ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.11.2014 | 17:46

Σχέση μητέρας-κόρης

Αποφάσισα να γράψω την ιστορία μου,γιατί πραγματικά χρειάζομαι συμβουλές στο τι να κάνω...Είμαι 26 ετών και ειλικρινά αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τη μητέρα μου...Οι γονείς μου χώρισαν οταν ήμουν 3 ετων με αποτέλεσμα να μείνω με τη μητέρα μου και να μην γνωρίσω ποτέ τον πατέρα μου(καθώς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για μας-επίσης να τονίσω οτι δεν έχω αδέρφια).Η μητέρα μου είναι ένας πάρα πολύ αυταρχικός άνθρωπος,που δεν έφτιαξε ποτε ξανά τη ζωή της και η οποία όμως, είναι άξια επαίνου γιατί δημιουργήθηκε μόνη της και με μεγάλωσε αξιοπρεπώς χωρίς να μου λείψει τίποτα...Όμως δυστυχώς οι σχέσεις μας δεν είναι καθόλου καλές...όπως προανέφερα ειμαι 26 ετών με σπουδές,στο παρελθόν εργαζόμουν παράλληλα με τις σπουδές μου και γενικά θα χαρακτήριζα τον ευατό μου ως ενα φυσιολογικό παιδι της ηλικίας μου.Η μητέρα μου απο την εφηβεία μου, ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω μου,στο παρελθόν με χτυπούσε και με εβριζε χυδαία με αποτέλεσμα να περάσω κάπως πιο ακραία εφηβεία(τίποτα ιδιαίτερο μόνο που απο αντίδραση ξεκίνησα το καπνισμα)..καθώς μεγάλωνα πίστευα πως ολη αυτή η κατάσταση θ αλλάξει αλλά δυστυχώς τα πράγματα έγιναν χειρότερα...Η μητέρα μου,στην ηλικία που είμαι, εξακολουθεί να ψάχνει το κινητο μου,να με βρίζει χυδαία κάθε φορά που βγαίνω έξω για εναν καφέ και να με ξεφτιλίζει συχνά μπροστά σε γνωστόυς και φίλους.Πάντα με συγκρίνει με άλλα παιδιά ενώ το αποκορύφωμα έγινε χθες που μπήκε και στο Fb μου!!!έψαξε τις φωτο μου,είδε μια που ήμουν με σορτσάκι και απο τότε ξεκίνησε ξανά ο γολγοθάς μου τύπου:"κάνεις βίζιτες,ψάχνεις πελάτες και οτι πιο χυδαίο χωράει ο νου σας ".Επίσης θέλει να επεμβαίνει στις προσωπικές μου σχέσεις όλη την ώρα(με αποτέλεσμα να αποφεύγω να δημιουργώ σχέσεις)..παιδιά,έχω ξεφτιλιστεί σε ολη την πολυκατοικία..ανοίγω την πορτα να μπω ή να βγω απο το σπίτι και ακουγονται χυδαίες βρισιές,οι γείτονες μας χτυπάνε τα κουδούνια και οντως θα πιστεύουν οτι θα είμαι καμια του δρόμου(για νε με βρίζει έτσι η μητέρα μου),ενω ειλικρινά δεν ειμαι καθόλου έτσι και δεν εχω δώσει ποτε δικαίωμα.Είναι και άλλα πολλά αλλά θα γράφω 2 μέρες..Αισθάνομαι πως της αρέσει να με πληγώνει,πάντα της λέω τα πάντα για μένα,κοιτάω να προοδεύω και πάντα ολα μου γυρίζουν μπούμερανγκ..νιώθω οτι με μισεί,εύχεται όλη την ώρα να πεθάνω και πιστεύω οτι με έχει καταστρέψει.Από την αλλη ομως την αγαπάω πάρα πολύ καθώς είναι ο μόνος κοντινός μου άνθρωπος,και αυτή έχει μονο εμένα..έχω μπει σε ενα φαυλο κύκλο καθώς δεν μπορώ να φύγω απο το σπίτι και να την αφήσω μόνη..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΠΤ!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!
6
 
 
 
 
σχόλια
wtf??? τι λετε ρε παιδια???? και τι κανετε τοσα χρονια εσεις αλλα και η κοπελα που γραψε το ποστ??? η οποια και προφανως δε θα φυγει απο το σπιτι της γιατι αυτο φαινεται απο τα μεχρι καποια στιγμη λεγομενα της.. αφοτου ειδε οτι ολοι της λενε το ιδιο δεν συνεχισε να γραφει.. νομιζω οτι ειναι ταινια φαντασιας μια τετοια κατασταση.. δεν γινεται να υφισταται εν ετει 2014 και να μην μπορειτε να κανετε κατι! οτιδηποτε! να πατε να μεινετε με μια φιλη σας/με τον γκομενο σας/με την θεια σας/την γιαγια σας. απο την αλλη.. αν οι φιλοι/γνωστοι σας προτεινουν το ιδιο και εσεις ΔΕΝ αλλαζετε την κατασταση σας ενω σας βρισκουν λυσεις λογικο ειναι να σας κανουν περα γιατι τα λογια μας δεν θελουμε να πεφτουν επανειλλημενα σε τοιχους, ιδιως οταν ο αλλος παραπονιεται σ υνεχεια για το ιδιο πραγμα χωρις να κανει κατι..δεν υπαρχει αλλη λυση και πολυ το εχεις καθυστερησει.. και εσυ και οι υπολοιποι που λενε οτι δεν μπορουν. ενας ανθρωπος που μειωνει/χειροδικει/βριζει/απαγορευει σε εναν ανθρωπο που ειναι ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ, που τον κουβαλουσε 9 μηνες ή που τον μεγαλωσε τοσα χρονια, δεν μπορει να αγαπαει καποιον και να φερεται ετσι. τελος! δεν ειναι αγαπη! ειναι αρρωστημενη εξαρτημενη σχεση προκειμενου να συνεχιζει να επιβιωνει στην πλατη καποιου αλλου θεωρωντας τον εαυτο του σημαντικο για την νουθεσια που περναει.. αυτο που περναει ομως ξερετε τι ειναι? προβληματικο μελλον και για σας και για την ψυχολογια σας και για τις σχεσεις σας και για τα παντα.. εισαι 26.. ηδη σε εχει επηρρεασει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.. αν περασεις τα 30 και εισαι ακομα εκει να ξερεις οι ελπιδες μια ψυχολογος/ψυχιατρος να σε βοηθησει ειναι μηδαμινες.. και φυγε και δες καποιον ειδικο.. και κατι τελευταιο.. οσο και αν προσπαθησε μονη της να σε μεγαλωσει, και το νεφρο της που λεει ο λογος να χε δωσει, δεν γινεται να αγαπας ενα ατομο που σε οριζει με τον χειριστο τροπο στα 26 σου... ουτε στα 23 σου.. ουτε στα 20.. απλα δινουμε ενα ελαφρυντικο σε μικροτερες ηλικιες λογω του οικονομικου.. παρολα αυτα, ακομα και εφηβος μπορεις να καταγγειλεις μια τετοια συμπεριφορα. δεν το κανεις για τους χ, ψ λογους.. αλλα απαξ και ενηλικιωθηκες και εισαι ακομα εκει μονο το δικο σου μελλον θαβεις..
Δύσκολη κατάσταση σίγουρα.Η χειραγώγηση που σου έχει ασκήσει είναι εμφανής.Τη ζωή της εκείνη την επέλεξε. Πρέπει κι εσύ κοριτσάκι να κάνεις το ίδιο. Αν φύγεις δεν είναι οτι την παρατάς. Ίσως με το να φύγεις να της δώσεις μια ώθηση να καταλάβει 'γιατί' ή να βρει μια συντροφιά. η ζωή κυλάει πολύ γρήγορα για να το υπομείνεις κι άλλο.
5.11.2014 Ώρα 18.45 Ταυτίζομαι 45 Δεν ταυτίζομαι 38 Δεν περίμενα ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ νίκη του ταυτίζομαι. Τόσες πολλές καταπιεστικές μανάδες υπάρχουν τελικά? Κορίτσι μου, δυστυχώς πρέπει να φύγεις. Να αυτονομηθείς και να ζήσεις την ζωή σου. Δεν γίνεται να δηλητηριάζεσαι έτσι καθημερινά. Τώρα είσαι μικρή. Όταν πατήσεις όμως τα τριάντα και συνειδητοποιήσεις πως σου στέρησε σχέσεις και ίσως άντρα και οικογένεια, τότε θα είσαι εσύ αυτή που θα της μιλάς έτσι γιατί θα την έχεις μισήσει. Και αυτό είναι το λιγότερο. Τα κόμπλεξ και τα απωθημένα που τα πας? Ξέρω πως δεν είναι εύκολο και πονάει, αλλά είναι απλό. Δεν είσαι σάκος του μπόξ. Και επειδή είναι μάνα σου και την αγαπάς, απλά κράτα αποστάσεις. Καλό κουράγιο.
δεν ξερω τι ειναι αυτο που περιμενεις να ακουσεις εφοσον την απάντηση την ξερεις και μονη σου.μονο 1 ειναι να φυγεις. αδύναμη εισαι γιατι εχεις ενα σπιτι και ισως μηδεν εξοδα?η γιατι νιώθεις πως κατι σου προσφέρει? τι περιμένεις λοιπόν απο αυτη την κατάσταση?ολοι συμπάσχουμε γιατι ολοι μα ολοι εχουμε άσχημες καταστάσεις να διηγηθούμε .ε και???? σηκω φύγε κοπελα μου τι περιμένεις?η ζωη μας δοθηκε να την ζουμε και να διαλέγουμε εμεις τον τροπο.εκτος και αν νομιζεις πως θα ζεις για πάντα.φιλια και να ξερεις πως οσο και να αγαπας τη μαμα σου εκείνη τα δικά της απωθημένα τα βγαζει επανω σου και ειναι κριμα .
Σαν να ακούω τη γειτόνισσα να μιλάει στην κόρη της..τα ίδια και χειρότερα. Βέβαια αυτή είναι άρρωστη,με τους ίδιους και χειρότερους χαρακτηρισμούς απευθύνεται σε μας.Πάντα είχα την αίσθηση ότι έχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα για να μιλάει έτσι ακόμα και στα παιδιά της,τα οποία είναι μικρά ακόμα και πάντα σκεφτόμουν ότι δε μπορεί,μόλις ενηλικιωθούν θα φύγουν να γλιτώσουν.Δεν μπορώ καν να φανταστω πως νιώθεις εσύ που τα υπομένεις όλα αυτά αλλά βρε κοπέλα μου η σχέση σας είναι αρρωστημένη!Όσο και να την αγαπάς δεν αγαπάς τον εαυτο σου περισσότερο;πηγαινε να μείνεις μόνη σου γιατί κάποια στιγμή θα σου βγει πολύ πίκρα για όλα αυτα που έχασες μένοντας εκεί,και αυτό σίγουρα θα είναι πολύ χειρότερο.Και μην ανησυχείς,δεν πρόκειται να πάθει τίποτα αν φύγεις,ειδικα αν κρατήσεις μια επικοινωνία μαζί της που είναι και το καλύτερο.
απο μακρυα και αγαπημενοι. καλυτερα σε ενα υπογειο με ενα στρωμα παρα ετσι! εισαι 26 χρονων ποτε περιμενεις να παρεις τη ζωη στα χερια σου? καταλαβαινω οτι καπου βρισκει τα κουμπια σου και σε χειραγωγει σε μεγαλο βαθμο αλλα απορω συγγενης ή φιλη να τη λογικεψει δεν υπαρχει? καπου κατανοω οτι ετσι προσπαθει εστω και λαθος να σε προστατεψει αλλα εχει ξεπερασει κατα πολυ τα ορια. δεν βγαινεις στο κλαρι με ενα σορτσακι ουτε αμα βγεις για ενα ποτο! και δυστυχως εχει αφησει και εσενα στασιμη στα 15 και δεν σε εχει αφησει να ωριμασεις συναισθηματικα και να αποδεσμευτεις. ψαξε κανε τα παντα για να αποδεσμευτεις σωματικα αλλα κυριως ψυχικα αλλιως θα σου καταστρεψει ολη σου τη ζωη
Scroll to top icon