Ο Βενιζέλος έκανε Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων τον Χατζημαρκάκη

Ο Βενιζέλος έκανε Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων τον Χατζημαρκάκη Facebook Twitter
4

 

Ο Βενιζέλος έκανε Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων τον Χατζημαρκάκη Facebook Twitter

Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων διορίστηκε από τον Ε. Βενιζέλο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων που στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος με δικό του κόμμα στη χώρα μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στον κ. Χατζημαρκάκη έκανε λόγο για έναν «εξαιρετικά έμπειρο Ευρωπαίο πολιτικό, που διήνυσε μία εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα, εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τώρα δραστηριοποιείται στην ελληνική δημόσια ζωή».

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο κ. Βενιζέλος, «ο κ. Χατζημαρκάκης είχε το θάρρος, πριν από λίγες ημέρες, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της κυβέρνησης για συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων, τώρα που αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής, να φύγουμε από το μνημόνιο, την κρίση και την τρόικα, να περάσουμε σε μία άλλη φάση, τώρα που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».

«Αυτή την ώρα, αναλαμβάνω το χρέος, να αξιοποιήσω για τη πατρίδα μου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις επαφές που έχω αποκτήσει τα τελευταία 20 χρόνια στις Βρυξέλλες και τη Γερμανία. Ξεκινώ έναν δρόμο ευθύνης για την πατρίδα. Όπως κάθε Έλληνας, νιώθω περήφανος γι αυτό. Υπόσχομαι μόνο πολλή δουλειά», είπε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ο νεός Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων είχε συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές με το κόμμα "Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες", το οποίο έλαβε το 1,44% των ψήφων.

Ως ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων ο κ. Χατζημαρκάκης είχε τραβήξει αρκετές φορές την προσοχή με τις "εκκεντρικές" εμφανίσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για διάφορα ζητήματα.

Ο Βενιζέλος έκανε Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων τον Χατζημαρκάκη Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο τύπος που αντεγραψε το διδακτορικο του και του το πηραν πίσω! Θαυμαστε το αθανατο ελληνικο πνευμα που θριαμβευει (στην απατεωνιά) στο εξωτερικο! Μα καλά, τσίπα δεν εχουνε?