Διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα του φυτού του καφέ, ιδίως αυτού που χρησιμοποιείται στον «φραπέ».
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αυτό το επίτευγμα θα βοηθήσει ώστε στο μέλλον να υπάρξουν πιο ανθεκτικές καλλιέργειες, να βελτιωθεί με νέες μεθόδους η γεύση του καφέ, να αυξηθεί η ποσότητα της καφεϊνης ή, αντίστροφα και να παράγεται καφές χωρίς καφεΐνη με γενετικό τρόπο καθώς μέχρι σήμερα η απομάκρυνση της καφεϊνης γίνεται με χημική επεξεργασία, πράγμα που επηρεάζει και τη γεύση του καφέ «ντεκαφεϊνέ».
σχόλια