Βουλγαρικές πινακίδες Α.Ε.

Βουλγαρικές πινακίδες Α.Ε. Facebook Twitter
12

Εικονικές εταιρείες στη γειτονική Βουλγαρία στήνουν Έλληνες με μόνο στόχο να βγάλουν πινακίδες στη γειτονική χώρα για το ακριβό ιχ. τους και να το κυκλοφορούν στην Ελλάδα, γλυτώνοντας τέλη και τεκμήρια.

Σύμφωνα με τα Νέα, στην έκθεσή του το Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Σόφια σημειώνει ότι οι περισσότερες από τις 9.000 επιχειρήσεις Ελλήνων που αυξήθηκαν μάλιστα κατά 50% από το 2012 στο 2013είναι εικονικές, καθώς ιδρύθηκαν μόνο και μόνο την αγορά αυτοκινήτου, συνήθως μεγάλου κυβισμού. Η ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία είναι έυκολη υπόθεση με κόστος 400-500 ευρώ.

Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», στελέχη του ΣΔΟΕ τονίζουν ότι τα περισσότερα από τα 17.000 με 18.000 αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι παράνομα, καθώς για να κυκλοφορεί νόμιμα κάποιος με αυτές τις πιναίκδες θα πρέπει να έχει μείνει μόνιμα στη Βουλγαρία για διάστημα, τουλάχιστον, έξι μηνών.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Ελλάδα / Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι παράνομες χρεώσεις με κακόβουλη χρήση του ΑΜΚΑ είναι δυνατόν να διαγραφούν από το μητρώο του ασφαλισμένου, με σκοπό να έχει ξανά πρόσβαση στις παροχές που δικαιούται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
@ Λαμπρος Κοντος 17.4.2014 | 00:43 Απολυτα κατανοητο το κειμενο σου,σεβαστος ο χρονος κ ο κοπος που αναλωσες,κ στα περισσοτερα συμφωνω. Δυστυχως,δεν απανταει στην μομφη που εθεσα απαντωντας στο προηγουμενο σχολιο σου,οτι η ευθυνη των εκαστοτε πολιτικων(οσο μεγαλυτερη κ αν ειναι) δεν απαλειφει ουτε καν δικαιολογει την ευθυνη των πολιτων: αυτων που τους ψηφισαν κ αυτων που απλως τους ανεχοντε(χωρις να τους εχουν ψηφισει). Το αξοιωμα με το οποιο ξεκινας (Σε κανεναν τοπο δεν επιρριπτεται η ευθυνη για δεινα του στους πολιτες του.Παντου,και παντοτε,η ευθυνη ανηκει στις εκαστοτε ηγεσιες.).Δε το γνωριζω,ειναι λαθος,κ δεν τεριαζει στο θεμα μας επειδη δεν μιλαμε για καποιο αλλο λαο -δεν κανουμε κριτικη ενος καποιου λαου!Μιλαμε για τον λαο της ελλαδας,για εμας-κανουμε αυτοκριτικη.Στη διαθεση σου για οποια τυχον διευκρηνιση.
Και μετα βγαινει και γκρινιαζει ο Προεδρος της Βουλγαριας διοτι"...η πολυ χαμηλη φορολογια και οι πολυ χαμηλοι μισθοι δεν εφεραν εσοδα απο ξενες επενδυσεις και αναπτυξη".Οριστε κυριε ! Τι διαμαρτυρεστε ! Ηρθαν οι "κιμπαρηδες" οι ελληνες και θα σας πληρωνουν και τελη κυκλοφοριας,και εταιρικο φορο,και θα δινουν δουλεια σε τοσα δικηγορικα και λογιστικα γραφεια σας !Και ολα αυτα χωρις,καν,να "φθειρουν"τους δρομους σας,κυκλοφορωντας σε αυτους !Ε,μα,πια ! Εχει και η μιζερια,και η αχαριστια,τα ορια της !Βγες και πες,αν εισαι κυριος δηλαδη,ενα μεγαλο "ευχαριστω" στον μονο ξενο ηγετη που στηριζει, εμπρακτα,με τις αποφασεις του, την χωρα σου,και μαλιστα σε βαρος των συμφεροντων της δικης του !Αντωνη τον λενε.Ρωτα την ιδιαιτερα σου,ολο και καποιο τηλεφωνο του θα εχει !
Ναι ο Αντωνης φταιει για ολα ....κ πριν ο Γιωργακης για ολα,κ πριν ο Κωστακης συμφωνα με αλλους,κ πιο πριν.....Εμεις που τους φηψιζουμε( κ αναμεσα μας ει κ αυτοι με τις εν λογω λαμωγιες),δεν εχουμε καμια ευθυνη ;!!
Σε κανεναν τοπο δεν επιρριπτεται η ευθυνη για δεινα του στους πολιτες του.Παντου,και παντοτε,η ευθυνη ανηκει στις εκαστοτε ηγεσιες.Ναι ,ο Αντωνακης,ο Γιωργακης,ο Κωστακης,ο Σημιτης και παει λεγοντας ειναι οι κυριως υπευθυνοι για τα δεινα της χωρας.Για τρεις,κυριως, λογους.Πρωτον,διοτι γεμισαν τον λαο με ψεματα ,και με υποσχεσεις τις οποιες ουδεποτε ετηρησαν,για να υποκλεψουν την ψηφο του.Και το επετυχαν.Δευτερον,διοτι επετρεψαν,αν δεν συμμετειχαν οι ιδιοι και το περιβαλλον τους,να στηθει το μεγαλυτερο παρτυ διαφθορας που εχει λαβει χωρα στην Ευρωπη τα τελευταια πενηντα χρονια.Και τριτον,διοτι ειτε δεν αντιλαμβανονταν την συντελουμενη καταστροφη,οποτε ειναι αχρηστοι,αρα υπευθυνοι λογω ανικανοτητας,ειτε την αντιλαμβανονταν και δεν εκαναν τιποτα για να ενημερωσουν τον λαο.Εστω και παραιτουμενοι της εξουσιας.Αλλα ουτε αυτο επραξαν.Και αυτο ειναι τουλαχιστον εγκληματικη ευθυνη.Η ευθυνη του λαου δεν μπορει να προσδιορισθει.Διοτι οι πολλοι απλα ξεγελασθηκαν,αρκετοι συνεργασθηκαν διοτι ενσωματωθηκαν στην σαπρη πολιτικη κονιστρα,αλλα και καποιο,μετρησιμοι αλλα οχι αρκετοι,πολεμησαν αυτην την σαπιλα οσο μπορεσαν.Απλα 'ηττηθηκαν' και περιθωριοποιηθηκαν.Αυτοι δεν εχουν,βεβαια,καμμια ευθυνη.Οι θεωριες περι "συλλογικης ευθυνης"αλλωστε,ανηκουν σε ενα παρελθον που καλο θα ηταν να μην τον ξαναδουμε μπροστα μας.
Απορώ πραγματικά τι κάψα είναι αυτή να κυκλοφορείς με τζιπ-τανκ χιλιάδων κυβικών. Προσωπικά δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία με τίποτα. Αλλά μου κάνει εντύπωση, κάποιος που τον επιβαρύνουν τα τέλη κυκλοφορίας ενός μεγάλου αυτοκινήτου, δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα μικρότερο (και οικολογικότερο) αλλά προτιμά να στήσει κομπίνα με ψεύτικη εταιρία στη Βουλγαρία για να γλιτώνει τα τέλη και να πάρει την τζιπάρα-θωρηκτό.Ο ορισμός του νεο-ελληνάρα...
Το ΣΔΟΕ θα μπορούσε να τους μπλοκάρει στα σύνορα την πρώτη ημέρα που έφεραν το αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Δεν έχει παρά να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους τελωνιακούς να ζητάνε τα αντίστοιχα χαρτιά (μόνιμης κατοικίας στην Βουλγαρία κλπ)αλλιώς να απαγορεύουν την είσοδο και ας το έχουν οι έξυπνοι να κόβουν βόλτες εκτός Ελλάδος.Τόσο απλό !!!!
ειναι παλια ιστορια.Εγω την ακουω περιπου 4-5 χρονια.Για να ιδρυσεις εταιρεια στην Βουλγαρια , προυποθεση ειναι να εμφανισεις μονιμη κατοικια εκει(και αυτο ειναι πανευκολο).Εχουν δημιουργηθει οικιστικα συγκροτηματα που μενουν πολλοι Ελληνες και Ιταλοι.Εαν πατε Σαντανσκι, Κοιτσε-Ντελτσεφ, Μπανσκο, θα δειτε οτι παρα πολλα σπιτια ειναι αγορασμενα απο Ελληνες...Αυτο ειναι το λιγοτερο.Το προβλημα ειναι οι εταιρειες που εφυγαν στη Βουλγαρια , ενω ο μεγαλυτερος ογκος εργασιας τους αφορα την Ελλαδα...