78χρονος πρώην βουλευτής διορίστηκε πρόεδρος οργανισμού του δημοσίου

78χρονος πρώην βουλευτής διορίστηκε πρόεδρος οργανισμού του δημοσίου Facebook Twitter
15

Ίσως να πρέπει να περάσουν πολλά ακόμα χρόνια με οικονομική κρίση και μνημόνια για να αποβάλει το πολιτικό σύστημα τις αναχρονιστικές του συνήθειες.

Σήμερα είχαμε μια άλλη περίπτωση που ταιριάζει με παλιές πολιτικές του παρελθόντος, σύμφωνα με τις οποίες, τοποθετούνταν σε καίριες θέσεις του δημοσίου και των υπουργείων "δικοί μας" παλιοί βουλευτές ή αποτυχημένοι πολιτευτές.

Ο 78χρονος πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Ζαχαράκης διορίστηκε στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου και η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το διορισμό.

Η πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του  Ζαχαράκη στη θέση του προέδρου του ΟΠΑΔ βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, όπως διαβάζουμε στα Νέα.

«Κύριε Ζαχαράκη δεν έχουμε τίποτε μαζί σας προσωπικά αλλά είστε 78 χρονών. Δεν μπορούσε να αναλάβει κάποιος νεότερος αυτή τη θέση; Δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα; Δεν θα μπορούσε να αναλάβει ο γιος σας;» ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου και αναρωτήθηκε αν ο κ. Ζαχαράκης έχει πάει ποτέ στην Ηπείρου να θεωρήσει βιβλιάριο στον ΟΠΑΔ, ώστε να δει τις ουρές των ασφαλισμένων και την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας για νεποτισμό.

Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Ζαχαράκης έχει κάνει ήδη τον κύκλο του, διετέλεσε και βουλευτής και κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει σπιτάκι του αφού έχει εξασφαλισμένη και τη σύνταξή του». Είπε ακόμη, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά έστω και ένας μορφωμένος νέος να μην φύγει στο εξωτερικό και να αναλάβει μια τέτοια θέση θα είναι θετικό.

«Θέλω να επισημάνω ότι και ο κ. Σόιμπλε που είναι άνω των 70 και με προβλήματα υγείας, κυριαρχεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη» σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός. «Ναι αλλά η Γερμανία δεν έχει την ανεργία που έχει η Ελλάδα» επέμεινε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Είμαι γεννημένος το 1937 και άρα η κυρία Μάρκου μου πρόσθεσε δύο χρόνια» είπε ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ σχολιάζοντας επίσης ότι «το ζήτημα της ηλικίας δεν πάντοτε ευθέως ανάλογο με την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα». «Εγώ δεν δέχθηκα να είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΔ για να βολευτώ. Είμαι συνταξιούχος και άρα αναλαμβάνοντας μια τέτοια θέση θα έχω και μείωση αποδοχών διότι είμαι συνταξιούχος» είπε ο κ. Ζαχαράκης.

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό του κ. Ζαχαράκη. Είναι θέμα της Βουλής και των κομμάτων να δούνε έναν διαφορετικό τρόπο επιλογής. Ας γίνει μια διακομματική συνεννόηση με ποιον τρόπο θέλετε να διοικούνται οι Οργανισμοί. Αλλά όταν δεν συνεννοείστε μεταξύ σας, δεν αφορά τον κ. Ζαχαράκη το θέμα που θέτετε» είπε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος παρίστατο εκ μέρους της κυβέρνησης, επειδή απουσιάζει ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης δεν έθεσε θέμα με την ηλικία του νέου προέδρου του ΟΠΑΔ, του ζήτησε όμως να εξηγήσει πως θα επιλύσει προβλήματα όπως το περιορισμένο προσωπικό και την έλλειψη παραρτημάτων ιδίως για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στην Αττική. Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ είπε ότι θα προσπαθήσει λύση στο πρόβλημα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει η κινητικότητα. Ανέφερε, επίσης, ότι έχοντας υπηρετήσει στο παρελθόν στον ΟΓΑ έθεσε πρώτος τις βάσεις περιορισμού των δαπανών στα ταμεία.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Πολιτική / Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτονόητη υποχρέωση της κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και τις ευθύνες των εταιρειών 
LIFO NEWSROOM
Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

LiFO politics / Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Άρη Δημοκίδη και τον Γιάννη Παντελάκη για τα πολυσυζητημένα γεγονότα και πρόσωπα μιας χρονιάς που τα είχε όλα: από εκλογές και ανασχηματισμούς μέχρι απρόσμενες διαγραφές και επεισοδιακές καθαιρέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
H κυβέρνηση συνεχίζει ανενόχλητη να στελεχώνει τους οργανισμούς του Δημοσίου με αποτυχημένους πολιτευτές.Αφού κατάπιαμε όλοι τον διορισμό στα ΕΛ.ΠΕ. του Καραμανλικού υπ.οικονομικών, του Παπαθανασίου που μπέρδευε τα νούμερα και από 15% που ήταν το έλλειμμα αυτός μιλούσε για 6%, τώρα βολεύει και τον ακροδεξιό Ζαχαράκη.Το θλιβερό είναι ότι όλοι, ακόμα και οι βουλευτές που αντέδρασαν, ενοχλήθηκαν από την ηλικία του και όχι από τον αναξιοκρατικό τρόπο που γίνονται αυτοί οι διορισμοί. Δηλαδή, αν ήταν ο γυιός του στη θέση του δεν θα τους ενοχλούσε.Κατάντια.
Ε,μη μου πειτε τωρα οτι "πεσαμε απο τα συννεφα" !!Δηλαδη τι πιστευαμε ; Οτι θα αλλαξουν,εστω και την δωδεκατη ωρα, τροπο λειτουργιας ; Οτι οι λεξεις "αξιοκρατια"και"ντροπη"σημαινουν κατι γι'αυτους οι οποιοι επι δεκαετιες λειτουργησαν ως "συμμοριες" και κατεστρεψαν την χωρα προκειμενου να εξυπηρετησουν "ιδια ωφελη" και "συμφεροντα τριτων" ;Εκτος αν ειμαστε ειτε "αιθεροβαμονες" ειτε,απλα,ηλιθιοι.Οποτε και "δεν δικαιουμεθα δια να ομιλουμε",κατα τον "αειμνηστο Μενιο"..
Περιμένουμε αξιοκρατία από τους ίδιους που κατέστρεψαν την χώρα;Αυτοί αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν.. Διορισμούς των δικών τους ακόμη και στο χείλος της καταστροφής
Το κριτήριο για την κατάληψη δημόσιων αξιωμάτων θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά η αξιοσύνη / οι ικανότητες . Είναι αστείο να αντιμετωπίζονται θέσεις ευθύνης ως μέσο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων με πτυχία και λοιπά και λοιπά. Επί της ουσίας λοιπόν , η αξιοσύνη /οι ικανότητες του συγκεκριμένου, που κανείς δεν αμφισβητεί ευθέως και γι'αυτό τις παίρνω δεδομένες , αναιρούνται λόγω της ηλικίας του ( 78 ετών ) ; Νομίζω καταρχήν ναι , όμως το τεκμήριο αυτό ( αναίρεσης / μείωσης των ικανοτήτων λόγω της μεγάλης ηλικίας ) είναι μαχητό εν έτει 2014 και με δεδομένα τα επιτεύγματα των επιστημών υγείας του ανθρώπου . Φυσικά , οι αντοχές κάθε ανθρώπου στη γήρανση είναι ξεχωριστές ( βλ. Μητσοτάκη ) , νομίζω όμως ότι γενικά η ηλικία των 78 ετών είναι μάλλον απαγορευτική για την ανάληψη μιάς δημοσιας θέσης ευθύνης.
Για αυτό η ανεργία στις μικρές ηλικίες έχει ξεπεράσει το 50%. Αφού τα χούφταλα δεν λένε να εγκαταλείψουν τη γλυκιά θέση της εξουσίας.Όχι μνημόνιο, ούτε μια ατομική βόμβα δεν ξεκουνάει το πολιτικό κατεστημένο.
Κάτι τέτοια διαβάζει κανείς και όπου φύγει φύγει…Η χώρα αυτή δεν έχει σωτηρία.Τα βαμπίρια θα μας πιούνε το αίμα και μετά θα ησυχάσουν.Μέχρι και την τελευταία σταγόνα.
Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ότι είναι υπερήλιξ αλλά το ότι είναι φιλοβασιλικός, με στενότατες σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια και είχε πάρει ακραίες θέσεις στο παρελθόν.
Ε και; Στον ΟΠΑΔ πάει όχι στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Πολιτεύματος στην Ελλάδα (δεν υπάρχει τέτοια άλλωστε). Το ζήτημα δεν είναι ούτε πολιτικών πεποιθήσεων ούτε ηλικιακό. Είναι κυρίως η έλλειψη κοινωνικού οράματος, η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων και η παντελής απουσία νέων ιδεών που ενοχλεί σε τέτοιες επιλογές.Ο άνθρωπος μπορεί να είναι αποτελεσματικός κατά τα άλλα.
Πολιτικος που σημερα επιθυμει τους Γλύξμπουργκ (ασχετα αν ειναι εφικτο το θεμα ή οχι), σημαινει οτι βρισκεται κανα δυο αιωνες πισω στα μυαλα..και στην αντιληψη της πραγματικοτητας. Πραγματα απαραιτητα για οποιαδηποτε θητεια σε νευραλγικο ποστο του δημοσιου...μη λεμε ο,τι θελουμεΓι αυτο ειμαστε τελευταιοι στην Ευρωπη..
Όχι. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως διαθέτει τα προσόντα για αυτή τη θέση και πως έχει διοριστεί με μοναδικό κριτήριο την κομματική του ταυτότητα. Αν ήταν δηλαδή φιλοκομουνιστής πρώην βουλευτής του Συνασπισμού και είχε διοριστεί από το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε πρόβλημα;