Γιούνκερ: Θέλω να δω οικεία πρόσωπα στην κυβέρνηση

Γιούνκερ: Θέλω να δω οικεία πρόσωπα στην κυβέρνηση Facebook Twitter
8

«Θέλω να δω οικεία πρόσωπα» στην ελληνική κυβέρνηση είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του σε δημοσιογράφους του EuObserver και άλλων ΜΜΕ, παρεμβαίνοντας ευθέως στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

 «Πιστεύω πως οι Έλληνες, που έχουν περάσει πολύ δύσκολα, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε για τη χώρα τους και την Ευρωζώνη, ένα λάθος αποτέλεσμα στις εκλογές. Προσωπικά δεν θα ήθελα να δω ακραίες δυνάμεις να αναλάβουν τη διακυβέρνησηΘα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν το μάτι και την καρδιά τους στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους που καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα των ευρωπαϊκών διαδικασιών», δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν για να συμπληρώσει με νόημα: «Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές πρέπει να έχει κατά νου αυτά τα πρότυπα, να ανταποκρίνεται σε αυτά. Δεν θα αναφερθώ στο ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά θα προτιμούσα οικεία πρόσωπα να αναδειχθούν».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Για ένα μέσο Ευρωπαίο αυτή μπορεί να είναι μια δήλωση ακόμα και αδιάφορη, όχι όμως για τον Έλληνα. Λίγο να είχε καταλάβει ο Γιουνκέρ την ψυχολογία του Έλληνα αυτή τη δήλωση δεν θα την έκανε ποτέ. Ανέβασε μόνος του τα ποσοστά του Σύριζα.
Απαράδεκτη παρέμβαση. Η συνεργασία των χωρών μέσα στην ΕΕ θα έπρεπε να στηρίζεται σε αρχές και αξίες και όχι να μας λένε ποιόν προτιμούν. Χίλιες φορές να έλεγε σε πιο πλαίσιο θέλει να συνεργαστεί με την όποια κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι δεν είναι μόνο το ευρώ και η οικονομία. Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το ότι οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β' κατηγορίας; Γιατί είναι πρόθυμη να δεχτεί νεοναζί και φασίστες και τους συνεργάτες τους, που είναι το Ελληνικό Βαθύ Κράτος και δεν έχει το σθένος να εκπροσωπήσει Αξίες;
Η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα γάμου. Ωστόσο για να μπει κανείς στην ΕΕ θα πρέπει να έχει δεχτεί κάποιες συγκεκριμένες αξίες όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Το οποίο η Ελλάδα έχει κάνει. Όσο για τη Χρυσή Αυγή, αν δεν την απαγορεύσει η Ελλάδα, η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί τότε θα παρέμεινε ανοιχτά στα εσωτερικά ενός κράτους μέλους.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης το είπε, δεν βγήκε με δελτίο τύπου. Εξάλλου ανήκει στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και φαίνεται να εκτιμά τη στήριξη που δέχτηκε από την Ελλάδα (μην ξεχνάτε ότι πήραμε και καλό πορτοφόλιο στην Επιτροπή). Κατά τα άλλα, επειδή ο Μπαρόζο προσπαθούσε να μην ακούγεται πολύ πολιτικός, δεν σημαίνει ότι και ο Γιούνκερ θα ακολουθήσει την ίδια τακτική. Εξέφρασε τις θέσεις του με τακτ; Όχι άλλα δεν νομίζω ότι πολύ περίμεναν κάτι διαφορικό, είτε συμφωνεί κάνεις με τις απόψεις του είτε όχι.
Όντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέσαν ολοί να τον φάνε. Όπως είπες και εσυ ο Γιουνκερ ανήκει στην ιδια ομόδα με την ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο και είναι ενα καθαρα πολιτκό προσώπο. Μάλλον οι περισσότεροι προτημούν τα δήθεν "ουδέτερα" σχόλια του τύπου "Δεν είναι δουλεία μου να εκφέρω άποψη για τα πολιτικά γεγονότα της Ψ χώρας". Δεν είπε πως δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή πως αμά δεν βγεί πρωτο κόμμα η ΝΔ θα μας κλείσει την πόρτα, είπε απλά πως προτιμα Σαμαρά. Okay, so what?
Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με μια χώρα που συμπεριφέρεται σαν ανώριμος και κακομαθημένος έφηβος που αρνείται να μάθει από τα λάθη του, και βρίσκεται σε διαρκή εξέγερση. Δηλαδή τι περιμένουμε, να μας συμπεριφέρονται όλοι όπως οι γονείς του Ρωμανού προς το τέκνο τους; Να επιδεικνύουν "αξιοπρεπέστατη στάση....συμπαράσταση και...απόλυτο σεβασμό...στη θέληση του γιού τους", όπως έγραφε ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος συντάκτης; Να μας αφήσουν να αυτοκτονήσουμε, δηλαδή.