Βενιζέλος: Δεν με επηρέασε ο Μπαρόζο αλλά η κόρη μου

Βενιζέλος: Δεν με επηρέασε ο Μπαρόζο αλλά η κόρη μου Facebook Twitter
18

Τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε το δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει ο Παπανδρέου στις Κάννες, ανέλυσε ο Ε. Βενιζέλος σήμερα το πρωί στο Star προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στα όσα  έγραψαν οι F.T. για το παρασκήνιο των ημερών. "Η ευθύνη μου ήταν τεράστια και για αυτό δεν άφησα να γίνει το δημοψήφισμα. Είχα ευθύνη απέναντι στις καταθέσεις σας και στη χώρα" και πρόσθεσε: "Με κατέλαβε εξαπίνης ο κ. Παπανδρέου.Έπρεπε να μιλήσω για να κρατήσω τη χώρα όρθια", είπε ο κ. Βενιζέλος.

Τόνισε επίσης ότι πήγε με κίνδυνο ζωής στις Κάννες για τη συνάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά "η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ", χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα που φυγομάχησαν ή φυγομαχούν.

Μάλιστα επεσήμανε πως "για οτιδήποτε κακό φταίει ο Βενιζέλος και για ό,τι καλό πρωθυπουργός" και άφησε νέες αιχμές κατά του Παπανδρέου λέγοντας "άλλα συμφωνήσαμε, άλλα έκανε".

Σχετικά με τα δημοσιεύματα των Financial Times, περί παρέμβασης Μπαρόζο είπε ότι δεν ήταν ο Μπαρόζο που τον επηρέασε αλλά η κόρη του σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα υπήρχαν τράπεζες στην Ελλάδα την επόμενη μέρα.

«Σε αυτή την απόφαση δεν με επηρέασε κανένας Μπαρόζο, όπως γράφουν τα δημοσιεύματα, αλλά η... κόρη μου» ανέφερε σημειώνοντας ότι «Έλαβα ένα email κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο. Ήταν από την κόρη μου και έγραφε «Μπαμπά, αν είναι να κάνεις κάτι για τη χώρα, κάντο τώρα».

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Το πραγματικό μήνυμα ήταν το εξής:"Μπαμπά, χέστηκα για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, εγώ άλλωστε με εσένα πατέρα έχω εξασφαλισμένο το μέλλον μου οπότε εμπρός στη διάσωση των τραπεζών και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού."Να λέγονται αυτά.
Νομίζω ότι τώρα το τερμάτισε.Αυτό το είπε για καλό; Αν υπήρχε κανένας ευαισθητούλης και σκεφτόταν να τον ψηφίσει για να μην ταράξει τη σταθερότητα του Σαμαρά,τώρα θα φύγει και αυτός τρέχοντας.
τυχαίο; δε νομίζω... γιατί κάνει τα πάντα, που φτάνει σε γελοία επιχειρήματα για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. και δεν είναι ο μόνος. δεν το είδα το σόου του, είχε κάτι από Μπούκουρα;ρε ποιοι παίζουν με τις τύχες μας...
Προτεινω να κατεβει η κορη του ως υποψηφια για πρωθυπουργος. Αφου καταφερνει και παιρνει τετοιας ιστορικης σημασιας αποφασεις με ενα sms, ας την ψηφισουμε τουλαχιστον. Ετσι για να νιωθουμε και εμεις οτι κατι κανουμε.
Πραγματικά, που νομίζει ότι απευθύνεται; Σε ιθαγενείς κάποιας αποικίας; Το ότι είναι άτομα σαν τον Βενιζέλο ακόμη στην πολιτική σκηνή της χώρας, δείχνει και το πολιτικό ήθος μας σαν ψηφοφόρους. Δυστυχώς, έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτούς που μας αξίζουν και δυστυχώς θα τους έχουμε και πάλι. Δεν έχουμε ωριμάσει σαν ψηφοφόροι και είμαστε ακόμη σε νηπιακό στάδιο. Από τη μια έχουμε τους και καλά αντιμνημονιακούς που τάζουν ότι δεν τάζεται αγνοώντας εσκεμμένα την πραγματικότητα, και από την άλλη έχουμε την παρέα του Βενιζέλου να μας κουνούν το δάχτυλο και να μας απειλούν ευθέως σαν κοινοί εκβιαστές. Η πραότητα και η ορθή σκέψη λείπουν παντελώς από τη πολιτική σκηνή, κι αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίζει.
Μια συγκινητικη,ευαισθητη,και ανθρωπινη αφηγηση.Και,πανω απ'ολα,αυθορμητη και ειλικρινης !Το ποσο θα μας λειψει ο Ευαγγελος οταν (οσονουπω...)"εκβρασθει" απο το "πολιτικο προσκηνιο"της χωρας μας,δεν περιγραφεται !
Να δούμε αν ασχοληθεί και η κόρη με το επάγγελμα του πατέρα. Οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν. Ο Μπεννη μετάηή θα ασχοληθεί με άλλα αξιώματα ή θα κονομαει σαν καθηγητής (που ακόμα το κάνει)