Ο Βενιζέλος έκανε Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων τον Χατζημαρκάκη

Ο Βενιζέλος έκανε Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων τον Χατζημαρκάκη Facebook Twitter
4

 

Ο Βενιζέλος έκανε Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων τον Χατζημαρκάκη Facebook Twitter

Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων διορίστηκε από τον Ε. Βενιζέλο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων που στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος με δικό του κόμμα στη χώρα μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στον κ. Χατζημαρκάκη έκανε λόγο για έναν «εξαιρετικά έμπειρο Ευρωπαίο πολιτικό, που διήνυσε μία εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα, εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τώρα δραστηριοποιείται στην ελληνική δημόσια ζωή».

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο κ. Βενιζέλος, «ο κ. Χατζημαρκάκης είχε το θάρρος, πριν από λίγες ημέρες, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της κυβέρνησης για συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων, τώρα που αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής, να φύγουμε από το μνημόνιο, την κρίση και την τρόικα, να περάσουμε σε μία άλλη φάση, τώρα που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».

«Αυτή την ώρα, αναλαμβάνω το χρέος, να αξιοποιήσω για τη πατρίδα μου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις επαφές που έχω αποκτήσει τα τελευταία 20 χρόνια στις Βρυξέλλες και τη Γερμανία. Ξεκινώ έναν δρόμο ευθύνης για την πατρίδα. Όπως κάθε Έλληνας, νιώθω περήφανος γι αυτό. Υπόσχομαι μόνο πολλή δουλειά», είπε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ο νεός Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων είχε συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές με το κόμμα "Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες", το οποίο έλαβε το 1,44% των ψήφων.

Ως ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων ο κ. Χατζημαρκάκης είχε τραβήξει αρκετές φορές την προσοχή με τις "εκκεντρικές" εμφανίσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για διάφορα ζητήματα.

Ο Βενιζέλος έκανε Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων τον Χατζημαρκάκη Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

«Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα της δέσμης των ενταξιακών κεφαλαίων που αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

Πολιτική / Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Oksijen
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

«Προσέξτε, λοιπόν, το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξει την πόρτα, αν θα μας ανοίξετε εσείς την πόρτα του Μαξίμου, αν θα βγούμε εμείς από το Μαξίμου για να μπείτε εσείς, διότι αυτό εννοείτε, είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας» ανέφερε ο πρωθυπουργος
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές - Δείτε LIVE

Πολιτική / Μητσοτάκης: Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φωτιές στην Ελλάδα

Φέτος είχαμε 9.101 φωτιές, σε σχέση με 7.163 που είχαμε πέρυσι που κάηκαν 1.754.000 στρέμματα, ενώ φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, είπε ο πρωθυπουργός - Άνω του 98% των φωτιών σβήστηκε όταν ήταν ακόμα μικρές, χάρη στα drones και στα έμφορτα αεροσκάφη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο τύπος που αντεγραψε το διδακτορικο του και του το πηραν πίσω! Θαυμαστε το αθανατο ελληνικο πνευμα που θριαμβευει (στην απατεωνιά) στο εξωτερικο! Μα καλά, τσίπα δεν εχουνε?