Κον Μπεντίτ: Ο Τσίπρας είναι ο... πραγματικός γιός του Ανδρέα Παπανδρέου

Κον Μπεντίτ: Ο Τσίπρας είναι ο... πραγματικός γιός του Ανδρέα Παπανδρέου Facebook Twitter
5

Ως έναν πολύ ισχυρό τακτικιστή, πραγματικό γιό του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ σε συνέντευξη του στο “Έθνος της Κυριακής”.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα παιδί της πολιτικής της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι έξυπνος, πολύ ισχυρός τακτικιστής και κατάφερε να επωφεληθεί από αυτήν την απανθρωπιά της λιτότητας. Εξουδετέρωσε το ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία πήρε τη θέση του. Είναι ο πραγματικός… γιος του Ανδρέα Παπανδρέου», δηλώνει ο επονομαζόμενος και «Κόκκινος Ντάνι».

Σημειώνει επίσης ότι αυτό που έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ήταν πολύ δύσκολο, καθώς η ελληνική πολιτική βρισκόταν σε τέλμα ενώ σημειώνει ότι τώρα η δυσκολία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα βρει μία συμφωνία με την Ευρώπη. “Τα στελέχη εκείνα που ήθελαν την Ελλάδα να είναι εκτός ευρώ βλέπουν ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί πάλι δεν θα βρεθούν λεφτά. Εκτός εάν στραφούν προς τη Ρωσία. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών για παράδειγμα είναι ταγμένος υπέρ του Πούτιν. Παίζοντας ένα τέτοιο φιλορωσικό χαρτί μπορεί η νέα κυβέρνηση να πει στους Ευρωπαίους "δεν χρειάζομαι τα λεφτά σας" και να στραφεί προς τη Ρωσία ή την Κίνα», λέει.


Για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες ο Κον Μπεντίτ δηλώνει ότι οι της κυβέρνησης πρέπει να διαμορφώσουν ένα σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα, να προσπαθήσουν να πάρουν με το μέρος τους τη ΝΔ αφού παραμεριστεί ο Σαμαράς και για το λόγο αυτό, όπως εξηγεί, η επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να φέρει συμβιβασμό με τη ΝΔ αλλά και με το Ποτάμι.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μαθήτευσε μέσα από το μάθημα δημοκρατίας, την εκλογή εκπροσώπων στα Λύκεια της χώρας'δυστυχώς για πολλούς δεν είναι από θερμοκήπειο"πολιτικής" οικογένειας με αγορασμένες σπουδές στο εξωτερικό'έμπλεξε το κατεστημένο μαζί του'
Για να είμαστε δίκαιοι, ο Κον Μπεντίτ δεν υπολείπεται σε τακτικισμό, αφού κατόρθωσε να εξαργυρώσει με τον καλύτερο τρόπο την (ανούσια) κινηματική του δράση τον Μάη του ΄68. Κόκκινος Ντάνι μπορεί να ήταν για κάνα 5μηνο, περισσότερο σε καφέ Ντάνι του ταιριάζει.