Το ΔΝΤ παραδέχεται «αστοχία» με τη μείωση των μισθών

Το ΔΝΤ παραδέχεται «αστοχία» με τη μείωση των μισθών Facebook Twitter
3

Τα λάθη στην πολιτική που εφαρμόζει στην Ελλάδα παραδέχτηκε το ΔΝΤ, καταγράφοντας πτώση  στην παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας παρά την δραστική μείωση του κόστους εργασίας.

Οι αναλυτές του Ταμείου επισημαίνουν ότι η μείωση των εισοδημάτων προκάλεσε ταυτόχρονη μείωση και στην ζήτηση.  

Σε έκθεση του για την προσαρμογή στις χώρες της ευρωζώνης το ΔΝΤ τονίζει πάντως ότι είναι απαραίτητη η προώθηση μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας αλλά σημειώνει ότι αυτές δεν θα αφορούν στους μισθούς.

Εκτιμά επίσης ότι πρέπει να απελευθερωθεί η αγορά αγαθών και να μειωθούν οι φόροι που παρακρατούνται από μισθούς ώστε να αυξηθούν οι καθαρές αποδοχές.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 12 μειώσεις φόρων του 2025: Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από φόρο για 3 έτη - Μηδενικός ΦΠΑ στις νέες οικοδομές - Τα νέα επιδόματα

Οικονομία / Οι 12 μειώσεις φόρων του 2025: Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από φόρο για 3 έτη - Μηδενικός ΦΠΑ στις νέες οικοδομές - Τα νέα επιδόματα

Αυξήσεις για τους σπουδαστές των Ενόπλων Δυνάμεων - Οι 12 αυξήσεις αποδοχών για μισθωτούς - Πόσο ενισχύονται οι οικογένειες με παιδιά - Όλα τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM
Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η αναφορά του ΔΝΤ δεν το λέει αυτό για την Ελλάδα αλλά για την Ευρωζώνη συνολικά. http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2014/cr14198.pdfΓια την Ελλάδα λέει (σελ. 30) ότι αυτή η μείωση στο φόρο επί των μισθών (όπως τους πληρώνει ο εργοδότης) ήδη έγινε, και προτείνει στη συνέχεια:1) απελευθέρωση των απολύσεων2) άνοιγμα όσων κλειστών επαγγελμάτων έχουν απομείνει3) μείωση του κόστους και της χαρτούρας για να ανοίξει μια επιχείρηση.Αυτό είναι ένα γενικό μοτίβο που καλά θα κάνετε να το συνηθίζετε. Όταν όλοι οι οικονομολόγοι λένε "μη μειώνετε μισθούς" και τέτοια, εννοούν ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ.