Spiegel: Η Αθήνα επέλεξε τη σκληρή αντιπαράθεση

Spiegel: Η Αθήνα επέλεξε τη σκληρή αντιπαράθεση Facebook Twitter
18

 

Για “σκάνδαλο στην Αθήνα” που επέλεξε τη “σκληρή αντιπαράθεση”, κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε άρθρο του που αναφέρεται στη συνάντηση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

 

Αφορμή για τους χαρακτηρισμούς από τον αρθρογράφο που δέιχνει αιφνιδιασμένος από τη στάση της Ελλάδας, είναι η απόρριψη από την πλευρά του κ. Βαρουφάκη, της Τρόικα. Το περιοδικό σημειώνει ότι η φράση αυτή επέφερε μια αναταραχή μεταξύ της Ευρωομάδας και της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

  

Σημειώνεται ακόμη ότι η Τρόικα δεν είναι δημοφιλής στον ελληνικό λαό και πως οι ενέργειες της στη χώρα, ως αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης, έχουν απορριφθεί από πολλούς 'Έλληνες ως παρεμβατικές.

 

Το Spiegel αναφέρει τέλος την δήλωση Dijsselbloem που κάλεσε τους Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και την άρνηση του για μια διάσκεψη για το χρέος, όταν είπε ότι μια τέτοια διάσκεψη υπάρχει και είναι το Γιούρογκρουπ.

 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Ελπίζω όλοι να αντιλαμβανόμαστε πως το να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε ισοδυναμεί με αυτοκτονία κυρίως με τους γείτονες που μας περιβάλλουν.Τώρα όσον αφορά για τον κο Βαρουφακη τι να πω...Χαιρέτησε τον συνομιλητή του με το ένα χέρι στην τσέπη και τα πουκάμισα έξω...αλλά μάλλον αυτό είναι το στυλ του εξωτερικού που ζούσε τα τελευταία χρόνια και έλεγε την άποψη του για την κατάσταση στην Ελλάδα.Έλεγε την άποψη του για μια κατάσταση την οποία δε βίωνε ενώ εμείς τη φάγαμε με το κουτάλι !
Με εκπλήσσει πραγματικά που κάποιοι νομίζουν ότι αν μια μέρα μας την πέσουν οι Τούρκοι, οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι θα βοηθήσουν. Χαχαχαχα, θα βοηθήσουν κιόλας ώστε να διαμελιστούμε πιο γρήγορα για να μοιράσουν τα κομμάτια μας. Ότι να'ναι ειλικρινα...
Και στο ΝΑΤΟ μπήκαμε για να μας "βοηθάνε"(έτσι είπανε σε εμάς την πλέμπα οι πολιτικάντηδες).Είδες εσύ τους Τούρκους να σταμάτησαν τις παραβιάσεις στο FIR;Είδες εσύ τίποτα να αλλάζει βασικά;Μόνο φράγκα,αξιοπρέπειες και ζωές χαμένες μετράμε.
Προσοχή στους σύγχρονους Ευρωπαίους εδώ στα σχόλια μη τυχόν και γυρίσουμε στη δραχμούλα και νιώσουν ότι δε ζουν το όνειρό τους σαν να είναι πρωταγωνιστές μιας αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς. Κι ας μην έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους, ούτε μια δουλειά να τους ζήσει παρά μόνο τη σύνταξη του μπαμπάκα. Όταν πεθάνει μουμιοποιήστε τον κιόλας να συνεχίζετε να ζείτε αξιοπρεπώς με 300 ευρώ γιατί τόσο το κόβω να φτάνει η σύνταξη αν τηρήσουμε το μνημόνιο. Αδιάβαστους σας βρίσκω, διαβάστε το πρώτα λοιπόν τι μας περιμένει και μετά παίξ'τε το Ελβετοί, Γερμανοί, Βέλγοι και λοιποί πλούσιοι Ευρωπαίοι.
"Διαπραγμάτευση: Η συζήτηση που γίνεται μεταξύ δυο ή περισσότερων πλευρών που διαφωνούν σε κάτι με σκοπό την εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις."Πηγή: ΒικιλεξικόΠαρακαλώ σημειώστε τα σημεία "που διαφωνούν" και " αμοιβαίες υποχωρήσεις". Τώρα για διευκρίνιση των όρων "διαφωνώ" και "αμοιβαία υποχώρηση" μπορείτε να ανατρέξετε μόνοι σας στο Βικιλεξικό ή σε οποιοδήποτε λεξικό τέλος πάντων...Άντε γιατί ξεχάσαμε τα ελληνικά μας μ' αυτά τα γκρίκλις!
Τέσσερις οικονομικές δυνάμεις θα συγκρουστούν με αφορμή την Ελλάδα. Ίσως (ΙΣΩΣ) να είμαστε πριν από μία μεγάλη παγκόσμια αλλαγή. Ίσως, και να πήγαμε απλά θέατρο και βλέπουμε μια παράσταση.
το ποιός έχει το πρόβλημα φαίνεται από τη φάτσα του ντάισελμπλουμ, η κρυάδα αυτή ήταν επιβεβλημένη - θα συμβιβαστούν και θα είναι και ευχαριστημένοι
Τώρα που ξεκινήσαμε πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος. Να βγούμε από την ΕΕ και το Ευρώ. Οταν η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει τη λογική "Γιατί, καλά περνάμε τώρα; Καλύτερα να πάμε στη δραχμή..." ΔΕΝ υπάρχει καμμία περίπτωση να μείνουμε στην Ευρώπη. Υπάρχει το πρόβλημα οτι ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή, αν δεν μας αρέσει δεν μπορούμε να πούμε στην ΕΕ "Εμείς είμαστε πάλι! Μας θυμόσαστε; Ξανάρθαμε.." Πάμε και ο,τι γίνει.