δεν ξέρω πώς, πότε και από πού παίζει να εμφανιστεί κανένας φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά επειδή δεν το βλέπω πάλι ακοματίκ θα μείνω.