Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εντυπωσιακή άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας στην τρίτη θέση, καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.
Παράλληλα, η έρευνα αναδεικνύει ένα ισχυρό ρεύμα υπέρ πρόωρων εκλογών, καθώς και τη σαφή επιθυμία της κοινωνίας για διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μέχρι να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια.
Στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα καταγράφουν τα εξής ποσοστά:
- Νέα Δημοκρατία: 20%
- ΠΑΣΟΚ: 11,5%
- Πλεύση Ελευθερίας: 9%
- Ελληνική Λύση: 8,5%
- ΚΚΕ: 6,7%
- ΣΥΡΙΖΑ: 6%
- Φωνή Λογικής: 3,5%
- ΜέΡΑ25: 2,3%
- Νίκη: 2,3%
- Κίνημα Δημοκρατίας: 2%
- Σπαρτιάτες: 1%
- Νέα Αριστερά: 1%
- Αδιευκρίνιστη ψήφος: 25,2%


Με αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
- Νέα Δημοκρατία: 26,7%
- ΠΑΣΟΚ: 15,4%
- Πλεύση Ελευθερίας: 12%
- Ελληνική Λύση: 11,4%
- ΚΚΕ: 9%
- ΣΥΡΙΖΑ: 8%
- Φωνή Λογικής: 4,7%
- ΜέΡΑ25: 3,1%
- Νίκη: 3,1%
- Κίνημα Δημοκρατίας: 2,7%
- Νέα Αριστερά: 1,3%
- Σπαρτιάτες: 1,3%


Η δημοσκόπηση δείχνει πρωτιά της ΝΔ, αλλά και συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση πίσω από το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση.
Το 57,5% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ενώ το 36,7% πιστεύει ότι πρέπει να διεξαχθούν στην προγραμματισμένη τους ώρα.

Το 63% των πολιτών θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην τραγωδία των Τεμπών

Το 27,4% θεωρεί πως πρέπει να εστιάσει στην καθημερινότητα

Παράλληλα, το 51,4% εκτιμά πως η υπόθεση δεν πρόκειται να φύγει από την επικαιρότητα σύντομα, ενώ το 43,3% θεωρεί πως σταδιακά θα απομακρυνθεί από το δημόσιο διάλογο.
Ακόμη, το 70,3% υποστηρίζει πως τα σιδηροδρομικά δρομολόγια πρέπει να σταματήσουν μέχρι να εξασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια, ενώ το 26,7% διαφωνεί με αυτή την πρόταση.

Το 74% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Δικαιοσύνη δεν κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την τραγωδία, ενώ το 23,4% διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να περιγράψουν την υπόθεση των Τεμπών με μία λέξη, το 75,2% απάντησε «συγκάλυψη», ενώ το 17,8% απάντησε «διαφάνεια».

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό της τραγωδίας, το 72,2% τη θεωρεί «έγκλημα», ενώ το 24,8% τη χαρακτηρίζει «δυστύχημα».
