N.Y. Times: «Οι Έλληνες πειραματίζονται με μια νέα οικονομία»

N.Y. Times: «Οι Έλληνες πειραματίζονται με μια νέα οικονομία» Facebook Twitter
2

Για πειραματισμούς των Ελλήνων σε ένα νέο είδος οικονομίας, απότοκο της διαφθοράς, της κακοδιαχείρισης και των απαιτήσεων των αγορών, κάνουν λόγο οι ΝΥ Τimes, σε άρθρο τους με τίτλο: «Μετά την κρίση οι Έλληνες εργάζονται για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας».

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι καθώς το υπάρχον σύστημα της αγοράς έχει διαλυθεί, οι επιχειρηματίες κάνουν πειραματικές προσπάθειας για να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να πουλήσουν απευθείας στους καταναλωτές. Πρόκειται, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, για την τελευταία προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Αναφέρεται επίσης ότι οι επιθέσεις κατά του καπιταλισμού δεν είναι καινούριες στην Ελλάδα και σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στις δημοσκοπήσεις το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και πολλά αριστερά κόμματα στην Ευρώπη, «έχουν μεγάλη δυσκολία να συνδυάσουν την οξεία κριτική των νεοφιλελεύθερων οικονομιών με τη λήψη δράσης που θα ελαφρύνει την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας του 27%».

Επισημαίνει ο αρθρογράφος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικεντρωθεί κυρίως στην καταγγελία και στην επίθεση κατά των μέτρων λιτότητας, την ώρα που το καθήκον ανταπόκρισης στις απαιτήσεις για μια νέα οικονομική τάξη και για ανακούφιση στη δυστυχία των Ελλήνων έχουν αναλάβει άνθρωποι όπως ο κ. Τσολακίδης. Ο συγκεκριμένος πολίτης οργανώνει  το κίνημα των μη μεσαζόντων στην περιοχή του μέσα από ένα τοπικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο που ονομάζεται Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια