«Αποφύγετε τις λέξεις λουκάνικο και γουρούνι»

«Αποφύγετε τις λέξεις λουκάνικο και γουρούνι» Facebook Twitter
5

Αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία η σύσταση του εκδοτικού οίκου Oxford University Press (OUP) προς τους συγγραφείς να αποφεύγουν την αναφορά σε χοίρους, λουκάνικα ή και άλλες λέξεις όταν γράφουν βιβλία, ώστε να μην προσβάλλονται οι μουσουλμάνοι και οι εβραίοι.

Η ύπαρξη των συστάσεων αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC4, με αφορμή την επίθεση στο Charlie Hebdo την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Τζιμ Νότι, χαρακτήρισε «απλώς γελοίο» να συστήνει ένας «αξιοσέβαστος» εκδοτικός οίκος που συνδέεται με ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα ότι όταν γράφεις κάποιο βιβλίο δεν θα πρέπει να αναφέρεις τα γουρούνια, γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν.

Αντιδράσεις υπήρξαν και στο βρετανικό Κοινοβούλιο ενώ ο OUP, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, απάντησε ότι «δεν απαγόρευσε εντελώς τους χοίρους ή το χοιρινό από τα βιβλία του» και ότι δεν έχουν υπάρξει πρόσφατα αλλαγές στις συστάσεις του.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Έχουμε περάσει στο άλλο άκρο μου φαίνεται. Αν αρχίσουν οι "οδηγίες" να αποφεύγονται οι λέξεις που προσβάλουν τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, τους εβραίους, τους βουδιστές, τους ταοϊστές και δεν ξέρω κι εγώ ποιούς άλλους τότε μήπως θα ήταν πιο απλό να μην γράφονται καθόλου βιβλία για να μην έχουμε και κανένα πρόβλημα με κανέναν; Και όλα καλά!