ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Οι παπάδες και οι καθηγητές που θέλουν να διορίσουν

Facebook Twitter
30

 "Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ"

Συζητώντας με φίλους που δουλεύουν σε σχολεία πάντα καταλήγουν με την εξής απορία: «Μα καλά, γίνεται να πετσοκόβουν τις ώρες της Πληροφορικής και να αφήνουν τα Θρησκευτικά στην θέση τους»;

Φυσικά και γίνεται! Δείτε σήμερα. Ζούμε στην χωρά που οι παπάδες θέλουν να διορίζουν οι ίδιοι τους καθηγητές Θρησκευτικών! Γιατί; Γιατί ο εκπρόσωπος του Θεού στην γη ξέρει καλύτερα να σου πει ποιος είναι ικανός να διδάξει τον «λόγο του Θεού» στα σχολεία. Δεν θα το κρίνει αγαπητέ ούτε το ΑΣΕΠ, ούτε το πτυχίο σου, ούτε το Υπουργείο. Οι παπάδες θα μας πουν ποιοι είναι ικανοί!

Φαντάσου να έλεγαν ότι μειώνονται οι ώρες Θρησκευτικών. Θα παίρνανε φωτιά οι άμβωνες από τους πύρινους λόγους. Εντάξει, τόση φαντασία δεν έχω για να σκεφτώ τι θα γινόταν στην περίπτωση που αποφάσιζαν να βγάλουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα Σύνταγμα γεμάτο με το θίασο του Χυτηρίου να ψέλνει το «Χριστός Ανέστη» αγκαλιά με χρυσαυγίτες και με Πέτρο Γαιτάνο να ψέλνει κάτι πένθιμο.

Λοιπόν, σε αυτή την χώρα ζούμε που θεωρεί χρησιμότερο το μάθημα των Θρησκευτικών από το μάθημα της Πληροφορικής. Και έχω μια απορία: Γιατί κάθε φορά βάζουμε μπροστά το Ισλάμ όποτε θέλουμε να δικαιολογηθούμε για τα χάλια μας; Γιατί δεν βλέπουμε τα χάλια των δικών μας χριστιανών; Δεν είναι ακραία πράξη να θες να διορίσεις το δικό σου παπαδάκι στα σχολεία; (σ.σ πείτε μου ότι θα γίνει αξιοκρατικά ο διορισμός του καθηγητή Θρησκευτικών από τους παπάδες να με τρελάνετε εντελώς). Δεν είναι ακραία πράξη όλο αυτό που έγινε έξω από το «Χυτήριο» που τελικά πέτυχε τον σκοπό του και η παράσταση κατέβηκε; Όλα ακραία είναι. Αλλά το ακραίο που μας έχουν σφηνώσει στο κεφάλι είναι το τζαμί που θα γίνει στην Αθήνα!

Κίνδυνος-θάνατος. Επειδή οι μουσουλμάνοι θα πέφτουν στα γόνατα και θα προσεύχονται στον Αλλάχ. Όχι, δεν είναι αυτός ο κίνδυνος. Ούτε οι πιστοί χριστιανοί που πηγαίνουν στην Εκκλησία είναι ο κίνδυνος για την κοινωνία. Κίνδυνος είναι να φεύγεις από τους χώρους λατρείας και να θες να μου βάλεις κανόνες στο πως θα ζήσω την ζωή μου, στο τι θεατρικό έργο θα δω, στο ποιον θα έχω καθηγητή στο σχολείο και σε ότι δεν σε αφορά.

Αν αυτοί που κινούν τα νήματα της πίστης (οι παπάδες) έμεναν στους ναούς, αν έκαναν αυτά που λένε τα Ιερά Βιβλία και μόνο (προσευχές, νηστείες, πράξεις αγάπης κ.τ.λ) τότε η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη. Αλλά έχουν πάρει την πίστη και την χρησιμοποιούν όπως γουστάρουν για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Και κανείς δεν τους βάζεις φρένο. Και αν δεν σας φοβίζει εσάς ένα κράτος που μειώνει τις ώρες Πληροφορικής και δεν τολμά να πειράξει τις ώρες των Θρησκευτικών στα σχολεία, εμένα προσωπικά με κάνει και τρέμω. Ο Θεός μαζί μας! (που λέει ο λόγος)

30

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ