Πακιστάν: Ισλαμική επιτροπή ζητά την επαναφορά του γάμου μεταξύ παιδιών

Πακιστάν: Ισλαμική επιτροπή ζητά την επαναφορά του γάμου μεταξύ παιδιών Facebook Twitter
4

Η ανώτατη θρησκευτική επιτροπή του Πακιστάν ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση της χώρας να καταργηθεί αφενός η απαγόρευση για το γάμο μεταξύ παιδιών και αφετέρου η υποχρέωση ενός άνδρα να πάρει την έγκριση της συζύγου του για να παντρευτεί μια δεύτερη γυναίκα.

Το έργο της συγκεκριμένης επιτροπής είναι να συμβουλεύει το κοινοβούλιο για τη συμβατότητα των νομοθετικών προτάσεων με το θρησκευτικό νόμο της σαρίας. 

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφασή του, οι δύο αυτοί περιορισμοί αντίκεινται στο Ισλάμ. Λίγους μήνες νωρίτερα η συγκεκριμένη επιτροπή είχε αμφισβητήσει την εγκυρότητα του DNA στις υποθέσεις βιασμού και ζητούσε από τα θύματα να παρουσιάζουν τουλάχιστον τέσσερις μάρτυρες για να αποδεικνύουν τον βιασμό τους.

Εκπρόσωποι οργανώσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν το κοινοβούλιο του Πακιστάν να αγνοήσει τις δύο συστάσεις της επιτροπής που, όπως λένε, παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"Γιατί το συμβούλιο ασχολείται με τους 4 (πιθανούς) γάμους των αντρών και δεν έχουν κάνει τίποτε ούτως ώστε να διασφαλίσουν ότι οι γυναίκες παίρνουν την περιουσία τους, όπως κατοχυρώνεται από τον Ισλαμικό νόμο; Ή γιατί δεν έχουν σταματήσει πρακτικές όπως το ‘vani’ (κορίτσια που εξαναγκάζονται σε παντρειά, ως τιμωρία σε εγκλήματα που έχουν κάνει άρρενες συγγενείς: αυτό το έθιμο υποτίθεται ότι έχει καταστεί παράνομο το 2011 στο Πακιστάν), το ‘swara’ (εξαναγκαστικοί γάμοι κοριτσιών για να λύνονται βεντέτες) και το ‘karo kori’ (έγκλημα τιμής...δλδ δολοφονίες με θύματα σε μεγάλο ποσοστό γυναίκες); Ή να σταματήσουν τους βιασμούς, τα εγκλήματα ρίψης οξέως στις γυναίκες;" ρώτησε η δρ Nafisa Shah, συντονίστρια του Λαϊκού Κόμματος του Πακισταν (human rights cell).Και προσθέτει: "Δυστυχώς το Ισλάμ έχει παρερμηνευθεί εδώ και μία χρονική περίοδο από τις νοοτροπίες μίας συγκεκριμένης σχολής σκέψεως. Το Ισλάμ και ο μοντερνισμός ΕΙΝΑΙ συμβατά δεδομένου ότι υπάρχουν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ μελετητές που ερμηνεύουν τη θρησκεία".http://www.dawn.com/news/1092468/pakistani-laws-prohibiting-underage-marriage-un-islamic-ciiΚαι αν το σκεφτεί κανείς το τελευταίο είναι, όντως, το clue: Προοδευτική και εκμοντερνισμένη απόδοση (των κειμένων) της εκάστοτε θρησκείας. Και, αναλογικά πάντοτε, ας μην ξεχνάμε τις θρησκευτικά συντηρητικές-οπισθοδρομικές δικές μας "σχολές", φανταστείτε να ήταν μόνο αυτών η φωνή που ακουγόταν στους άλλους...
πόσο θράσος έχουν να ζητάνε κάτι τέτοιο? αντι να γίνονται προτάσεις για το αντίθετο (υπέρ της ισότητας δλδ) ακούς αυτά να συμβαίνουν και λες δεν μπορεί, τρολάρουν... που είναι ο ΟΗΕ, οι οργανώσεις και τα υπόλοιπα κράτη??? Τι σκατά 2014 έχουμε
Πραγματικά δεν με νοιάζει καθόλου αυτή τη στιγμή να είμαι πολιτικά ορθή. Αυτή η θρησκεία παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα έπρεπε να κάποιος να τους εξηγήσει ότι οι άνθρωποι και οι κοινωνίες εξελίσσονται και στο όνομα κανενός θεού δεν γίνεται να διατηρούνται τρόποι ζωής που θεσπίστηκαν αιώνες πριν. Έλεος πια.