Μπαλάφας: Να είναι άοπλοι οι αστυνομικοί σε απλές περιπολίες

Μπαλάφας: Να είναι άοπλοι οι αστυνομικοί σε απλές περιπολίες Facebook Twitter
27

Την άποψη ότι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι άοπλοι στις ειρηνικές πορείες του λαού εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξή του στον Realfm. Ο κ. Μπαλάφας τόνισε με αφορμή το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού πως δεν θα πρέπει να φέρει όπλα η αστυνομία κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων, αλλά εκεί όπου οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιτάσσουν όπως επιχειρήσεις εναντίον εγκληματιών.

Για τις απλές περιπολίες είπε ότι οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να οπλοφορούν παραπέμποντας στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι απόψεις αυτές δεν έμειναν ασχολίαστες από τη Ν.Δ. που σημείωσε ότι «προφανώς, όταν ο αστυνομικός θα έρχεται αντιμέτωπος με εγκληματίες, θα πρέπει να τους… ρίξει στο φιλότιμο! Ίσως γι' αυτό αρνούνται να συγχαρούν την ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες της».

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

«Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα της δέσμης των ενταξιακών κεφαλαίων που αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

Πολιτική / Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Oksijen
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

«Προσέξτε, λοιπόν, το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξει την πόρτα, αν θα μας ανοίξετε εσείς την πόρτα του Μαξίμου, αν θα βγούμε εμείς από το Μαξίμου για να μπείτε εσείς, διότι αυτό εννοείτε, είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας» ανέφερε ο πρωθυπουργος
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές - Δείτε LIVE

Πολιτική / Μητσοτάκης: Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φωτιές στην Ελλάδα

Φέτος είχαμε 9.101 φωτιές, σε σχέση με 7.163 που είχαμε πέρυσι που κάηκαν 1.754.000 στρέμματα, ενώ φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, είπε ο πρωθυπουργός - Άνω του 98% των φωτιών σβήστηκε όταν ήταν ακόμα μικρές, χάρη στα drones και στα έμφορτα αεροσκάφη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Στην καλυτερη περιπτωση ειναι τρομερα αφελης μια τετοια σταση.Στην χειροτερη δεν θελω να τη χαρακτηρισω.Σιγουρα παντως ειναι επικινδυνη, γιατι στη ζουγκλα της Ελλαδας δυστυχως οι λιγοτεροι παιρνουν απο λογια.
Το ενδιαφερον δεν ειναι η θεση του Συριζα για το ποτε θα πρεπει να οπλοφορουν,και ποτε οχι,οι αστυνομικοι.Υπαρχουν επιχειρηματα,και εντελως αντιθετα παραδειγματα,για οποιαδηποτε απο τις δυο αποψεις(π.χ.Μεγαλη Βρεταννια-Γερμανια).Το ενδιαφερον δεν ειναι καν τα -αναμενομενα- σχολια"τρομου" ,τοσο απο κυβερνητικης πλευρας,οσο και απο "τριτους αντικειμενικους "σχολιαστες.Το ενδιαφερον ειναι,κατα την γνωμη μου,ο "επικοινωνιακος ερασιτεχνισμος"ο οποιος αναδυεται, συχνα-πυκνα, απο το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης.Διοτι το να εισαι σε προεκλογικη περιοδο,να "χαλας τον κοσμο"για την στρατηγικη του "εκφοβισμου και της τρομοκρατησης"των πολιτων απο την κυβερνηση,και να πηγαινεις μονος σου,αναιτια και απροκλητα, να "τροφοδοτεις" τον αντιπαλο σου με "οπλα"για να εφαρμοσει ακομη αποτλεσματικοτερα τον "τρομοπολεμο"τον οποιο καταγγελεις,ειναι ερασιτεχνισμος.Και επιλεγω,σκοπιμα,να χρησιμοποιησω τον κομψοτερο δυνατο χαρακτηρισμο.
Αφού είναι σύμμαχος μας γιατί θέλει το Αιγαίο και τη Θράκη μας?Ή νομίζεις πως να μας τη πέσει θα προθυμοποιηθούν οι λαοί των υπολοίπων χωρών του ΝΑΤΟ ή ης ΕΕ να έρθουν να πολεμήσουν για πάρτι μας?Στον αληθινό κόσμο οι χώρες έχουν συμφέροντα. Διαφορετικά η μια απο την άλλη. Και πάρα πολλές φορές συγκρούονται.Στο κόσμο της Χαλόου Κιτι όλοι μαζί χοροπηδάμε σε λιβάδια με πεταλούδες και τραγουδάμε μονοιασμένοι το Ιmagine.
Η αστυνομία είναι δύναμη καταστολής και πάντα θα είναι συνδεδεμένη με την άρχουσα τάξη σαν όργανο επιβολής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Είναι καθήκον της αριστεράς με την άνοδο στην εξουσία να συντρίψει αυτό το καπιταλιστικό όργανο προς όφελος του λαού. Ποτέ ξανά μπάτσος στους δρόμους.
γιατί ως γνωστόν, ήταν ληστής ο Γρηγορόπουλος, και κλέφτες οι διαδηλωτές. don't worry αγόρι μου, της ίδιας θεολογικής σχολής του νεοφιλελευθερισμού είστε.
Renton,παιδί μου,πραγματικά βαριέμαι να εξηγώ τα "δεν υπάρχει λόγος να τα αναλύουμε".Και πραγματικά μου αρέσει να με ταμπελιάζουν με φανφαρόνικες λέξεις όπως-για να δω- θεολογικόσχολοσνεοφιλελευθεριστής.Εσύ φυσικά εάν σε ληστέψουν δώσε τους και τα ασημένια σου κηροπήγια και εξαγόρασε με αυτά την ψυχή τους στην αριστερα.
Η e-ευφυΐα μου δεν τα πιάνει αυτά ανήθικε,πρέπει μάλλον σιγά σιγά να αποσυρθώ από την ενεργό δράση,γέρασα και με ξεπέρασε ο τρόπος επικοινωνίας πλέον.
WTF? Κοίτα οκ κάποια απο αυτα που λές ίσως έχουν μια βάση αλλά να καταργηθεί η αστυνομία; Και τι θα υπάρχει μετά; Ή μηπως ζούμε σε μια ονειρική κοινωνία οπου ο ένας δεν θέλει να βλάψει τον άλλον;
και καλά χρήση της ''ξύλινης γλώσσας''? απέχουν παρασάγγας οι μπούρδες σου από τις θέσεις που λαμβάνει μια ολόκληρη ιδεολογική παράταξη. Άκου ''καπιταλιστικό όργανο'', είσαι τόσο αδαής ρε γούτσου γούτσου, που θεωρείς ότι ο καπιταλισμός ανήκει στην ''αριστερή φρασεολογία''. Anonymous, σίγουρα ναι.
Renton κάτι διαβάζεις αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά.Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις αλλά πιάσε να διαβάσεις και κάτι αντίθετο από τις πεποιθήσεις σου αφενός δεν χρειάζεται συνέχεια να διαβάζουμε αυτά που μας χαιδεύουν τα αυτιά και αφετέρου είναι έξυπνο να γνωρίζεις και τους εχθρούς της ουτοπίας σας.Μπορεί να εκπλαγείς.
Ε... Βασικά αν ήμουν αστυνομικός, θα ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια κουβαλώντας όπλο. Και εντάξει, δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος. Πόσες όμως δολοφονίες αστυνομικές έχουν αποφευχθεί από το γεγονός ότι οι αστυνομικοί οπλοφορούν; Και αυτοί άνθρωποι είναι και έχουν οικογένεια.
Μην το λες. Και το NRA στην Αμερική παρόμοια επιχειρήματα προβάλλει (να κουβαλάνε όλοι όπλα για αυτοάμυνα).Βρίσκω την πρόταση πολύ λογική. Και στο κάτω κάτω ακόμη και βίαιη διαδήλωση να γίνει γιατί να κουβαλάει όπλο ο άλλος;
Στο κάτω κάτω γιατί να κουβαλά όπλο ακόμα και σε βίαιη διαδήλωση,το πολύ πολύ βλέποντας ένστολο οι διαδηλωτές να τον κατασπαράζουν.Αριστεροί αγωνιστές (γελια),μετανάστες να μην πάθουν τίποτα,όλοι οι άλλοι στο γεροδιάολο.
Προφανώς και υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην οπλοκατοχή από αστυνομικούς και από πολίτες. Είναι λογικό σφάλμα ακόμα και να συγκρίνουμε τις δύο περιπτώσεις. Θεωρώ παρανοϊκό ο κάθε άσχετος να κουβαλάει όπλο. Αντίθετα, οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται πάνω στη χρήση τους και γνωρίζουν πότε και πώς πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν. Τα όπλα είναι μέρος της δουλειάς τους. Δεν είναι για να προστατεύονται από τα τσακάλια ή τον γείτονα που τους στραβοκοιτάζει.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΛΕΠΤΑΣ, ΒΙΑΣΤΑΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΑΣ,ΜΠΑΧΑΛΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ:ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΑΟΠΛΟΝ, ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΦΡΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΝ. ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ. Μετά τιμής,Στρατηγός Μπαλάφας.