Τέσσερις σκέψεις για το αμφιλεγόμενο αντιρατσιστικό σποτ της Dortmund

Τέσσερις σκέψεις για το αμφιλεγόμενο αντιρατσιστικό σποτ της Dortmund Facebook Twitter
5

Είναι αυτό και το είδα χάρη στον Aλ.Δ.:

1) Το ότι γίνεται τόσο ακραία παρωδία του γερμανικού στερεοτύπου από τους ίδιους τους Γερμανούς λέει πολλά. 

Θα μπορούσαν πχ. ο Ολυμπιακός ή ο Πάοκ να κράξουν έτσι τους Ελληνάρες χούλιγκαν εθνικιστές; Ή θα έβαζαν τα χέρια τους και θα έβγαζαν τα μάτια τους αν το έκαναν;

2) Αν δεν μπορείς να παίξεις μπάλα, μην έχεις το θράσος να κοροϊδεύεις έναν μαύρο που μπορεί. Ή οποίονδήποτε.

3) Είναι καλό μερικές φορές οι αθλητικοί σύλλογοι να μη μασούν τα λόγια τους. Η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να είχε βγάλει ένα πασιφιστικό, συμβολικό σποτάκι, που να έλεγε "όλοι είμαστε ένα, κάτω ο ρατσισμός" ή κάτι τέτοιο λάιτ. 

Κι όμως: το είπε καθαρά και ξάστερα, με τον πιο χύμα τρόπο. Ναζί και ποδόσφαιρο δεν ταιριάζουν με τίποτα - τελεία και παύλα. Δεν κρύφτηκε πίσω από διαφημιστικά τερτίπια, δεν φοβήθηκε μήπως χάσει οπαδούς (ή μήπως οι οπαδοί δεν ψηφίσουν κάποιον ουρανοκατέβατο υποψήφιό της στην πολιτική)

4) Όπως είπε και ο Αλ.Δ. για το σποτ: ''Το βρίσκω κακόγουστο αλλά τέλος πάντων... χρήσιμο''.

 

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Μπράβο! Κορυφαίο σποτ και καθόλου κακόγουστο κατα τη γνώμη μου. Το awareness για τους ρατσιστές και ναζιστές κατ επέκταση δεν το ανεβάζεις με αβαν γκαρντ διαφημίσεις με υψηλά νοήματα/συμβολισμούς που λίγοι κατανοούν, τους παρουσιάζεις σαν τις γραφικές καρικατούρες που όντως είναι ώστε το μήνυμα να αγγίξει οσο το δυνατόν πιο πολλούς.
η borussia εδρεύει στο ντορτμουντ. πολλοι πολωνοι εδώ και δεκαετίες μεταναστεύουν στην κοιλάδα του ρουρ που αποτελεί άλλωστε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της γερμανίας. έχει πραγματικά μια αντιρατσιστική-αντιναζί ιδεολογία σαν σύλλογος.
νομιζω οτι κακογουστο ρε παιδια δεν ειναι διοτι προσπαθει με καποιο τροπο να παρουσιασει και μια καρικατουριστικη εικονα τον συγκεκριμενων ανθρωπων..χρησιμοτατο παντωσ και πολυ γαματο...και πολυ ωραιο...και μπροαβο τους...και τελικα ισως αν περαν ολων των υπολοιπων το ποδοσφαιρο στην ελλαδα ηταν ενα προιον που το σεβοντουσαν οι αμεσα σε αυτο εμπλεκομενοι περισσοτερο απο οτι κανουν να ειχαμε καλυτερο ποδοσφαιρο και περιορισμενα φαινομενα τετοιου τυπου.