Πρόταση δυσπιστίας και αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση δυσπιστίας και αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
14

Ολόκληρη η πρότασης δυσπιστίας για τον Γιάννη Στουρνάρα όπως την κατέθεσε λίγη ώρα πριν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών

Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Αθήνα 30-3-2014

Το τραπεζικό σύστημα, μέρος του τριγώνου της διαπλοκής μαζί με τα ΜΜΕ και την επιχειρηματική ελίτ, υπήρξε η ραχοκοκαλιά ενός ψευδεπίγραφου μοντέλου ανάπτυξης τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό το μοντέλο οδήγησε τη χώρα στην μεγαλύτερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και την χρεοκοπία.

Από το 2010 και μετά το ελληνικό δημόσιο, οι Έλληνες φορολογούμενοι, στήριξαν το τραπεζικό σύστημα με 200 δις ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις. Παρά τον πακτωλό των χρημάτων προς τις τράπεζες, αυτές όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν, αλλά σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης και της λιτότητας, πολλαπλασίασαν την κρίση, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία και τις παραγωγικές τάξεις.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών μεθοδεύει το χάρισμα των τραπεζών στους εγχώριους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και τα ξένα κερδοσκοπικά funds. Με το παρόν νομοσχέδιο εκχωρείται ο έλεγχος των τραπεζών, δηλαδή ο έλεγχος της οικονομίας, σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση. Με αυτή την ενέργεια εκχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας στις τράπεζες. Με το παρόν νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στο ΤΧΣ να εγκρίνει την πώληση μετοχών σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή κτίσης τους. Έτσι, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για νέες απώλειες δημοσίου χρήματος, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και η επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την νομιμότητα τέτοιων πράξεων.

Ταυτόχρονα, επιβαρύνεται, με τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας, ενώ προκλητικά επιχειρείται η προκαταβολική αμνήστευση σε όσους συνυπογράψουν αυτό το έγκλημα εις βάρος της χώρας και της οικονομίας.

Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με το άρθρο 142 του ΚτΒ, η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Στην έρημο Σαχάρα μόλις εμφανιστεί μύκητας τότε οι Βεδουίνοι φωνάζουν όλοι μαζί ήρθε η ανάπτυξη, καμιά σχέση με τους βεδουϊνους του ΒαγγελοΑντώνη.Όσο αφορά τις τράπεζες η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η ιδιωτικοποίηση της θρυλικής Τράπεζας Eurobank.Τα κέρδη των τραπεζιτών η χασούρα της κοινωνίας, τίμια πράγματα.
Δυστυχως δεν βλεπω κανενα πεδιο συνενοησης. Πανε να γινουν 5 πραγματα, μηπως και ορθοποδησει ο τοπος, αλλα οχι, το βαθυ συντεχνιακο κρατος δεν το αφηνει. Ο καθε κηφηνας, βολεμενος του δημοσιου και συντεχνιτης ειτε φαρμακοποιος, ειτε κτηνοτροφος που ρουφαει απο ολους μας το παιζει και ανθρωπιστης και παει να βγει και απο πανω! Απογνωση.Το πολυνομοσχεδιο σιγουρα δεν ειναι τελειο, αλλα ο Τσιπρας με αυτα που κανει και αυτα που λεει παει να δημιουργησει συνταγματικη εκτροπη και στο τελος θα παιζουμε ξυλο ολοι μεταξυ μας. Κανενας σεβασμος στους θεσμους και στην δημοκρατια. Ξερω, ξερω, αυτοι που μας φερανε εδω και μπλα μπλα..Παλικαρια, καπως πρεπει να βγουμε απο το βοθρο, και δεν θα βγουμε με πολιτικες ΠΑΣΟΚ του 1981. Θα βγουμε αν γινουμε Ευρωπαικο κρατος και σοβαρευτουμε.Πουθενα δεν υπαρχουν τοσες συντεχνιες, τοσοι πελατες του παλιου πελατειακου συστηματος, που ζουνε παρασιτικα σε βαρος του λαου και το παιζουν και εκπροσωποι του!
. Ο Σαμαράς τελικά είναι πολύ τυχερός.Σε μία παλιά ταινία με τον Ζήρο Μοστέλ και τον Τζήν Γουάιλντερ δύο απατεώνες θεατρικοί παραγωγοί (The Producers) έχουν πουλήσει σε αφελείς το 1500% των δικαιωμάτων στο θεατρικό που θα ανεβάσουν. Μετά βρίσκουν το χειρότερο έργο -"η τελευταία άνοιξη του Χίτλερ" λέγεται και είναι δραματικό μιούζικαλ- τον χειρότερο σκηνοθέτη και το χειρότερο καστ ώστε να πάει το έργο άπατο και να φάνε τα φράγκα των επενδυτών. Το βράδυ της πρεμιέρας ο κόσμος πεθαίνει από τα γέλια (νομίζει ότι το έργο είναι κωμωδία σουρεάλ) και καταχειροκροτεί. Από εκεί και μετά το έργο κάνει ουρές χιλιομέτρων και σπάει τα ταμεία. Οι παραγωγοί φυσικά τον ήπιαν. Είναι λοιπόν στην κουϊντα του θεάτρου και μονολογούν "τα κάναμε όλα λάθος, έργο, σκηνοθέτη, ηθοποιούς, θέατρο, όλα...που στα κομμάτια μας ξέφυγε το σωστό?" Find: Wilder replace with: Samaras. Find: Mostel replace with: Βενιζέλος. Ταιριάζουν και στους σωματότυπους. Την απάντηση στο ερώτημα των δικών μας την ξέρουμε, Τσίπρας!
Κύριοι του Συριζα είχατε δύο επιλογές:1.- Να παραμείνετε και να υπερασπιστείτε τους συντεχνίτες και τους κρατικοδίαιτους, καταντώντας γελοίοι.2.- Να βρείτε τρόπο να αποχωρήσετε, για να φωνάζετε μετά ανεβασμένοι στα κεραμίδια και ανέξοδα όπως έχετε συνηθίσει.Επιλέξατε το δεύτερο με τον ποιο γελοίο, αυτιστικό και πανικόβλητο τρόπο. Συνεχίστε ακάθεκτοι, το 3% είναι κοντά.
Άσχετα με τον Τσίπρα, έχεις διαβάσει το πολυνομοσχέδιο. Έχεις καταλάβει, έχεις αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και τι είναι αυτά που θέλουν να αλλάξουν και καλά προς το καλύτερο, που μαζί με κάποιους άλλους γραφικούς, σε μόνιμη βάση, γράφετε μ@^κίες;;;...
Ζικο το πολυνομοσχέδιο ο Αλέξης ΔΕΝ έκατσε να το πολεμήσει από το βήμα της Βουλής αλλά την κοπάνησε με ελαφρά...Και στην γραφικότητα δεν σε πιάνει κανείς, προσπαθείς φιλότιμα να φτάσεις το επίπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αυτοί είναι άπιαστοι.
Θα θεωρήσω την ερώτησή σου ρητορική. Φυσικά και όλοι οι ημιμαθείς εδώ στα σχόλια δε ξέρουν τι τους γίνεται γιατί πολύ απλά είναι απασχολημένοι με το facebook και το twitter. Νομίζεις έχει ασχοληθεί κανείς να διαβάσει τα μνημόνια ή τα πολυνομοσχέδια; Όχι βέβαια, ούτε καν οι πολιτικοί που ψηφίζουν δεν έχουν την αξιοπρέπεια να διαβάσουν κάτι πριν το ψηφίσουν, ρωτούν απλά αν αλλάζει κάτι στο μισθό τους κι αν αυτός παραμένει υψηλός προχωρούν σε υπερψήφιση.Έτσι και με αυτό το πολυνομοσχέδιο, τα ΜΜΕ έδωσαν τη μεγαλύτερη σημασία ίσως στο πιο ασήμαντο κομμάτι του, το γάλα, απλά για να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον. Αναφέρει ο παραπάνω σχολιαστής ότι έχουμε το πιο ακριβό γάλα στην Ευρώπη. Γιατί λοιπόν δε θεωρείς φιλαράκο ότι είναι και το πιο ποιοτικό γάλα στην Ευρώπη; Γιατί δεν αναφέρεις ότι αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο θα καταστραφεί ακόμα περισσότερο η ήδη κατεστραμένη ελληνική βιομηχανία; Όταν αγοράζετε τα iPhone και σας γδύνει η Apple τότε η δικαιολογία σας είναι ότι είναι ποιοτικό προϊόν. Όταν μιλάω για πρόβατα δεν έχω άδικο. Ζώα σκέτα ήταν, είναι και θα είναι οι περισσότεροι Έλληνες. Η βόλεψή τους μόνο να μη χαλάει κι όλα τα άλλα βρίσκονται. Άντε τραβήξτε καμμία selfie και μετά ελάτε να σχολιάσετε εδώ βολεμένα ανθρωπάκια.
Ξεκόλλα ρε ανήθικε, ΞΕΚΟΛΛΑ! Δεν σχολιάζω τον Τσίπρα ή τον κάθε Τσίπρα αυτή τη στιγμή. Κοίτα λίγο πιό πέρα από τη μύτη σου... που θα μου πεις πως είμαι και γραφικός...! Λοιπόν, πάρε να μαθαίνεις και μετά (αφού σκεφτείς), γράψε.Κάποιες σημαντικές παρατηρήσεις για το πολυνομοσχέδιο ανά θεματική ενότητα:Α) ΤΡΑΠΕΖΕΣΗ τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίζει το έλλειμμα της κάθε τράπεζας και της ζητάει να υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, κατόπιν αποφασίζει αν θα υποβάλει η τράπεζα αίτημα για κεφαλαιακή ενίσχυση στο ΤΧΣ. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την σειρά του, κάνει μια συμφωνία πλαίσιο με την τράπεζα για την εφαρμογή υποχρεωτικών μέτρων και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η ενίσχυση του ΤΧΣ είναι με έκδοση κοινών μετοχών ή με την έκδοση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων, ενώ απαιτεί την συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.Τα μέλη του ΤΧΣ απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, έτσι αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι χαρίζουν τις τράπεζες σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Η στήριξη, βέβαια, του ΤΧΣ στις αποφάσεις των τραπεζών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεννά πληθώρα ερωτηματικών, καθώς οι υπόνοιες και οι υποψίες πολλών, ότι όλα έγιναν μόνο και μόνο για να χαρίσουν τις τράπεζες σε ξένα funds, μάλλον βγαίνουν αληθινές.Β) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣΟι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο, θα επιφέρουν μείωση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 50%.Γ) ΜΙΣΘΟΙΜε μικρότερο μισθό οι προσλήψεις των μακροχρόνιων ανέργων Για τους μακροχρόνιους άνεργους ο μισθός αυξάνεται 5% για κάθε τριετία.Θα υπάρχει επίσης αποτέλεσμα της ανώμαλης τριγωνικής σχέσης εργοδότης –εργαζόμενος- εταιρίες απασχόλησης να μην υπάρχει κανένα δικαίωμα στον εργαζόμενο δηλαδή θα παίρνει 1 μισθό χωρίς προοπτική ποτέ προσαύξησης.Μετά το 2017 θα καταργηθούν τελείως και οι τριετίες.Όσον αφορά το ΕΚΑΣ φανταστείτε ότι αυτός που θα παίρνει σύνταξη 700 ευρώ θα παίρνει ΕΚΑΣ 30 ευρώ.Δ) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ –ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ- ΑΓΡΟΤΕΣΗ κατάργηση των 24 κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία και ταμεία πρόνοιας μαζί με την θεσμοθέτηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος οδηγούν σε θάνατο τις επικουρικές συντάξεις. Τα ταμεία θα στερηθούν περισσότερα από 1,5 δις ευρώ. Η μείωση στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 25%, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή και τα ελλείμματα από την διακοπή των κοινωνικών πόρων.Σε κίνδυνο τίθενται και οι κύριες συντάξεις καθώς μειώνονται οι πόροι του ασφαλιστικού κεφαλαίου αλληλεγγύης των γενεών.Αυτοαπασχολούμενοι: Ουσιαστικά το πολυνομοσχέδιο τους κυνηγάει μια και θεωρεί καθυστερούμενες τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ με την πάροδο μόλις ενός μήνα.Το αυτό ισχύει και για τους αγρότες όσον αφορά την καθυστερούμενη δόση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγρότης χρωστά στον ΟΓΑ για να λάβει επιδότηση πρέπει να πληρώσει τα χρέη του διαφορετικά αυτά θα παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις. Ήδη οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί έχουν μια μείωση από 15-40%.Ε) ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΝα έχουμε υπόψη μας ότι στην φορολογική μας δήλωση τώρα θα μπουν ουσιαστικά 5 φόροι1. Φόρος εισοδήματος2. Φόρος αλληλεγγύης3. Φόρος επιτηδεύματος4. Φόρος πολυτελείας και από τον Ιούλιο ΕΜΦΙΑΕπίσης θα μπαίνει φόρος υπεραξίας από το 1995 και μετά για τα ακίνητα.ΣΤ) ΟΟΣΑΑπό τις προτάσεις του ΟΟΣΑ υιοθετούν το 82% σε ένα 8% γίνονται αλλαγές και ένα 5% το χειρίζεται το υπουργείο οικονομικών με την εξέταση των εισφορών υπέρ τρίτων. Να έχουμε υπόψη μας ότι ο ΟΟΣΑ έδωσε ως εργολαβία την μελέτη αυτή στο ΙΟΒΕ με αμοιβή 600.000 ευρώ και έδωσε επίσης 300.000 ευρώ σε 5 Έλληνες δικηγόρους και οικονομολόγους, επίσης η έκθεση αυτή δεν έχει εγκριθεί από την High level commitee.• ΦΑΡΜΑΚΑ1) Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων2) Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων με άλλα καταστήματα3) Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν περισσότερα του ενός φαρμακεία4) Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που πρέπει να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην εταιρία5) Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν σε συστέγαση6) Το φαρμακείο θα μπορεί να λειτουργεί επιπλέον ώρες πέραν της εφημερίας7) Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα μπορούν να πωλούνται και μέσω ίντερνετ.• ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΑλλάζει το καθεστώς διάθεσης των προϊόντων καπνού.Το 85% των άμεσων φόρων παίρνονται από τα τσιγάρα.Το κέρδος τους είναι 3% σε κάθε πακέτοΚαταστρατηγείται η γνωμοδότηση της κεντρικής διοίκησης του κράτους• ΒΙΒΛΙΑΟι λιανέμποροι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% για τα λογοτεχνικά βιβλία πρώτης έκδοσης για 2 χρόνια• ΚΥΡΙΑΚΕΣΠροαιρετική λειτουργία για όλες τις Κυριακές πιλοτικά για τρεις τουριστικές περιοχές.Φόβος να χαθούν όλες οι Κυριακές.• ΨΩΜΙΕπιτρέπεται η πώληση ψωμιού σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εκτός από τα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και περίπτερα. Δηλαδή, καταστρέφουν το επάγγελμα του αρτοποιού.• ΓΑΛΑΈχουμε το γάλα ημέρας, του οποίου η διάρκεια συντήρησης του δεν υπερβαίνει τις 2 μέρες, το παστεριωμένο γάλα και το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας.Δηλαδή, καταστρέφουν την κτηνοτροφία.• ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΔίνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τουριστικών γραφείων με ίδιες υπηρεσίες όπως τα τουριστικά γραφεία. Το απρόσωπο δυστυχώς θα κοστίσει.Ζ) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗΣ1) Οφείλουμε μεγαλύτερη μείωση ιδίως για αυτά τα μεγαλύτερα των 5mw.2) Αν υπάρξει νέο έλλειμμα να μην το επιβαρυνθούν τα υπάρχοντα έργα αλλά μόνο τα νέα.3) Οι τράπεζες με γραπτή δέσμευση να παρατείνουν τα δάνεια, να μειώσουν τα επιτόκια και να μπει πλαφόν 50% στα τοκοχρεολύσια.4) Με την κατάθεση του πιστωτικού σημειώματος άμεσα να εξοφλείται ο παραγωγός.5) Να υπάρξει θετική αναπροσαρμογή του ΔΤΚ.6) Να παρέχεται το μισό της ταρίφας από το υπουργείο για κάθε τρίμηνο.7) Να υπάρχει δημόσια ενίσχυση με αφορολόγητα αποθεματικά, απαλλαγή από φόρο εισοδήματος, επιδότηση επιτοκίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% επι του κόστους της επένδυσης.8) Να αυξηθούν οι ταρίφες έως 100kw.9) Πρέπει να μειωθούν οι ταρίφες ΜΕ και να αυξηθούν οι ταρίφες ΧΕ.10) Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης ενέργειας από το 20% στο 10% ιδίως σε αγρότες.Η) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΕνώ το επάγγελμά τους είναι ανοιχτό, η κυβέρνηση με το πολύνομοσχέδιο καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος.
Απελπιστική η κατάσταση των Τσιπροκαψούρηδων οπως ο Τρολολο...Μα κάθε φορά που (νομίζουν πως) πλησιάζουν στη πηγή της εξουσίας να πιουν νερό (και διορισμό) να έρχεται ο Αλέξης και να τα κάνει μαντάρα?Μα κάθε φορά?Και αυτοί εκεί, να μην υποψιάζονται καθόλου τι συμβαίνει...
Επειδή κάποιοι, αρρωστημένα, αντί να εστιάζουν στην ουσία, σχολιάζουν ό,τι τους κατέβει, να κάποιες σημαντικές παρατηρήσεις για το πολυνομοσχέδιο ανά θεματική ενότητα:Α) ΤΡΑΠΕΖΕΣΗ τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίζει το έλλειμμα της κάθε τράπεζας και της ζητάει να υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, κατόπιν αποφασίζει αν θα υποβάλει η τράπεζα αίτημα για κεφαλαιακή ενίσχυση στο ΤΧΣ. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την σειρά του, κάνει μια συμφωνία πλαίσιο με την τράπεζα για την εφαρμογή υποχρεωτικών μέτρων και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η ενίσχυση του ΤΧΣ είναι με έκδοση κοινών μετοχών ή με την έκδοση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων, ενώ απαιτεί την συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.Τα μέλη του ΤΧΣ απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, έτσι αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι χαρίζουν τις τράπεζες σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Η στήριξη, βέβαια, του ΤΧΣ στις αποφάσεις των τραπεζών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεννά πληθώρα ερωτηματικών, καθώς οι υπόνοιες και οι υποψίες πολλών, ότι όλα έγιναν μόνο και μόνο για να χαρίσουν τις τράπεζες σε ξένα funds, μάλλον βγαίνουν αληθινές.Β) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣΟι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο, θα επιφέρουν μείωση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 50%.Γ) ΜΙΣΘΟΙΜε μικρότερο μισθό οι προσλήψεις των μακροχρόνιων ανέργων Για τους μακροχρόνιους άνεργους ο μισθός αυξάνεται 5% για κάθε τριετία.Θα υπάρχει επίσης αποτέλεσμα της ανώμαλης τριγωνικής σχέσης εργοδότης –εργαζόμενος- εταιρίες απασχόλησης να μην υπάρχει κανένα δικαίωμα στον εργαζόμενο δηλαδή θα παίρνει 1 μισθό χωρίς προοπτική ποτέ προσαύξησης.Μετά το 2017 θα καταργηθούν τελείως και οι τριετίες.Όσον αφορά το ΕΚΑΣ φανταστείτε ότι αυτός που θα παίρνει σύνταξη 700 ευρώ θα παίρνει ΕΚΑΣ 30 ευρώ.Δ) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ –ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ- ΑΓΡΟΤΕΣΗ κατάργηση των 24 κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία και ταμεία πρόνοιας μαζί με την θεσμοθέτηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος οδηγούν σε θάνατο τις επικουρικές συντάξεις. Τα ταμεία θα στερηθούν περισσότερα από 1,5 δις ευρώ. Η μείωση στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 25%, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή και τα ελλείμματα από την διακοπή των κοινωνικών πόρων.Σε κίνδυνο τίθενται και οι κύριες συντάξεις καθώς μειώνονται οι πόροι του ασφαλιστικού κεφαλαίου αλληλεγγύης των γενεών.Αυτοαπασχολούμενοι: Ουσιαστικά το πολυνομοσχέδιο τους κυνηγάει μια και θεωρεί καθυστερούμενες τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ με την πάροδο μόλις ενός μήνα.Το αυτό ισχύει και για τους αγρότες όσον αφορά την καθυστερούμενη δόση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγρότης χρωστά στον ΟΓΑ για να λάβει επιδότηση πρέπει να πληρώσει τα χρέη του διαφορετικά αυτά θα παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις. Ήδη οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί έχουν μια μείωση από 15-40%.Ε) ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΝα έχουμε υπόψη μας ότι στην φορολογική μας δήλωση τώρα θα μπουν ουσιαστικά 5 φόροι1. Φόρος εισοδήματος2. Φόρος αλληλεγγύης3. Φόρος επιτηδεύματος4. Φόρος πολυτελείας και από τον Ιούλιο ΕΜΦΙΑΕπίσης θα μπαίνει φόρος υπεραξίας από το 1995 και μετά για τα ακίνητα.ΣΤ) ΟΟΣΑΑπό τις προτάσεις του ΟΟΣΑ υιοθετούν το 82% σε ένα 8% γίνονται αλλαγές και ένα 5% το χειρίζεται το υπουργείο οικονομικών με την εξέταση των εισφορών υπέρ τρίτων. Να έχουμε υπόψη μας ότι ο ΟΟΣΑ έδωσε ως εργολαβία την μελέτη αυτή στο ΙΟΒΕ με αμοιβή 600.000 ευρώ και έδωσε επίσης 300.000 ευρώ σε 5 Έλληνες δικηγόρους και οικονομολόγους, επίσης η έκθεση αυτή δεν έχει εγκριθεί από την High level commitee.• ΦΑΡΜΑΚΑ1) Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων2) Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων με άλλα καταστήματα3) Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν περισσότερα του ενός φαρμακεία4) Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που πρέπει να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην εταιρία5) Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν σε συστέγαση6) Το φαρμακείο θα μπορεί να λειτουργεί επιπλέον ώρες πέραν της εφημερίας7) Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα μπορούν να πωλούνται και μέσω ίντερνετ.• ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΑλλάζει το καθεστώς διάθεσης των προϊόντων καπνού.Το 85% των άμεσων φόρων παίρνονται από τα τσιγάρα.Το κέρδος τους είναι 3% σε κάθε πακέτοΚαταστρατηγείται η γνωμοδότηση της κεντρικής διοίκησης του κράτους• ΒΙΒΛΙΑΟι λιανέμποροι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% για τα λογοτεχνικά βιβλία πρώτης έκδοσης για 2 χρόνια• ΚΥΡΙΑΚΕΣΠροαιρετική λειτουργία για όλες τις Κυριακές πιλοτικά για τρεις τουριστικές περιοχές.Φόβος να χαθούν όλες οι Κυριακές.• ΨΩΜΙΕπιτρέπεται η πώληση ψωμιού σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εκτός από τα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και περίπτερα. Δηλαδή, καταστρέφουν το επάγγελμα του αρτοποιού.• ΓΑΛΑΈχουμε το γάλα ημέρας, του οποίου η διάρκεια συντήρησης του δεν υπερβαίνει τις 2 μέρες, το παστεριωμένο γάλα και το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας.Δηλαδή, καταστρέφουν την κτηνοτροφία.• ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΔίνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τουριστικών γραφείων με ίδιες υπηρεσίες όπως τα τουριστικά γραφεία. Το απρόσωπο δυστυχώς θα κοστίσει.Ζ) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗΣ1) Οφείλουμε μεγαλύτερη μείωση ιδίως για αυτά τα μεγαλύτερα των 5mw.2) Αν υπάρξει νέο έλλειμμα να μην το επιβαρυνθούν τα υπάρχοντα έργα αλλά μόνο τα νέα.3) Οι τράπεζες με γραπτή δέσμευση να παρατείνουν τα δάνεια, να μειώσουν τα επιτόκια και να μπει πλαφόν 50% στα τοκοχρεολύσια.4) Με την κατάθεση του πιστωτικού σημειώματος άμεσα να εξοφλείται ο παραγωγός.5) Να υπάρξει θετική αναπροσαρμογή του ΔΤΚ.6) Να παρέχεται το μισό της ταρίφας από το υπουργείο για κάθε τρίμηνο.7) Να υπάρχει δημόσια ενίσχυση με αφορολόγητα αποθεματικά, απαλλαγή από φόρο εισοδήματος, επιδότηση επιτοκίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% επι του κόστους της επένδυσης.8) Να αυξηθούν οι ταρίφες έως 100kw.9) Πρέπει να μειωθούν οι ταρίφες ΜΕ και να αυξηθούν οι ταρίφες ΧΕ.10) Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης ενέργειας από το 20% στο 10% ιδίως σε αγρότες.Η) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΕνώ το επάγγελμά τους είναι ανοιχτό, η κυβέρνηση με το πολύνομοσχέδιο καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος. Αυτό θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή στον πολιτισμό.
Ανήθικε Αυτουργέ... το κόλλημα σου είναι τρελό, αρρωστημένο...!Ξεκόλλα ρε άνθρωπε από τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;;;Τι βλακείες μου γράφεις για το γάλα και την υπόλοιπη Ευρώπη (εκτός των άλλων);;;...Προφανώς σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι θεσμοί και οι κανόνες εφαρμόζονται κανονικά, όπως οι αντίστοιχες επιτροπές ανταγωνισμού και εμπορίου. Ας ξεκινούσαν με αυτό και ας αφήσουν τα -εκ του πονηρού - εισαγωγής γάλακτος από την Ευρώπη, τις ημερομηνίες παστερίωσης, λήξης κτλ... Στο ξαναλέω και προσπάθησε να το καταλάβεις. Μην εστιάζεις σε πρόσωπα, μεμονωμένες καταστάσεις και περιστατικά κάνοντας φθηνή κριτική. Άσε απ΄ έξω τα κόμματα και τους πολιτικούς. Έστω για λίγο. Την γενικότερη κατάσταση μας ως κοινωνία, η οποία αντί να εξομαλύνεται, γίνεται πολύ χειρότερη, δεν την βλέπεις;;; Αυτά τα στοιχεία που ανέφερα για το πολυνομοσχέδιο τα διάβασες ή βαριέσαι; Ή ακόμη χειρότερα, απλώς δεν γουστάρεις να καταλάβεις;;;...