Πειθαρχικές διώξεις στους καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία

Πειθαρχικές διώξεις στους καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία Facebook Twitter
3

Με πειθαρχικές διώξεις απειλεί το υπ. Παιδείας όσους καθηγητές δεν παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία τα οποία θα ανοίξουν για να αναπληρωθούν χαμένες διδακτικές ώρες.

Μιλώντας στο STAR ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου είπε ότι υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα από το Νοέμβριο, σύμφωνα με το οποίο όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση» είπε, επίσης ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:000), για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ως απάντηση σε αυτή την απόφαση που αφορά σε 500 περίπου σχολεία σε όλη τη χώρα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
H μάθηση δεν είναι ζημιωμένη μόνο απο την κατάληψη.Είναι και:- απο την μη αξιολόγηση των καθηγητών- τη μονιμότητα τους- το σύστημα διδασκαλίας!!!!- το σύστημα εξετάσεων κλπ,κλπ.Θεωρώ σωστό το να ξεκινήσουν αύριο τα σχολεία για να καλυφθούν οι ώρες που χαθήκανε απο τις καταλήψεις. Δεν νομίζω όμως ότι είναι αυτό που θα μας δώσει καλύτερη παιδεία.
Εμέσα Ναι θα μας δώσει, γιατί θα γίνει αντιληπτό ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες και οι μαθητές θα αναλάβουν ευθύνες για τις καταλήψεις κάτι που δεν έκαναν ποτέ μέχρι τώρα, όχι ότι δεν έφταιγαν αυτοί γιαυτο.
ναι γενικά δεν υπάρχει κάτι μαγικό που από μόνο του θα μας δώσει καλύτερη παιδεία. Υπάρχουν εκατοντάδες μικρά πράγματα και το να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις εθιμοτυπικές καταλήψεις είναι ένα από αυτά.