ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.12.2014 | 16:45

Μονογαμικότητα

Μήπως τελικά ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ον; Μήπως καταπιέζουμε την φύση μας; Πιστεύω τελικά ότι όλοι θα περνούσαμε καλύτερα αν δεν καταπιέζαμε την σεξουαλικότητά μας. Εσείς τι άποψη έχετε;ΥΓ:Δεν αναφέρομαι σε απιστία φυσικά, την οποία θεωρώ απαράδεκτη, εκτός κι αν γίνεται εν γνώση και με την ανοχή και των δύο.
10
 
 
 
 
σχόλια
Όχι, δεν είμαστε τόσο μονογαμικοί όσο νομίζουμε. Οι λόγοι είναι βιολογικοί: όσο περισσότερο ανακατεύεται το dna μας τόσο υγιέστεροι είναι οι απόγονοι μας. Αντίθετα, όταν το γενετικό υλικό είναι ομοιογενές, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης κληρονομικών ασθενειών, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις περιπτώσεις αιμομιξίας (για τον ίδιο λόγο). Δεν καταπιέζουμε μόνο τις ανάγκες μας λοιπόν αλλά κάνουμε κακό και στους απογόνους μας.
Υποστηρίζω οτι η πολυγαμία βελτιώνει το γενετικό μας υλικό, όχι οτι πρέπει να γεννοβολάμε ανεξέλεγκτα. Παρακαλώ να μη χρησιμοποιούντε πράγματα που δεν είπα σαν αντεπιχειρήματα.
Σαφώς και όταν ανακατεύονται διαφορετικά αίματα υπάρχει και αλλαγή. Αυτός είναι και ο νόμος της εξέλιξης (κατά Δαρβίνο λογικά) βλέπε μιγάδες κ.α.Αλλά δεν νομίζω πως όσο πιο πολύ κάνουμε σεξ με διαφορετικούς ανθρώπους αλλάζει και το dna μας.Μπορεί να εξελίσσεται το dna των απογόνων με την πάροδο των γενεών όταν ξεφεύγουμε από τον "κύκλο" μας, αλλά είναι κάτι που δεν έχει σχέση με την πολυγαμία. Με την "αλλογαμία" ίσως.Το ότι δεν λες κάτι, δεν σημαίνει πως δεν εννοείται κιόλας. Εγώ αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από το σχόλιό σου.
Μα η πολυγαμία δε σημαίνει οτι ξεφεύγουμε απο το κύκλο μας; Όχι στον ίδιο βαθμό με την "αλλογαμία" όπως σωστα περιγράφεις αλλά συμβάλει στο ανακάτεμα του dna.
Απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω πως αν δεν κάνεις παιδιά, τότε το dna σου δεν αλλάζει (που και να κάνεις δηλαδή, των παιδιών σου θα είναι αλλαγμένο και όχι το δικό σου)!
Φυσικά και δε διαφωνώ σε αυτό. Για να τοκάνω πιο σαφές ενοούσα πως απο γενετικής πλευράς θα ήταν καλύτερα να κάνουμε 2 παιδιά με δυο διαφορετικούς συντρόφους (ακόμη καλύτερα αν ο τελευταίος/α είναι απο άλλη φυλή) από ότι 2 με τον ίδιο.
Scroll to top icon