Μια ακουαρέλα του Χίτλερ προβλέπεται να πουληθεί για 55.000 ευρώ

Μια ακουαρέλα του Χίτλερ προβλέπεται να πουληθεί για 55.000 ευρώ Facebook Twitter
1

Ο νεαρός Αδόλφος Χίτλερ σε ηλικία είκοσι χρονών ήταν ένας φτωχός ζωγράφος που πάλευε για την καταξίωση. Μια ακουαρέλα που ζωγράφισε εκείνη την εποχή πρόκειται να πουληθεί σε δημοπρασία και σύμφωνα με το Reuters η προβλεπόμενη τιμή λόγω μεγάλης ζήτησης είναι 55.000 ευρώ.

Η ακουαρέλα του 1914 παρουσιάζει ένα παλιό ληξιαρχείο και είναι ένα από τα πολλά έργα του Χίτλερ που ολοκλήρωσε σε νεαρή ηλικία, αναφέρει η Kathrin Weidler, υπεύθυνη του οίκου δημοπρασιών Weidler που βρίσκεται στη Νυρεμβέργη. Οι αγοραστές που ενδιαφέρονται για το έργο προέρχονται από όλο τον κόσμο, αλλά ως επί το πλείστον από χώρες εκτός Ευρώπης, κυρίως από Αμερική, Ιαπωνία και από όλη την Ασία.

Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται περισσότερο ιστορικό έγγραφο παρά έργο τέχνης, αφού έχει χαρακτηριστεί ως «ανούσιο» από τους κριτικούς, είπε η Weidler. Πέντε έργα ζωγραφικής του Χίτλερ που έχουν πουληθεί από την Weidler στο παρελθόν έφτασαν σε τιμές μεταξύ 5.000 και 93.000 ευρώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια