Το ΔΝΤ δεν θέλει να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε χρεοκοπία τον Σεπτέμβριο, γράφει το Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που λένε ότι το Ταμείο άφησε να εννοηθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω υποστήριξη για τη χώρα.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί.
Καθώς η χώρα ζητά περισσότερο χρόνο για να επιτύχει τους στόχους της, και αυτό θα απαιτούσε επιπλέον 10-50 δις, αρκετές χώρες της ευρωζώνης δεν είναι πλέον διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη για την Ελλάδα. Επιπλέον, χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία, έχουν συνδέσει την υποστήριξή τους, με την εμπλοκή του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το Spiegel, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης ως διαχειρίσιμος».
Οικονομία /
«To ΔΝΤ δεν θέλει να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Τροχαίο στην Πειραιώς: Πέθανε η επιβάτιδα του ταξί που έπεσε σε κολώνα

Η Μέγκαν Μαρκλ δεν είναι ούτε μαγείρισσα, ούτε hostess, ούτε τίποτα. Είναι απλώς πλούσια

Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Κοιμάμαι μ’ ένα πρόβλημα, ξυπνώ με μια λύση»

Αμαλία Κωβαίου: «Κανείς δεν είναι άσxημος. Πάντα όμορφες είμαστε, και στα 80. Την αγάπη μου από τη Δονούσα, ώρα σας καλή»

The Chase: Παίκτης πήγε ολομόναχος στον τελικό και κέρδισε 6.600 ευρώ για καλό σκοπό

σχόλια