Κουτσούμπας προς Άλέξη: «Άσε τα σάπια»

Κουτσούμπας προς Άλέξη: «Άσε τα σάπια» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Αισιόδοξος ότι το ΚΚΕ θα είναι τρίτο κόμμα σε αυτές τις εκλογές εμφανίστηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα, καλώντας τον να «αφήσει τα σάπια» περί διαπραγμάτευσης, καταλογίζοντάς του "περισσό θράσος".

Όπως είπε, είναι "αδιανόητο σήμερα να ζητάς ανοχή για να συνεχίσεις στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, να μη βγάζεις άχνα για όλα αυτά που έχασε ο λαός τα τελευταία χρόνια. Να θέλεις το ΚΚΕ, τους αριστερούς ανθρώπους, να γίνονται το άλλοθι της δικής σου υποχώρησης, μετάλλαξης, κωλοτούμπας".

«Ας αφήσει τα σάπια περί σκληρής διαπραγμάτευσης. Γιατί διαπραγμάτευση σημαίνει ακριβώς αυτό: συμφωνία με όρους, δηλαδή μνημόνιο. Μπορεί να μην το πουν μνημόνιο, μπορεί να το πουν μανιφέστο, συνθήκη, ας το πουν όπως θέλουν. Η ουσία δεν αλλάζει. Νέα μέτρα σε βάρος του λαού θα περιέχει», είπε επίσης.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προσωπικα συμφωνω με την συνηθεστατα εκπεμπομενη,απο τα ΜΜΕ "διαπιστωση/επαινο" προς το ΚΚΕ για το "αταλαντευτο"και το "συνεπες" των θεσεων και αποφασεων της εκαστοτε ηγεσιας του.Μια μικρη ιστορικη αναδρομη καταδεικνυει οτι η συνεπεια στις "ορθες αποφασεις" του κομματος αυτου υπηρξε αδιαλειπτη.Ιδιως ως προ τα συμφεροντα του ιδιου, και του κοσμου τον οποιον εκπροσωπουσε.Ας θυμηθουμε την ιστορια καποιων απο αυτες τις αποφασεις αυτες,με χρονικη σειρα.Δεκεμβριανα.Αποφαση να δωσει την μαχη της Αθηνας το ελαφρα οπλισμενο ΕΑΜ και να μην εισελεθει στην Αθηνα ο πολυ βαρυτερα οπλισμενος και καλυτερα εκπαιδευμενος ΕΛΑΣ.Αποτελεσμα η ηττα.Συμφωνια της Βαρκιζας και καταθεση των οπλων.Ητοι μονομερης μερικος αφοπλισμος.Αποκηρυξη της μεγαλυτερης μορφης που ανεδειξε η εθνικη αντισταση στον χωρο της αριστερας,του Αρη Βελουχιωτη,τον οποιον αποκαλουσε "ο γνωστος μιζεριας",επειδη αρνηθηκε να συμμορφωθει με την,καταστρεπτικη για τους ιδιους,Βαρκιζα.Εναρξη εμφυλιου πολεμου ,παρα το γεγονος οτι ο"πατερουλης Σταλιν" ,μεσω του συνταγματαρχη Ποπωφ,αρνηθηκε οχι μονον να υποσχεθει,αλλα ουτε καν να "υπαινιχθει" οποιαδηποτε βοηθεια προς το ΚΚΕ ,πιστος στην συμφωνια της Γιαλτας.Αποτελεσμα: συντριπτικη ηττα.Αποχη απο τις εκλογες του 1952 με το συνθημα"Τι Παπαγος,τι Πλαστηρας".Αποτελεσμα: θριαμβος του δεξιοτατου Παπαγου και συνεχιση των διωξεων οχι μονον κατα των υποστηρικτων του,αλλα και κατα ολων των πολιτων οι οποιοι δεν διεθεταν "πιστοποιητικα εθνικοφροσυνης" .Κατασυκοφαντηση του Νικου Πλουμπιδη,τον οποιο αποκαλουσε "πρακτορα των μοναρχοφασιστων που εχει φυγαδευθει στις ΗΠΑ",ακομη οταν αυτος επεφτε νεκρος απο τις σφαιρες του εκτελεστικου αποσπασματος επειδη αρνηθηκε μεχρι τελους να αποκηρυξει το κομμα το οποιο τον αποκαλουσε "προδοτη"και"πρακτορα"!!Δεν συνεχιζω.Η συνεπεια του ΚΚΕ στις "ορθες επιλογες" ειναι τοσο προφανης,ωστε καθε περαιτερω σχολιο περιττευει.Θα μου πειτε οτι αυτα αφορουν μονον τα στελεχη και τους οπαδους του.Κατα βαση,συμφωνω.Υπο την ευρυτερη,ομως, εννοια,μας αφορουν ολους,αφου η ιστορια του ΚΚΕ και οι πρακτικες του αποτελουν αναποσπαστο μερος της συγχρονης ιστοριας,του προσφατου παρελθοντος, της χωρας μας.Και,σε εναν βαθμο,μαλλον επηρεαζουν και το μελλον ολων μας.
Κύριε Κοντέ...Προσοχή πάντα στο ιστορικό πλαίσιο της κάθε περιόδου,αν θέλετε να ξεκινάτε τέτοιες συζητήσεις.Σχετικά με το τελευταίο(γιατί δεν έχω την όρεξη να ξεκινάω να γράφω σεντόνια-αν βρεθεί κάποιος άλλος,πράγμα δύσκολο στην Lifo,ας το κάνει),ο Πλαστήρας είχε καθαρίσει τον Μπελογιάννη.Οπότε το σύνθημα ήταν ακριβέστατο.Σχετικά με τον Πλουμπίδη,παραπέμπω ξανά στην πρώτη μου παράγραφο.Αυτά τα ολίγα,από κάποιον που δεν είναι στέλεχος του ΚΚΕ ούτε οπαδός.Όσον αφορά τις επιλογές του ΚΚΕ σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ,εδώ θα είμαστε,θα επαληθευθούν(αν και όλοι θέλουμε να ελπίζουμε πως όχι).
Εφ'οσον δεν επιθυμεις να "γραφεις σεντονια",το σεβομαι απολυτα.Δυο,μονον,λογια.Η αδυναμια του ,τοτε,γερου και αρρωστου Πλαστηρα να αντιταχθει στις φοβερες "εντοπιες και ξενες πιεσεις"για εκτελεση του Μπελογιαννη δεν νομιζω οτι τον καθιστα ομοιο με τον Πααπαγο.Νομιζω οτι ουτε και εσυ το πιστευεις αυτο.Συμφωνω,βεβαια,οτι οσον αφορα στην σχεση ΚΚΕ- Συριζα η ιστορια θα δειξει αν οι επιλογες του ΚΚΕ ειναι σωστες.Απλα επισημαινω οτι η προιστορια των επιλογων του ΚΚΕ δημιουργει επιφυλαξεις.Οσον αφορα στο οτι δεν εισαι οπαδος του ΚΚΕ, δεν καταλαβαινω γιατι αυτο θα επαιζε ρολο στην διατυπωση των αποψεων σου,κατι που ειναι αναφαιρετο δικαιωμα οποιουδηποτε.Και αυτο το λεω ως ανθρωπος ο οποιος ,ενω δεν εχει περασει ποτε "ουτε απ'εξω" απο τα γραφεια οποιουδηποτε κομματος, ειχε και εχει φιλικες σχεσεις με ανθρωπους απ'ολους τους πολιτικους χωρους.Αρκει αυτοι να ειναι εντιμοι και ειλικρινεις.Τιποτε αλλο.
Μα αυτό σας επισήμανα,ότι μιλάμε για επιλογές οι οποίες πάρθηκαν υπό το βάρος διαφορετικών συνθηκών,τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος.Καθίστε(αφού συνομιλείτε και με άτομα από όλους τους χώρους-σίγουρα και από του ΚΚΕ)και συνομιλήστε μαζί τους για τα ζητήματα που θίξατε.Ή έστω πάρτε και διαβάστε(ή ψάξτε στο Ιντερνετ)τα δοκίμια ιστορίας του ΚΚΕ,αν οι απαντήσεις του εκάστοτε μέλους που μπορεί να γνωρίζετε δεν σας ικανοποιούν.Γιατί,κακά τα ψέμματα,άνθρωποι είναι,δεν γίνεται όλοι να θυμούνται τα πάντα(και ειδικά ολόκληρες επίτομες αναλύσεις)απ'έξω.Ξαναλέω,δεν μπορώ να κάτσω να γράψω ολόκληρο σεντόνι,γιατί α)νυστάζω και να με συγχωρείτε γι'αυτό β)δεν βοηθάει ο χώρος συζήτησης για εποικοδομητική συζήτηση,χωρίς να υπάρξει περιθώριο παρεξήγησης ή παρερμηνείας,διότι θέσατε και ζητήματα(τετριμμένα η αλήθεια είναι,ειδικά σε διαδικτυακά φόρα)τα οποία για το κάθε ένα έχουν αφιερωθεί σελίδες επί σελίδων.Καληνύχτα σας,και ειλικρινά χαίρομαι κάθε φορά που μου υπενθυμίζετε πως υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να μιλήσουν...ανθρώπινα(καταλαβαίνετε τι εννοώ,το έχετε συναντήσει πολλάκις εδώ μέσα το "φαινόμενο",αν δεν απατώμαι).
@Λάμπρος Κοντοςτο κέντρο την περίοδο εκείνη αποδείχτηκε ακριβώς το ίδιο με την ΕΡΕ στις απόψεις περί αποκλεισμού είτε συνολικά μελών και οπαδών της ΕΔΑ είτε στελεχών μόνο του ΚΚΕ. Ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε από Κεντρώους τουτέστιν και οι διακηρύξεις περί ΄΄λήθης'' έγιναν λήθη. Το «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», συμπικνώνει την εσωτερική πολιτική κατάσταση της περιόδου όπου τα κέντρα εξουσίας αποτελούσαν οι ΗΠΑ, τα Ανάκτορα και ο στρατός με όργανα τις κυβερνήσεις