Σοκάρουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

Σοκάρουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ Facebook Twitter
2
Σοκάρουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Συνεχίστηκαν και χτες, το βράδυ της Πέμπτης, οι διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ενάντια στην αστυνομική βία, με αφορμή τον θάνατο από αστυνομικά πυρά του 18χρονου Αφροαμερικανού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Παράλληλα, οι διαδηλωτές εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και για τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού οικογενειάρχη, ο οποίος κατέληξε από καρδιακή ανακοπή όταν ακινητοποιήθηκε βίαια στο έδαφος από αστυνομικούς, τον περασμένο Ιούλιο, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στις κινήσεις διαμαρτυρίας στο Φέργκιουσον και αιτούνται "Δικαιοσύνη για τον Έρικ Γκάρνερ και τον Μάικλ Μπράουν", με τη παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Μπιλ Μπράτον και την καταδίκη των αστυνομικών που ευθύνονται για τον θάνατο του οικογενειάρχη. Παράλληλα εκφράζουν τους φόβους τους ύστερα από τα τελευταία κρούσματα αστυνομικής βίας.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη, ζήτησε από τους πολίτες να σέβονται την αστυνομία και να μη φέρουν αντίσταση αν κάποιος αστυνομικός αποφασίσει να συλλάβει κάποιο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, κατά τα λεγόμενα αυτοπτών μαρτύρων, πυροβολήθηκε από αστυνομικό ενώ ήταν άοπλος και είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Από την πλευρά τους, οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο θανών επιτέθηκε στον αστυνομικό με πρόθεση να του αφαιρέσει το όπλο του.

Από την άλλη, για την υπόθεση του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ, ερασιτεχνικά πλάνα τον δείχνουν ακινητοποιημένο στο έδαφος από τους αστυνομικούς, ύστερα από συμπλοκή, να επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε τον θάνατο του ανθρωποκτονία.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μάλιστα!Και αυτό το πράγμα ονομάζεται δημοκρατία.Οι αστυνομίκοί να ξυλοφορτώνουν και να πυροβολούν με άνεση όποιον δεν τούς αρέσει η φάτσα του.Και έχει μεγάλη διαφορά αυτό το πράγμα που ονομάζεται δημοκρατία απο τη χούντα!Και έχουν μεγάλη διαφορά αυτοί οι αστυνομικοί απο τους μπάτσους της χούντας!Και εμείς εδώ κοιμόμαστε ακόμη ήσυχοι πιστεύοντας πως είμαστε μακριά ακόμη απο αυτά που βλέπουμε στο USA!Μάλιστα........
Σοκάρουν?Για να έχει νόημα η λέξη "σοκάρουν" πρέπει να είναι πρωτοφανή αυτά τα περιστατικά.Αν κάποιος ομως παρακολουθεί την αμερικάνικη πραγματικότητα, τέτια περιστατικά μόνο σπάνια δεν είναι.Ειδικά όσον αφορά σε μειονότητες είναι σχετικά συχνά. Δεν καταλήγουν πάντα σε θανάτους, αυτή είναι η διαφορά.