Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό

Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό Facebook Twitter
3


Ο Γάλλο-καναδός
φωτογράφος Benoit Paille καταγράφει την αστραφτερή, αντανακλαστική ματιά παιδιών ενώ κοιτούν έναν τοίχο που εμφανίζει τις δικές τους ζωγραφιές για τον σχολικό εκφοβισμό. Κάθε παιδικό πρόσωπο στη σειρά αυτή εκπέμπει μια αίσθηση αθωότητας, ενώ αντικατοπτρίζει επίσης συναισθήματα φόβου, ντροπής, θυμού για το μαρτύριο των αδιάκοπων παιχνιδιών εκφοβισμού που είναι αναγκασμένο να αντιμετωπίζει από τους συνομηλίκους του και ίσως ακόμη να είναι και το ίδιο στο ρόλο του Θύτη.

Το έργο, το οποίο προήλθε από το πάθος του φωτογράφου για την προσωπογραφία, ήταν αρχικά μια εγκατάσταση που δημιουργήθηκε για μια έκθεση που περιστρεφόταν γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού στο Towada Art Center στο Αομόρι της Ιαπωνίας. Στα 1,2 μέτρα ύψος και 7 μέτρα πλάτος, οι μεγάλης κλίμακας φωτογραφίες απεικονίζουν καθένα από τα άγρυπνα βλέμματα αυτών των παιδιών, πλάι-πλάι, αντανακλώντας ζωηρά ραβδώσεις του φωτός στα μάτια τους, σαν λεπτές γρατσουνιές σε όλη την έκταση της κόρης και της ίριδας.

Είναι τα οπτικά σημάδια κάποιου που έχει δει ή ήταν θύμα παρενόχλησης.





Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό Facebook Twitter


Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό Facebook Twitter


Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό Facebook Twitter


Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό Facebook Twitter


Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό Facebook Twitter


Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό Facebook Twitter


Συγκλονιστικά παιδικά βλέμματα πάνω στη σχολική παρενόχληση και τον εκφοβισμό Facebook Twitter







Φωτογραφία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ζωή είναι παράξενη και αστεία» - Μία ταινία για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Βρετανού φωτογράφου Martin Parr

Φωτογραφία / Η ζωή και το έργο του φωτογράφου Martin Parr γίνονται ντοκιμαντέρ

«Προσπαθώ να δείξω τα πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα και μερικές φορές είναι αστεία. Οι άνθρωποι είναι αστείοι, οπότε πώς γίνεται να μην είναι και το έργο αστείο; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου χιουμοριστικό φωτογράφο, αλλά η ζωή είναι παράξενη και αστεία».
THE LIFO TEAM
Τάκης Τλούπας: Ο φωτογράφος που αποτύπωσε μοναδικά την «ασπρόμαυρη» Ελλάδα

Φωτογραφία / Η απλότητα και η δύναμη των προγόνων μας στις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα

Η ιστορία του φωτογράφου που απαθανάτισε το δριμύ μεγαλείο της ελληνικής φύσης και τους φτωχούς ανθρώπους που έφτιαξαν κόσμο απ' τα χρειώδη: Μιλούν στη LIFO η κόρη του, Βάνια Τλούπα, και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή–Καπόν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

3 σχόλια