Σακελλαρίδης: Σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ελλάδα

Σακελλαρίδης: Σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ελλάδα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
7

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, τα οποία οξύνθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης με αφορμή την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το πρόβλημα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ελλάδα.


«Η πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπενθυμίζει ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, τα οποία οξύνθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης. Οφείλουμε ως κοινωνία να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα και να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στα αδιέξοδα του μίσους. Δυστυχώς, όπως σημειώνει και η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν καταπιάστηκαν ουσιαστικά με την αντιμετώπιση των φαινομένων, αλλά πολλές φορές τροφοδότησαν με τις πολιτικές τους το αδιέξοδο», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ανέφερε επίσης ότι «οφείλουμε να εργαστούμε απαρέγκλιτα προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας κοινωνίας ανεκτικότητας και ανθρωπισμού. Ήδη, η κυβέρνηση αυτή επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στους στόχους αυτούς, με την ανακοίνωση του οριστικού κλεισίματος των απάνθρωπων κέντρων κράτησης μεταναστών, που αποτελούσε βασική σύσταση του Συμβουλίου προς τις ελληνικές αρχές. Ο δρόμος, όμως, παραμένει ακόμη μακρύς».

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι διστάζουν ακόμα και να αναφέρουν τις λέξεις "ομοφυλόφιλοι" πολίτες, τους οποίους αναφέρει καθαρότατα η έκθεση. Σωστά να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός εναντίον των μεταναστών, αλλα και εναντίον των Ελλήνων ομοφυλόφιλων πολιτών. Δε θέλουμε άλλη αποσιώπηση και παράβλεψη. Όχι απ τους "ευαίσθητους ανθρωπιστές αριστερούς". Επιτέλους!!!!
Οι Έλληνες έχουμε διδαχτεί στα σχολεία, ότι είμαστε ο ΅περιούσιος΅ λαός. Η εκπαίδευση μας έκανε μισαλλόδοξους . Όταν άρχισαν να πρωτοέρχονται οι εξαθλιωμένοι Αλβανοί (1991-2), τους φερθήκαμε με το χειρότερο τρόπο.Τους μεταχειρίστηκε σαν υπηρέτες και βέβαια τους βάζαμε να μείνουν στο σπιτάκι του κήπου. Δεν του θεωρούσαμε άξιους για τα σαλόνια μας. Και όλα αυτά σε εποχές ευδαιμονίας.Στην Ευρώπη είναι προσβολή να σε χαρακτηρίσουν ρατσιστή. Οι Ελληνες, δυστυχώς το καυχιούνται.
Προφανώς έχεις μαύρα μεσάνυχτά όσον αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς στην υπόλοιπη Ευρώπη που πλέον παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ολλανδία, Σουηδία, Γαλλία και Δανία ήδη πάνε δεξιότερα ενώ ακολουθεί η Αγγλία και η Γερμανία.
΅Σακελλαρίδης: Σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ελλάδα΅Αυτό είναι το θέμα. Τώρα για τα άλλα που λες... μπορεί και να είμαι αλλού νυχτωμένος. Μάθε λοιπόν ότι η Ελλάδα σε όλες τις μετρήσεις του ευρωβαρόμετρου είναι πάντα ...πρώτη στη ξενοφοβία. Στην Ελλάδα τους εγκληματίες και τους τραμπούκους, τους επιβραβεύουμε με ...βουλευτική ασυλία. Άσε που μέσα στην αστυνομία υπάρχουν θύλακοι του συγκεκριμένου μορφώματος. ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού δεν γίνονται αυτά.
Οχι κυριε Σακελλαριδη, το προβλημα ειναι οτι ξαφνικα σκασανε 1 εκατομμυριο ταλαιπωροι και η Ελληνικη κοινωνια ειδικα σε περιοδο κρισης δεν μπορει να αφομοιωσει τοσο μεγαλο αριθμο ανθρωπων τοσο γρηγορα, ειδικα οταν καθε μερα προστιθενται χιλιαδες καινουργιοι. Ουτε μπορει να ανοιξει να συνορα της και να λυσει τα προβληματα ολου του κοσμου.Η εμμονη σε αυτες τις αφελης πολιτικες ειναι που πυροδοτει το προβλημα.
Και μισό εκατομμύριο να σκάγανε σε περίοδο, όχι τόσο μεγάλης κρίσης πάλι δεν θα μπορούσαμε να τους αφομοιώσουμε. Γιατί ναι μεν υπογράψαμε αυτή την "υπέροχη" συνθήκη που τους κρατάει εδώ, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές για να τους υποδεχτούμε και κυρίως να τους κρατήσουμε για κάποιο διάστημα, λόγω της συνθήκης.
Ποία αφελής πολιτική αγαπητέ; Ο ρατσισμός και το μίσος είναι φαινόμενα που δεν επιδέχονται δικαιολογίες. Η Ελλάδα έχει πάρει δις ευρώ για να φτιάξει τις κατάλληλες υποδομές και να προστατέψει τα σύνορα της, άσχετα αν αυτά τα λεφτά κατέληξαν στις τσέπες των αρμόδιων. Σίγουρα πάντως γι αυτό δεν φταίνε οι μετανάστες. Επίσης παρακαλώ ας σταματήσει αυτή η πιπίλα με την δόλια Ελλάδα που δέχεται όλους τους μετανάστες και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι "καθαρή". Έχετε πάει έστω μια βόλτα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα; Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο είναι τίγκα στους μετανάστες. Και όταν λέω τίγκα εννοώ ΤΙΓΚΑ. Σίγουρα η πολιτική της Ε.Ε δεν είναι και η καλύτερη αυτό όμως δεν πρέπει να είναι πάτημα για να δικαιολογούμε φαινόμενα όπως ο ρατσισμός.