Τέλος στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων

Τέλος στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων Facebook Twitter
21

Χωρίς την προηγούμενη αναγνώριση του πτυχίου τους από τον ΔΟΑΤΑΠ θα μπορούν σύντομα να ασκούν το επάγγελμά τους οι απόφοιτοι ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ήδη η αρχή έγινε με τους δικηγόρους, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Βάσει της τροπολογίας αυτής `οι απόφοιτοι των νομικών σχολών θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους με τη διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους των ελληνικών πανεπιστημίων, χωρίς να χρειάζεται η αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ.

Τώρα σειρά αναμένεται να πάρουν και άλλα επαγγέλματα και για τον έλεγχο της επάρκειας των πτυχίων την ευθύνη θα έχουν επαγγελματικές ενώσεις όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο ιατρικός σύλλογος και ο δικηγορικός Σύλλογος.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Ελλάδα / Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Η αποστολή HYDROMOX, που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο
LIFO NEWSROOM