Στα ύψη οι τιμές στα νησιά μόλις αυξήθηκε η κίνηση

Στα ύψη οι τιμές στα νησιά μόλις αυξήθηκε η κίνηση Facebook Twitter
31

Αυξημένες κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές στους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Trivago.

Η αύξηση τιμών στην Ελλάδα, είναι σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αγγίζοντας το 21% σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο.

Η μέση ξενοδοχειακή τιμή ήταν πέρυσι 92 ευρώ ενώ φέτος έχει φτάσει στα 111 ευρώ.

Αντιθέτως οι κυριότεροι τουριστικοί αντίπαλοι της χώρας, όπως η Τουρκία, Ιταλία  και η Ισπανία, έχουν σταθερές ή και μειωμένες τιμές.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση τιμών στο Ημεροβίγλι όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης έχει φτάσει  στα 501 ευρώ από 257 ευρώ τον Ιούνιο του 2013.

Οι μέσες τιμές ανά διανυκτέρευση, ανά περιοχή:

Φηρά 242

Φηροστεφάνι 289

Αθήνα 119

Μύκονος 184

Οία 339

Ρόδος 78

Κέρκυρα 95

Φολέγανδρος 64

Ασυπάλαια 77

Χερσόνησος 80

Ίος 59

Γλυφάδα 124

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση στην Ευρώπη με την αντίστοιχη τιμή στην Ελλάδα στα 111 ευρώ:

Μ. Βρετανία 153

Γερμανία 106

Ιρλανδία 116

Πορτογαλία 102

Ισπανία 102

Τουρκία 137

Κύπρος 113

Γαλλία 158

Βουλγαρία 58

Βέλγιο 116

31

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: «Αύριο θα επανεξετάσουμε τη σκοπιμότητα έκδοσης νέας προειδοποίησης» λέει ο Κολυδάς μετά την κατσάδα Ζιακόπουλου

Ελλάδα / Καιρός: «Αύριο θα επανεξετάσουμε τη σκοπιμότητα έκδοσης νέας προειδοποίησης» λέει ο Κολυδάς μετά την κριτική Ζιακόπουλου

«Η αξιοπιστία πρέπει να διαφυλάσσεται, γιατί όταν θα έρθει ένα πραγματικά ακραίο γεγονός, δεν θα μας πιστεύει κανένας» σημείωσε ο Δημήτρης Ζιακόπουλος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Η γνωστή βραχυπρόθεσμη (της αρπαχτής) λογική του Έλληνα που αγνοεί την έννοια value/money. Όταν ρώτησα έναν Αμερικάνο φίλο μας (γιατρό, άρα με υψηλότατα εισοδήματα) γιατί δεν έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα μου είπε ότι είναι πολύ ακριβός προορισμός. Αυτή τη φήμη έχουμε στο εξωτερικό, κι όσο συνεχίζουμε να πουλάμε στη Μύκονο το μύδι-σαγανάκι €15, θα τη διατηρούμε δικαίως.
Lots of cash and no taxes makes a hotelierarpakola a happy guy.Να ναι μόνο αυτό;Zητούν την πιστωτική κάρτα για το booking και όταν πάει να πληρώσει ο πελάτης ζητούν μετρητά με απόδειξη σε μπλοκάκι παραγγελίας ταβέρνας.Το ίδιο όμως γίνεται σε όλα τα κοσμοπολίτικα νησιά. Οι καταθέσεις σε μετρητά γίνονται σε πακέτα σαν να είναι η τοπική τράπεζα πρακτορείο εφημερίδων. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες στο κόλπο αλλά και οι ξένοι που μισθώνουν τα "σπίτια" τους χωρίς να έχουν άδεια και φυσικά χωρίς να πληρώνουν φόρους.
Ετσι ακριβώς.Θα σού βγεί φτηνότερα σε πάμπολλα μέρη αν ξέρεις να το ψάξεις. Και καλύτερο σέρβις θα έχεις, και καλύτερη ποιότητα, και γενικά ότι κι αν σθγκρίνεις θα σού βγεί καλύτερο έξω.
Ο τουρισμός είναι η τελευταία "βαριά" βιομηχανία στην Ελλάδα ("βαριά", τ'ακούς και γελάς), μέχρι να καταρρεύσει κι αυτή.Γιατί οι μικρόνοες - και ΑΣΧΕΤΟΙ με το πως λειτουργεί ο τουρισμός - "επαγγελματίες" της συμφοράς, δεν καταλαβαίνουν ότι ξεζουμίζοντας τον τουρίστα όποτε βρουν ευκαιρία, τον αναγκάζουν να βρει άλλο προορισμό για του χρόνου.Γιατί φυσικά υπάρχει και δίδυμο "υψηλές τιμές-άθλιες υπηρεσίες".Υ.Γ: Το 2013 στην Τουρκία πήγαν 34 μύρια τουρίστες κι εμείς εδώ χαιρόμασταν που είχαμε ρεκόρ 17.Περαστικά μας.
Και πού να συγκρίνουμε τα νούμερα τής Ιταλίας και τής Ισπανίας με τα δικά μας, εκεί κι αν θα πέσει κλάμα τρελό.Εδώ μάς ρίχνει στ΄αυτιά η Γερμανία σε θερινά τουριστικά στατιστικά, μιά χώρα πού δεν είναι καν κλασσικός καλοκαιρινός προορισμός, τι να λέμε τώρα.
Και εδώ να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Τουρισμού κάθε χρόνο δαπανά κάποια εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού "Τουρισμός για όλους", αντίστοιχα το Υπουργείο Εργασίας για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μέσω ΟΑΕΔ για ιδιωτικούς υπαλλήλους και η Αγροτική Εστία για τα προγράμματα για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Και στα τρία προγράμματα μπαίνουν μέσα και τέτοιοι προορισμοί, οι οποίοι στην ουσία απορροφούν κονδύλια και από αυτά τα προγράμματα, αντί να φροντίζει η Πολιτεία, τουλάχιστον, να μοιράζονται τα κονδύλια σε προορισμούς λιγότερο δημοφιλείς. Να τονώσει τον τουρισμό εκεί που έχει ανάγκη να τονωθεί. Όχι στη Σαντορίνη και στη Μύκονο που θες 100 ευρώ για μια διανυκτέρευση.
Ναι ρε παιδιά... Πάρτε όσα μπορείτε. Το σκεπτικό δεν αλλάζει. "Τουρίστες είναι, λες και θα τους ξαναδείς.." Άλλο που θα μας μαυρίσουν όλους στο internet. Έτσι θα πάμε μπροστά...
Κλασσικοι Ελληναρες! Οι γνωστοι κλεφτες του 10 ευρω το ποτο, του 3,5 ευρω ο καφες, του 100 ευρω διανυκτερευση. Αρπαχτικα που κοιτανε πως να σε εκμεταλευτουν με καθε τροπο. Ντροπη τους. Και μετα θα βγαινουν στην τηλεοραση να μιλανε για μειωση του τζιρου και λοιπες ιστοριες. Ριξανε τις τιμες θα λενε. Μετα απο την αυξηση 100% θα βαλουν μειωση 5% και θα εχουν ριξει τις τιμες.
Τι συγκρίνουμε ακριβώς, δεν καταλαβαίνω. Τους top προορισμούς μιας χώρας (Ελλάδας) με το μέσο όρο ολόκληρων άλλων χωρών; Μήλα με πορτοκάλια δηλαδή;Το σωστό είναι να συγκρίνουμε top προορισμούς με top προορισμούς, ή ολόκληρες χώρες με ολόκληρες χώρες. Ειδάλλως απλά δημιουργούμε εντυπώσεις, δεν πληροφορούμε.Επίσης, έχετε κοιτάξει τις τιμές σε εξωτικά μέρη όπως Μαλδίβες κλπ; Με αυτά πρέπει να συγκρίνουμε τη Σαντορίνη και την Αστυπάλαια, όχι με το … Birmingham.Διότι για τους ξένους, είμαστε αντίστοιχα εξωτικοί, αν δεν το έχετε καταλάβει.
Γι' αυτό η Τουρκία, η Ιταλία και η Ισπανία είναι στους 6 πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο ενώ η Ελλάδα όχι!http://www.touristorama.com/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF-04379
"Συγνώμη αλλά η Τουρκία δεν έχει τα ίδια λειτουργικά κόστη με την Ελλάδα και η Ιταλία και η Ισπανία δεν έχουν την ίδια φυσική ομορφιά".To απόλυτο LOL.Πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις να σχολιάζεις.Ρε δε σώνεται αυτή η χώρα ούτε με οβίδες λέμε.
Το CNN ένα απο τα πιο αξιόπιστα και ευρέως γνωστό κανάλι ειδήσεων (mainstream media) παρουσιάζει τη λίστα τoυ lonely planet (ένας απο τους πιο αξιόπιστους τουριστικούς αδηγούς) ως προς τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη πρώτη είναι η Ελλάδα. Ας δούμε τα πράγματα ως έχουν. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη αλλά τα δύο νησιά, Σαντορίνη και Μύκονος είναι κοσμοπολίτικοι προορισμοί. Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με άλλα ωραία μέρη για διακοπές που δεν είναι κοσμοπολίτικα. Η Τήνος είναι πολύ ωραίο νησί και τα ξενοδοχεία εκεί είναι μισή τιμή απο τη Μύκονο, η Ίος το ίδιο, σε σχέση με τη Σαντορίνη αλλά καμμία σχέση Μύκονος-Τήνος και Ίος-Σαντορίνη http://edition.cnn.com/2014/06/10/travel/lonely-planet-europe-2014/index.html?sr=socialfb061014topeurope6pStoryGallLink
Και μάλιστα, μιλώντας για CNN, κοσμοπολίτικα μέρη και κόστη, ιδού και η λίστα με τους ακριβότερους προορισμούς. Εννοείται η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε αυτούς.http://edition.cnn.com/2014/06/11/travel/tripadvisor-expensive-cities/index.html?hpt=hp_c5
Άξιοι της μοίρας τους βέβαια και όσοι ανέχονται να τους τα δίνουν. Και του χρόνου θα κλαίνε πάλι γιατί μειώθηκε η κίνηση. Αυτό που εδώ δεν το έχουμε καθόλου με το μακροχρόνιο σχεδιασμό... 21% σε ένα χρόνο? Σοβαρά τώρα? Η λευκή εβδομάδα μας μάρανε μετά...
...Και εάν του χρόνου μειωθεί η κίνηση (λόγω προτίμησης φθηνότερων προορισμών), θα ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει (το κράτος, η κρίση, κ.λ.π.). Επί τη ευκαιρία, που βρίσκεται το Ημεροβίγλι, πρώτη φορά το ακούω.
Το Ημεροβίγλι είναι το καλύτερο σημείο να μένεις στην Σαντορίνη. Στην συνέχεια των Φηρών είναι.Του χρόνου θα κλαίγονται πάλι ότι δεν έχει κόσμο. Αντιεπαγγελματίες αεριτζήδες.