Πολλοί νεκροί στην Ουκρανία

Πολλοί νεκροί στην Ουκρανία Facebook Twitter
23

Κλιμακώνεται και διευρύνεται η αιματηρή κρίση στην Ουκρανία με το ΒBC να αναφέρει πως πολλοί Ρωσόφιλοι στρατιώτες είναι νεκροί.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο οποίος είπε ότι η επιχείρηση στην πόλη που αποτελεί προπύργιο των Ρωσόφιλων αυτονομιστών, δεν εξελίσσεται όσο γρήγορα ήλπιζε. Νωρίτερα οι αντάρτες κατέρριψαν δύο ελικόπτερα και νεκρός έχει αναφερθεί ένας πιλότος και ακόμη ένας άντρας.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Σλαβιάνσκ παραμένει συγκεχυμένη με το Κίεβο να ανακοινώνει πως έχει θέσει υπό έλεγχο τη μισή περίπου πόλη. Η Ρωσία έχει καταδικάσει την επιχείρηση και έχει ζητήσει έκτακτη συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σε δήλωσή της ανέφερε πως είναι καταστροφικό να βάζεις τον ουκρανικό στρατό να στρέφεται εναντίον των πολιτών της χώρας.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Με εκπλησει παντως η τοσο διστακτικη σταση του Ομπαμα. Ο Πουτιν προκαλει συνεχως και οι ΗΠΑ δεν κανουν τιποτε απολυτως. Ποιος ξερει τι παιζεται.
Ενω τον Πουτιν εσεις τον κοβετε ως δημοκρατη και υπερασπιστη των ανθρωπινων δικαιωματων να υποθεσω? Και απο ποτε η Τιμοσενκο ειναι ναζι, ακουτε τι λετε? Διεφθαρμενη, παλιο καθεστως, ναι, αλλα απο που κι ως που ναζι?Και ο χαλκευμενος "ναζιστικος" χαιρετισμος του Ουκρανου πρωθυπουργου?Λιγο περισσοτερη ψυχραιμια δε θα εβλαπτε.
Αντε παλι ! "Ρωσοφιλοι" η και "ρωσοφωνοι"οι κατοικοι της ανατολικης Ουκρανιας.Αντε να το ξαναγραψω,μπας και γινει κατι.Οι ανθρωποι ειναι Ρωσοι.Σκετο ρωσοι,κατοικοι Ουκρανιας.Ανηκουν στην συγκεκριμενη εθνικη/φυλετικη ομαδα.Ρωσοφιλοι μπορει να ειναι οι....Αμερικανοι η οι... Κινεζοι οι οποιοι αγαπουν την Ρωσια,ειναι φιλοι της ! Και Ρωσοφωνοι ειναι ολοι οι μεγαλυτεροι σε ηλικια κατοικοι της Ουκρανιας ,αφου η πρωτη επισημη και κοινη γλωσσα της χωρας ηταν τα ρωσικα μεχρι πριν δυο δεκαετιες.Πως θα μας φαινοταν εμας αν γραφοταν για τους συμπατριωτες μας στην Τουρκια οτι ειναι "ελληνοφιλοι"η "ελληνοφωνοι" ; Η αν διαβαζαμε οτι οι ,παρα πολλοι,εβραιοι πολιτες των ΗΠΑ ειναι "εβραιοφιλοι "η εβραιοφωνοι" ; Γελοιο,ετσι ; Τουλαχιστον.....
Δηλαδη , κε Κοντε, το σημαντικο ειναι αν καποιοι ειναι η αυτοχαρακτηριζονται Ρωσοι, Ρωσοφωνοι η Ρωσοφιλοι (η και Ρωσο-ποντιοι, για να κανουμε και λιγο χιουμορ)? Εμενα αυτο που με σοκαρει ειναι οτι μια κυριαρχη χωρα (με τις οποιες μειονοτητες και εθνοτικες διαφορες εντος της) δεχεται ανοιχτη επιθεση απο γειτονικη πολλαπλως ισχυροτερη χωρα με δεκαδες χιλιαδες στρατου στα συνορα της, στα προτυπα της αποσπασης της Σουδητιας απο το Χιτλερ (σεναριο Κριμαιας και τωρα ανατολικης Ουκρανιας). Ειλικρινα, δεν βλεπω ποια χωρα στον κοσμο θα αντιδρουσε με τοσο restrained τροπο σε αυτο που συμβαινει (μπορει κα να μην μπορει η να φοβαται βεβαια, ειναι κι αυτο μεσα στη εξισωση). Προσωπικα, οπως σοκαρομαι απο τη συμμετοχη ναζιστων στην σημερινη κυβερνηση του Κιεβου (παρ'ολες τις υπερβολες, να μην ξεχναμε οτι ο αρχι-ραββινος του Κιεβου δηλωσε οτι ο εβραικος πληθυσμος δεν απειλειται, να μην ξεχναμε επισης τον χαλκευμενο ναζιστικο χαιρετισμο του Ουκρανου πρωθυπουργου), ετσι ακριβως σοκαρομαι βλεποντας εξοπλισμενες (απο που?) ομαδες παραστρατιωτικων να επιτιθενται σε κτιρια, να καταρριπτουν ελικοπτερα, να απαγαγουν διεθνεις παρατηρητες, να ξυλοκοπουν υποστηρικτες της κυβερνησης του Κιεβου που προσπαθουν να διαδηλωσουν, κι ολα αυτα να αποσιωπουνται η και να δικαιολογουνται εν μερει απο τον περιεργο δεξιο-αριστεροστροφο Ελληνικο χυλο των οπαδων του νεο-σταλινικου, νεορθοδοξου, ομοφοβικου Ρωσου πατερουλη. Αυτο εμενα με ενοχλει κι εκει εστιαζω, οπως και στο γεγονος οτι βλεπω μια χωρα να αμφισβητει χαραγμενα συνορα δεκαετιων και να ανασταινει εφιαλτες που μας χρειαστηκαν δυο παγκοσμιοι πολεμοι για να τους θαψουμε οριστικα. Το αν καποιοι ειναι η αυτοχαρακτηριζονται Ρωσοι η Ρωσοφωνοι το θεωρω μαλλον δευτερευον.
@ Spyridon Γιατί δεν μας λες ποιοί παραβιάσανε το επόμενο κιόλας πρωινό τη Συμφωνία της 21ης Φλεβάρη ανάμεσα στην κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση; Για να τα πάρουμε απ' την αρχή τα πράγματα, γιατί έχεις πολύ επιλεκτική μνήμη, καθώς φαίνεται. Οι του «Δεξιού Τομέα» (Pravyi Sektor)που ελέγχουν 6 υπουργεία, τη Γενική Εισαγγελία και τμήματα της εθνοφρουράς δεν είναι ναζιστές; Εσύ είδες μόνο «χαλκευμένους ναζιστικούς χαιρετισμούς»; Δεν ντρέπεστε λίγο, λέω εγώ. Έχεις ιδέα τι έγινε χθες στην Οδησσό, ή θα συνεχίσεις να ξεφτιλίζεσαι με τις ανιστόρητες συγκρίσεις του Πούτιν με τον Χίτλερ; Εδώ προσωπική μαρτυρία ανθρώπου που ήταν παρών στη σφαγή:«Το κτίριο είναι τα κεντρικά γραφεία των συνδικάτων στην Οδησσό. Οι Νεοναζί του Δεξιού Τομέα (Πράβυ Σέκτορ) που πραγματοποίησε την επίθεση είναι περιφερόμενες ομάδες εκπαιδευμένων δολοφόνων που τους περιφέρει το καθεστώς νεοφιλελεύθερων/νεοναζί του Κιέβου στις εξεγερμένες περιοχές στα νότια και ανατολικά. Οι περισσότεροι ντόπιοι χούλιγκανς που συμμετείχαν (σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύνδεσμοι ελέγχονται από τους Ναζί), μόλις αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης λάκισαν…Οι καταληψίες στο κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού, οι περισσότεροι αριστεροί, εκ των οποίων και μέλη της οργάνωσης «Μποροτμπά» (Αγώνας) ήταν άοπλοι. Όσοι επιχείρησαν να γλυτώσουν από τις φλόγες ξυλοκοπούνταν μέχρι θανάτου από τους Ναζί. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένας σύντροφος της «Μποροτμπά». Οι Ναζί εμπόδιζαν για πολύ ώρα τους πυροσβέστες να πλησιάσουν. Όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους συνέχισαν το πογκρόμ στους δρόμους, επιτιθέμενοι και σε σπίτια που είχα στοχοποιήσει. Σήμερα τα τάγματα εφόδου μεταφέρονται πάλι στο Χάρκοβο, την μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία μετά το Κίεβο.»
Παλι τα ιδια,Spyridon ; Τα εχουμε ,νομιζω,ξαναπει.Με "εγκαλεις",ξανα,για κατι με το οποιο δεν εχω,καν,ασχοληθει στο υπολογο σχολιο μου.Ασχοληθηκα καθολου στο σχολιο αυτο με την ιδια την Ουκρανικη κριση ; Αυτο το εχω κανει σε αλλα,παλαιοτερα,σχολια μου,και θα το κανω εκ νεου οποτε το κρινω ενδεδειγμενο.Απλα θελησα,με αφορμη τον τιτλο, να (ξανα)επισημανω ενα,κατα την γνωμη μου,εννοιολογικο και γλωσσικο ατοπημα. Εγραψα για την χρηση των ορων "ρωσοφωνοι"και"ρωσοφιλοι" διοτι απεχθανομαι την ημιμαθεια,για να μην πω την πληρη αμαθεια,η οποια εχει κατακυριευσει τα ΜΜΕ στην χωρα μας εδω και αρκετα χρονια.Κατι το οποιο εκτιμω οτι κανει μεγαλη ζημια,ιδιαιτερα στην νεολαια μας.Διοτι Εθνος χωρις πολυ καλη γνωση της ιστοριας και της γλωσσας του ειναι Εθνος χωρις μελλον.Εκτος,βεβαια,αν δεν προκειται για ημιμαθεια και γλωσσικο ατοπημα,αλλα για σκοπιμη χρηση των εσφαλμενω ορων.Κατι το οποιο δεν ειμαι σε θεση να αποκλεισω. Εν πασει περιπτωσει,οταν επανελθω-ελπιζω συντομα-με σχολιο επι της καταστασεως στην Ουκρανια,ευχαριστως να "διαλεχθουμε".
Δεν ξερω πως μπορει καποιος να απαντησει στο παραληρρημα σας, κε Surreal Dada. Πραγματικα πολυ σουρεαλιστικο για τα γουστα μου.Εγω δεν αμφισβητησα ποτε την παρουσια ναζιστικων στοιχειων στην κυβερνηση της Ουκρανιας. Εσεις ομως, ποτε θα αποδεχθειτε την ανοιχτη Ρωσικη ιμπεριαλιστικη επεμβαση και τις ευθυνες του Πουτιν στην Ουκρανικη κριση? Μιλατε για τη συμφωνια του Φεβρουαριου. Μαζι σας. Εσεις μπορειτε να μας πειτε ποιοι παραβιασαν την προσφατη συμφωνια της Γενευης για εκκεχειρια απο την πρωτη κιολας ωρα?Οσο για τη σφαγη της Οδησσου, εγω δε μιλω χωρις να ξερω. Εσεις μπορειτε να μας πειτε ποιες ειναι οι πηγες σας και ποιος ο αυτοπτης μαρτυρας που αναφερετε?
Αγαπητε κε Κοντε,Θα παρακαλουσα να διαβαζατε προσεκτικοτερα τα σχολια μου πριν απαντησετε. Επιμενετε στο ορο οτι σας εγκαλω. Που το ειδατε αυτο? Την αποψη μου ανεπτυξα, παιρνοντας σαν αφορμη το σχολιο σας αλλα αναπτυσσοντας και επεκτεινοντας αυτο που εγω θεωρω ως το σημαντικοτερο προβλημα. Σας το εχω πει και το επαναλαμβανω και τωρα: ουτε στη Βουλη διαλεγομαστε, ουτε δημοσιογραφοι μας φωτογραφιζουν, ουτε εγκαλουμε ο ενας τον αλλον. Σχολια στη Lifo γραφουμε, δεν εχουμε αναλαβει τη διακυβερνηση της χωρας.Και αυτα τα συνομοσιωλογικα που βλεπω συνεχεια σε σχολια (προσφατως και απο εσας) για το ποιος ειμαι, ποιος με πληρωνει, ποιες σκοπιμοτητες υπηρετω, κλπ., πιστεψτε με, ειναι κουραστικα.
@SpyridonΣε αυτο με το οποιο συμφωνω μαζι σου ειναι οτι το θεμα γινεται ,πλεον,κουραστικο.Προκειμενου ,λοιπον,να το κλεισουμε οριστικα παρακαλω να σημειωσεις τα ακολουθα :Α.Οπως ειναι ευκολο να δεις το ρημα "εγκαλω"το εχω βαλει εντος εισαγωγικων.Πιστευω οτι γνωριζεις την διαφορα.Εαν εννοουσα οτι οντως με εγκαλεις, δεν θα υπηρχαν εισαγωγικα.Β.Αυτα τα οποια εγραψες θα μπορουσες καλλιστα να τα εχεις γραψει ως αυτουσιο σχολιο.Η συνδεση με το δικο μου σχολιο,το οποιο αφορουσε σε εντελως διαφορετικο θεμα,ηταν τουλαχιστον περιττη.Γ.Δεν αντιλαμβανομαι τι εξυπηρετουν οι επαναλαμβανομενες αναφορες σου στην Βουλη,υποθετω ως μετρο σημασιας λεγομενων.Διοτι τις μεγαλυτερες γελοιοτητες,ψευδη,και εν γενει πομφολυγες τις εχω ακουσει να εκφωνουνται στην Βουλη απο ποικιλους γελοιους και ημιμαθεις "εκπροσωπους του λαου".Δ.Μπορεις να μου υπενθυμισεις ποτε εγραψα εγω για σενα " ποιος σε πληρωνει και τι σκοπιμοτητες υπηρετεις ;" Διοτι δεν το εχω κανει αυτο ποτε και για κανεναν,ακομη και οταν ειμαι απολυτως βεβαιος οτι προκειται για "πληρωμενο κονδυλοφορο".Απλα και μονον διοτι η κριση μου δεν στηριζεται σε αποδειξεις,αλλα σε ενδειξεις.Και η διαφορα ειναι μεγαλη.Αυτα ,και ελπιζω να το κλεισαμε ,πλεον,αυτο το θεμα.
Δεν μου λες ρε Σπυρίδωνα, έχεις δει εσύ πολλούς "ιμπεριαλιστές" όταν θέλουν να καταλάβουν κάποια χώρα ή τμήμα αυτής, να διεξάγουν δημοψήφισμα και να το κερδίζουν κιόλας με 96 % (στην προσάρτηση της Κριμαίας αναφέρομαι); Κατονόμασε ρητά και απερίφραστα τους πραξικοπηματίες της 22 Φεβρουαρίου, και τους ευρωαντλαντικούς συμμάχους τους, αν θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά. Οποιοσδήποτε κάνει τα στραβά μάτια στους νεοναζί πραξικοπηματίες που εσχάτως καίνε και άοπλους διαδηλωτές, για μένα είναι λακές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (όταν χρησιμοποιούμε εμείς τον όρο αυτό είμαστε "γραφικοί", όταν τον χρησιμοποιείς εσύ για τη Ρωσία και για να συγκρίνεις τον Πούτιν με τον Χίτλερ είναι εντάξει) και θα αντιμετωπίζεται ως τέτοιος. Αφού θέλεις ντοκουμέντα, ορίστε:-δηλώσεις της Τιμοσένκο (που "δεν είναι ναζί") για τον εμπρησμό στην Οδησσό όπου ευχαριστεί τους νεοναζί δολοφόνους:https://www.youtube.com/watch?v=W6I4MWbnCZ8-δηλώσεις της Φάριον (του Σβόμποντα) για τους εξεγερμένους στα ανατολικά, όπου τους θεωρεί πράκτορες ξένων χωρών και λέει ότι πρέπει να σκοτωθούν όλοι:https://www.youtube.com/watch?v=dxm0RspXHgs-Παρέλαση στο μαρτυρικό Λβιβ [Λβοφ] προς τιμήν των Waffen SS στις 28/4:http://www.kyivpost.com/multimedia/photo/ss-volunteer-division-galician-323866.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=xVWBeApyje0-για τα παραμύθια περί "εξοπλισμού" των εξεγερμένων στα ανατολικά από τη Ρωσία, το άρθρο αυτό από τους NYT:http://www.nytimes.com/2014/05/04/world/europe/behind-the-masks-in-ukraine-many-faces-of-rebellion.html?_r=0Moreover, if Russia’s intelligence services had been helping them, they said, they would have new weapons, not the dated arms visible at their checkpoints and stored in the base where they sleep. During the fighting on Friday, two of the fighters carried hunting shotguns, and the heaviest visible weapon was a sole rocket-propelled grenade.Much of their stock was identical to the weapons seen in the hands of Ukrainian soldiers and Interior Ministry special forces troops at government positions outside the city. These included 9-millimeter Makarov pistols, Kalashnikov assault rifles and a few Dragunov sniper rifles, RPK light machine guns and portable antitank rockets, including some with production stamps from the 1980s and early 1990s. Many of the weapons show signs of long service. One, an RPG-7 launcher, looked clean and fresh. The fighters said it had been purchased from Ukrainian soldiers for $2,000, along with 12 high-explosive projectiles.Militia members said their weapons had either been taken from seized police buildings and a column of captured Ukrainian armored vehicles, or bought from corrupt Ukrainian soldiers.Και σου ξαναλέω: λίγη τσίπα δεν έχετε;
Αγαπητε κε Κοντε, ο ορος *κουραστικο* που χρησιμοποιησα αναφερεται στις συνομωσιολογικες θεωρειες που εκφραζουν καποιοι σχετικα με το ποιοι με πληρωνουν, ποιοι κρυβονται απο πισω μου, κλπ. και οχι στις αναταλλαγες των σχολιων. Αν, ωστοσο, αυτο το θεωρειτε εσεις κουραστικο, κανεις δε σας επιβαλλει να μου απαντατε.Τα οσα εγραψα ηταν *εντος θεματος* εφ-οσον αφορουσαν την Ουκρανια. Νομιζω οτι ξεκαθαρισα οτι το σχολιο σας μου εδωσε την αφορμη να αναπτυξω τη δικη μου αποψη και αυτο που εγω θεωρησα ως σημαντικο να λεχθει.Οι αναφορες στη Βουλη αναφερονται ακριβως στη σημαντικοτητα κι οχι στη σοβαροτητα των λεγομενων. Πολλακις εχω την αισθηση οτι αρκετοι σχολιαστες σχολιαζουν ωσαν οι καμερες να ειναι στραμμενες επανω τους, ενω οι μονοι που ενδιαφερονται να διαβασουν τα σχολια μας ειμαστε κυριως εμεις οι ιδιοι...Τελος, βεβαιως εσεις δεν εισθε τοσο ανοητος οπως αλλοι, που με κατηγορουν οτι πληρωνομαι απο το Μουρουτη, την Αμερικανικη πρεσβεια, το Ιδρυμα Ωναση, you name it! Τα δικα σας *καρφια* ειναι πιο εμμεσα. Αντιγραφω απο προσφατο σχολιο σας:Εκτος,βεβαια,αν δεν προκειται για ημιμαθεια και γλωσσικο ατοπημα,αλλα για σκοπιμη χρηση των εσφαλμενω ορων.Κατι το οποιο δεν ειμαι σε θεση να αποκλεισω.Κι αυτο δεν ειναι το πρωτο παρεμφερες σχολιο που εχετε κανει για τα γραπτα μου.Αυτα ως προς την αποκατασταση της ηθικης ταξεως.
Spyridon σε παρακαλω,αν μπορεις, να μου κανεις μια χαρη.Μην ξαναασχοληθεις με το τι,κατα την γνωμη σου, "υπονοω" στα κειμενα των σχολιων μου.Ουτε με το τι,κατα την γνωμη σου,θα επρεπε να γραψω ανττι για οσα γραφω.Ασχολησου μονονον με αυτα ακριβως που γραφω.Ασε τις "υποκειμενικες ερμηνειες" γραφομενων, η μη γραφομενων, απο μερους μου στην ακρη.Προσπαθω να ειμαι πολυ ευγενικος προς ολους,να μην θιγω κανεναν συνσχολιαστη, και να ειμαι οσο το δυνατον αξιοπρεπεστερος στα σχολια μου.Δεν με διευκολυνεις σε αυτο καθολου,μα καθολου,με τα οσα γραφεις.Γι'αυτο σε παρακαλω, η περιορισου στο να αναφερεσαι μονον σε οσα γραφω,και μονον σε αυτα,η ,αν αυτο σου ειναι δυσκολο,να μην ασχολεισαι καθολου με τα σχολια μου.Αντε,να εισαι καλα.
Αγαπητε κε Κοντε. Ο ξερολισμος και το full of yourself πνευμα των σχολιων σας κρυβεται ολο και λιγοτερο πλεον. Εχουμε ακομη φιλελευθερη κοινοβουλευτικη δημοκρατια, αν δεν το εχετε καταλαβει και, ως εκ τουτου, αυτο δινει δικαοωμα στον καθενα να σχολιαζει ο,τι και οπως του αρεσει, σεβομενος/νη βεβαια τους κανονες μιας πολιτισμενης επικοινωνιας.Λυπαμαι αν δεν μπορειτε να συμβιβαστειτε με τους στοιχειωδεις αυτους κανονες της πολιτισμενης επικοινωνιας αλλα δεν μπορειτε να επιβαλλετε στους αλλους το πως αυτοι θα συμπεριφερονται...
Τωρα εγω τι πρεπει να κανω ; Πως να αντιδρασω ; Προσπαθησα ,οσο το δυνατον πιο ευγενικα γινεται,να σε παρακαλεσω,και μαλιστα δυο φορες,να σταματησεις.Να ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ οχι να απαιτησω.Ηλπιζα να καταλαβεις ,εστω και τωρα,οτι εγω δεν σου εχω απευθυνει ΠΟΤΕ πρωτος τον λογο.Απαντουσα,απλα,σε δικα σου σχολια ΕΠΙ σχολιων μου,και τιποτε αλλο.Και οτι δεν σου εχω απευθυνει ΠΟΤΕ ουτε εναν "αρνητικο"χαρακτηρισμο.Εσυ ,ομως,συνεχιζεις να επανερχεσαι.Και να μου απευθυνεις απαραδεκτους - τουλαχιστον - χαρακτηρισμους.Ητοι :"""Τελος, βεβαιως εσεις δεν εισθε ΤΟΣΟ ανοητος οπως αλλοι""""""""Ο ξερολισμος και το full of yourself πνευμα των σχολιων σας κρυβεται ολο και λιγοτερο πλεον""""""""Λυπαμαι αν δεν μπορειτε να συμβιβαστειτε με τους στοιχειωδεις αυτους κανονες της πολιτισμενης επικοινωνιας""""Παρα το οτι πιστευω οτι εκανα οτι μπορουσα για να μην δοθει συνεχεια στην ακατανοητη αυτη ιστορια,θα κανω αλλη μια ,τελευταια,προσπαθεια.Δεν θα σου απαντησω.Δεν θα κανω κανενα αρνητικο σχολιο.Με την ελπιδα να τελειωνει αυτη η λυπηρη,αντιπαραγωγικη,οσο και ανουσια,ιστορια "μονομερους αντιπαραθεσης".Ελπιζω αυτο να συμβει και απο μερους σου.Καλη σου μερα.
Λιγη ψυχραιμια, αγαπητε κε Κοντε. Για ποια μη απαντηση μιλατε, αφου ακομη και τωρα μου ανταπαντησατε!Η οποια *αντιπαραθεση* απαιτει δυο κι εσεις βλεπω οτι συνεχιζετε τα σχολια, καλωντας με παραλληλα να σταματησω πρωτος. Ομολογω οτι βρισκω ακατανοητο τον τροπο σκεψης σας. Οσο για τα *αρνητικα* σχολια μου για εσας, ολα οσα κοπιαρετε ειναι απο το τελευταιο μου μυνημα, ενω η δικη σας *επιθεση* ειχε αρχισει αρκετα ενωριτερα. Κι οπως και να εχει, το αν και πως καποιος θα σχολιασει εξαρταται απο τις διαθεσεις του (σεβομενος, οπως εχω ηδη πει, τους κανονες της διαλεκτικης), κι οχι απο τις αποψεις καποιου αλλου σχολιαστη για το αν και πως ο σχολιασμος πρεπει να γινεται. Λυπαμαι για τον τροπο σκεψης σας, ο οποιος, κατ-εμε, αποκαλυπτει ολοκληρωτικες αντιληψεις, παντοτε, βεβαια, κατω απο μια επιφαση σοβαροτητας και αφ-υψηλου ηθικου τονου...
Εσεις, αγαπητε Holden Caulfield, να θεωρησω οτι αυτοχρηστηκατε δικηγορος του κου Κοντου? Εσεις γιατι δεν ασχολεισθε με τα *δημοκρατικα* διαπιστευτηρια του κου Πουτιν και την ανοιχτα ιμπεριαλιστικη του επεμβαση σε ανεξαρτητη χωρα? Ηρθε ο *δημοκρατης* Πουτιν να σωσει τη δημοκρατια στην Ουκρανια? Θα ελεγα οτι εχει αρκετη δουλεια να κανει στη δικη του χωρα...
Απο ποτε ο απλος (φιλο-Ρωσικος) λαος που "ειρηνικα" διαμαρτυρεται εναντια στους "φασιστες" του Κιεβου εχει τη δυνατοτητα να καταρριπει ελικοπτερα (χωρις, βεβαιως βεβαιως, καμια υποστηριξη απο τη μαμα Ρωσια)?