Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας

Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας Facebook Twitter
37

Είναι προφανές ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των φύλων, κάτι που εκδηλώνεται σε δεκάδες καθημερινές περιπτώσεις. Μια από αυτές είναι και στιλιστικές επιλογές των γυναικών που σχεδόν πάντα θα γίνουν αντικείμενο κριτικής και σχολιασμού, ενώ oι ντουλάπες των ανδρών παραμένουν στο απυρόβλητο. Ο παρουσιαστής μιας τηλεοπτική εκπομπής αποφάσισε να αναδείξει το ζήτημα διεξάγοντας επί ένα χρόνο ένα πείραμα, μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών.

 

Ο Karl Stefanovic είναι παρουσιαστής καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής στην αυστραλιανή τηλεόραση. Μαζί με την Lisa Wilkinson βρίσκονται κάθε πρωί στα στούντιο του Channel Nine για το δίωρο πρόγραμμα Τοday. Σχεδόν κάθε μέρα, στο τέλος της εκπομπής υπήρχαν σχόλια και κριτικές τηλεθεατών για το ντύσιμο και τα ρούχα της παρουσιάστριας. Μερικά ήταν καλά, αλλά τα περισσότερα είχαν πάντα κάτι αρνητικό να υπογραμμίσουν. Εκτός από τα σχόλια των τηλεθεατών υπήρχαν και τα γνωστά fashion police δημοσιεύματα σε tabloids που έδειχναν την Lisa να φορά κάποιο ίδιο ή παραπλήσιο ρούχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας Facebook Twitter

Εξαγριωμένος από αυτή την κατάσταση ο Karl αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του, κάνοντας ότι μπορούσε για να μπει στο μάτι των τηλεθεατών. Επί μια εβδομάδα, φορούσε καθημερινά το ίδιο μπλε κοστούμι (με διαφορετικό πουκάμισο και γραβάτα), περιμένοντας κάποιον τηλεθεατή να το προσέξει και να του στείλει κάποιο σχόλιο. Κανείς όμως δεν έδειξε να ενδιαφέρεται, οπότε ο Karl συνέχισε την ίδια τακτική για ένα μήνα, χωρίς όμως να υπάρξει ούτε και τότε κάποιος που θα ασχοληθεί. Τα σχόλια για την συμπαρουσιάστριά του συνέχιζαν με τον ίδιο ρυθμό... Τελικά ο Κarl συνέχισε να φορά το ίδιο κοστούμι για ένα χρόνο θέλοντας να αποδείξει πως ο σεξισμός στο πρόσωπο των γυναικών καλά κρατεί. 365 μέρες μετά, ο Κarl και οι μοναδικοί δύο άνθρωποι που ήξεραν το μυστικό του αποκαλύπτουν πως δεν υπήρξε ούτε ένας που να το προσέξει, να το σχολιάσει ή έστω να τον ρωτήσει κάτι σχετικό. Ακόμη και οι άνθρωποι που καθημερινά βρίσκονται μαζί του στο πλατό της εκπομπής, μοιάζει αν μην έδωσαν καμιά σημασία.

 

Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας Facebook Twitter

"Κανείς δεν το παρατήρησε και όπως φαίνεται κανείς δεν δίνει δεκάρα αν εγώ φοράω τα ίδια ρούχα κάθε μέρα" ανέφερε ο παρουσιαστής προχθές " Αλλά αν οι γυναίκες, φορέσουν το λάθος χρώμα ή κάτι ίδιο μέσα σε μια εβδομάδα, τα tweets και τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι εκατοντάδες. Κρίνονται πολύ πιο αυστηρά από εμάς για τα ρούχα, τα μαλλιά και το make up τους. Ο κόσμος ασχολείται με το τι φοράνε, περισσότερο με το αν είναι καλές στη δουλειά τους. Η αδικία είναι τεράστια και παρόλο που όσοι δουλεύουν στην δημοσιότητα γνωρίζουν πως θα πρέπει να φανούν ανεκτικοί με την κριτική, δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να πληγώνονται."

Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας Facebook Twitter
Πολιτισμός
37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ