Δυο οικογένειες μεγάλωσαν η μία το μωρό της άλλης από λάθος της νοσοκόμας

Δυο οικογένειες μεγάλωσαν η μία το μωρό της άλλης από λάθος της νοσοκόμας Facebook Twitter
2

Δυο οικογένειες προσέφυγαν στα δικαστήρια διεκδικώντας 12 εκατομμύρια ως αποζημίωση, καθώς από το μαιευτήριο όπου γέννησαν οι μητέρες, τους έδωσαν λάθος μωρό.

Νοσοκόμα άλλαξε τα μωρά στις θερμοκοιτίδες και έτσι  και οι δύο οικογένειες μεγάλωναν επί 10 χρόνια παιδιά που δεν ήταν δικά τους.

Δυο οικογένειες μεγάλωσαν η μία το μωρό της άλλης από λάθος της νοσοκόμας Facebook Twitter
Δυο οικογένειες μεγάλωσαν η μία το μωρό της άλλης από λάθος της νοσοκόμας Facebook Twitter

Το περιστατικό συνέβη το  1994 στη Γαλλία όταν η Sophie Serrano -38 ετών σήμερα και μια μητέρα που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, γέννησαν τις κόρες τους σε κλινική της γαλλικής Ριβιέρας κοντά στην πόλη Grasse.

Το κουβάρι ξετυλίχτηκε 10 χρόνια αργότερα όταν ο ένας πατέρας ζήτησε εξέταση dna επειδή η κόρη του δεν του έμοιαζε, αμφισβητώντας μάλιστα ότι η σύζυγός του είχε κάνει το παιδί μαζί του.

Έρευνα έδειξε τι πραγματικά έγινε. Η κόρη της κ. Serrano, που υπέφερε από ίκτερο μπήκε σε θερμοκοιτίδα δίπλα σε ένα άλλο κοριτσάκι και μια νοσοκόμα άλλαξε τη θέση των δύο βρεφών.  

Δυο οικογένειες μεγάλωσαν η μία το μωρό της άλλης από λάθος της νοσοκόμας Facebook Twitter

Οι γονείς γνώρισαν τα βιολογικά τους παιδιά όταν ήταν 10 ετών. Συναντήθηκαν αλλά αποφάσισαν να μην τα αλλάξουν. Στη συνέχεια οι οικογένειες απομακρύνθηκαν κρατώντας τα μη βιολογικά τους παιδιά.

Το νοσοκομείο αρνείται την ευθύνη του ρίχνοντας το φταίξιμο στη νοσοκόμα και υποστηρίζοντας ότι ήταν αλκοολική. Η απόφαση αναμένεται στις 10 Φεβρουαρίου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Πατέρας και γιος" ιαπωνική ταινία του 2013, Ο οικονομικά και κοινωνικά επιτυχημένος αρχιτέκτονας Ριότα Νονομίγια βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής όταν μαθαίνει πως ο εξάχρονος γιος του δεν είναι δικό του παιδί, καθώς στο μαιευτήριο του παραδόθηκε «λάθος» νεογέννητο. (πηγή, athinorama.gr)μια ταινία τροφή για σκέψη, για γονείς και όχι μόνο.
Αρνείται, ξε-αρνείται, από τη στιγμή που δούλευε για το νοσοκομείο, είναι υπεύθυνο και αυτό. Αυτό λέει το δικό μας αστικό δίκαιο και με δεδομένο ότι τα αστικά δίκαια της κεντρικής ευρώπης είναι σχεδόν ίδια με το δικό μας, αυτό θα λέει και το γαλλικό.Θα πληρώσετε και θα πείτε και ένα τραγούδι.