Κλέβουν τα υλικά από τους μπλε κάδους στη Θεσσαλονίκη

Κλέβουν τα υλικά από τους μπλε κάδους στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
3

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το «άδειασμα» των κάδων ανακύκλωσης της Θεσσαλονίκης, από τα ανακυκλώσιμα υλικά. Μόνο το 2013 εκτιμάται ότι αφαιρέθηκαν σχεδόν 30.000 τόνοι τέτοιων υλικών, γεγονός που οδήγησε το Γιάννη Μπουτάρη στο να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης ζητά να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των ομάδων που τελούν διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ παράλληλα καταστρέφουν τους κάδους, αποσπώντας βίαια το περιεχόμενό τους.

ΑΚόμη καλεί τις αρχές, να εντοπίσουν και την...διαδρομή που κάνουν τα αφαιρούμενα υλικά, προκειμένου, να αποδειχτεί ότι πρόκειται για περιβαλλοντικά και οικονομικά μη σύννομη πράξη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, οι δράστες πετούν στο δρόμο, ό,τι δεν τους χρειάζεται, ενώ τα υλικά που μαζεύουν τα στοιβάζουν σε αποθήκες, υπόγεια και διαμερίσματα δημιουργώντας οικολογικές βόμβες μέσα στον αστικό ιστό.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM