Ζητάνε από τους αγρότες να επιστρέψουν τις ενισχύσεις Χατζηγάκη

Ζητάνε από τους αγρότες να επιστρέψουν τις ενισχύσεις Χατζηγάκη Facebook Twitter
6

Τις ενισχύσεις που είχαν δοθεί το 2009 σε 800 χιλιάδες αγρότες επί Χατζηγάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά πίσω το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι οι ενισχύσεις αυτές είχαν κριθεί ως παράνομες από την Ε.Ε..

«Η λήψη απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί μη συμβατότητας μιας κρατικής ενίσχυσης υποχρεώνει το κράτος-μέλος που την έχει χορηγήσει να ανακτήσει αυτήν από τους λήπτες της ενίσχυσης, εντός ταχθείσης προθεσμίας» αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου δεδομένου ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει περίοδο 4 μηνών για την ανάκτηση των σχετικών ποσών από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης (εκδόθηκε στις 16 Ιουλίου).

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «μόνο εφόσον δεν υλοποιηθεί η απόφαση ανάκτησης, σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι πιθανή η έκδοση καταδικαστικής απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιβολή προστίμου σε βάρος της Ελλάδας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των επιχειρήσεων (αγροτών) που ήταν λήπτες της παράνομης ενίσχυσης από κάθε περαιτέρω ενίσχυση μέχρι την ημερομηνία πλήρους συμμόρφωσης».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Οσοι εχουν καλη μνημη θα θυμουνται οτι τοτε ειχαν βγει αρκετοι επιστημονες με εξειδικευση και εμπειρια σΕ θεματα Ε.Ε.και "επιδοτησεων", οι οποιοι ειχαν εξηγησει πληρως αιτιολογημενα οτι οι εν λογω επιδοτησεις ειναι κραυγαλεα παρανομες και σιγουρα θα ζητηθει η επιστροφη τους απο την Ε.Ε.Απο καποια ΜΜΕ ειχαν χαρακτηρισθει, περιπου, ως "εχθροι του λαου"!Τωρα ηλθε η ωρα του λογαριασμου.
Όσο τον θυμάμαι να σκαρφαλώνει στα τρακτέρ -και καλά με το μέρος των αγροτών- τους οποίους στη συνέχεια χαντάκωσε -και αν δεν επιστρέψουν τα χρήματα θα τα δώσω εγώ ως φορολογούμενος για να πληρωθούν τα πρόστιμα που αυτός ο άθλιος προξένησε- μου γυρνούν τ'άντερα και ο νους μου πάει αναπόφευκτα κατά την Ευελπίδων... Αλλά πού αυτά... Πού δικαιοσύνη, στη χώρα της ρεμούλας και της ατιμωρησίας...