Επιστήμονες «διάβασαν» το DNA του φραπέ

Επιστήμονες «διάβασαν» το DNA του φραπέ Facebook Twitter
6

Διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα του φυτού του καφέ, ιδίως αυτού που χρησιμοποιείται στον «φραπέ».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αυτό το επίτευγμα θα βοηθήσει ώστε στο μέλλον να υπάρξουν πιο ανθεκτικές καλλιέργειες, να βελτιωθεί με νέες μεθόδους η γεύση του καφέ, να αυξηθεί η ποσότητα της καφεϊνης ή, αντίστροφα και να  παράγεται καφές χωρίς καφεΐνη με γενετικό τρόπο καθώς μέχρι σήμερα η απομάκρυνση της καφεϊνης γίνεται με χημική επεξεργασία, πράγμα που επηρεάζει και τη γεύση του καφέ «ντεκαφεϊνέ».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT

σχόλια

5 σχόλια
Τι μας νοιάζει; Έχουμε 2014 και όχι 1984. Φραπέ πλέον πίνουν μόνο οι φαντάροι. Και ο Ψάλτης με τον Γαρδέλλη στις βιντεοταινίες του '80 που παίζει ο Alpha τα απογεύματα.
Τελικά η σαχλαμάρα δεν έχει όριο. Ελάτε σε δέκα χρόνια να μας πείτε για το DNA γονιδίωμα του φρέντο καπουτσίνο στους έλλλλλλλληνες της Θεσσαλολλλλλλλνίκης. Χριστέ μου πια, κάτι καλύτερο από εξυπνάδες και τρολ σαχλαμάρες δεν σπουδάζουν εκεί στο ΑΠΘ;
Αγαπητοι επιστημονες.. αφηστε ησυχο το φραπε! Η γευση του θα ειναι μια. Δεν αλλαζει! Γευση "Ελλαδα"! (Και μην σας δω να βαζετε χερι σε τιποτα σουβλακια και μουσακα...)