"Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα"

"Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα" Facebook Twitter
1

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ.

"Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα όπου ανήκουν" ανέφερε ο κ. Χιλ και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα, έχει τη στήριξη περισσότερων από 16 χωρών.

«Ο κ. Χιλ είναι ο πραγματικός πυλώνας στις προσπάθειες που κάνουμε για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, τώρα που έχουμε το μεγάλο επιχείρημα του νέου μουσείου. Τώρα που η διεθνής κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί ξανά γι" αυτό το μεγάλο ανοιχτό ζήτημα» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια